понеделник, април 14, 2008

„Соколите" над чертата след победа над Пирин с 2:0

Спартак (Варна) се изкачи на спасителното 13-о място, след като победи днес Пирин (Благоевград) в мач от 24-ия кръг на „А" група. „Соколите" бяха облагодетелствани и от други два резултата - Марек падна с 0:4 като гост от Ботев, а Беласица отстъпи у дома с 0:1 на Локомотив (София). Така Спартак вече има 20 точки, Марек е с 18, а Бела - с 16. Видима-Раковски почти сигурно е аут, тъй като е последен с 14 точки.

Наставникът на домакините Ради Здравков смени постовете на двама от играчите си - Боян Илиев излезе като централен нападател, а Владо Мирчев игра като десен полузащитник. Спартаковци натиснаха своя съперник през първото полувреме и в 10-ата минута стигнаха до чисто голово положение. Боян Илиев изпревари вратя Николай Чавдаров за една топка на около 20 метра от вратата. Нападателят напредна, обаче не можа да нанесе силен и точен удар и топката се спря в крак на притичал защитник. Малко след това Иван Найденов нахлу по левия фланг, премина един защитник и стреля опасно, но Чавдаров изби в корнер. След изпълнението му Венци Маринов стреля с глава, но защитник на гостите изби от голлинията. До края на полувремето Боян Илиев отправи един точен удар с воле, но Чавдаров бе на мястото си.

В 52-ата минута варненци получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле фронтално срещу вратаря. Зад топката застана Иван Найденов, който прати коженото кълбо в левия ъгъл на Чавдаров - 1:0. Гостите се опитаха да направят нещо като натиск, но така и не стигнаха до голово положение. В края на двубоя след добро двойно подаване между Бойко Величков и Велимир Иванович последният излезе сам срещу Чавдаров отдясно на атаката и безпроблемно направи 2:0.

В следващия кръг Спартак гостува на Локомотив (София).

Спартак (Вн) - Пирин 2:0

Спартак: Цанков, Ст. Петров, В. Варинов, Ст. Георгиев, М. Димов, Джукич (89 Боев), Кунчев, Иванович (90 Стефанов), Мирчев (71 Величков), Найденов, Б. Илиев

Пирин: Чавдаров, Дафков (46 Стоянов), Бодуров, Коемджиев, Г. Георгиев, Костадинов, Дяков, Паланков, Стоев, Николов (59 Метушев), Пиетробон (72 Стойков)

Голмайстори: Найденов (52), Иванович (88)

Жълти картони: Маринов, Иванович

Съдия: Ангел Бекяров

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Победата бе извоювана безапелационно

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе посрещнат с ръкопляскания от фенове в началото на пресконференцията след мача с Пирин. "Благодаря за аплодисментите и поздравленията. Победата си е победа - три точки в актива. По-важното в случая е, че тя бе извоювана безапелационно. Заслужена победа срещу един отбор, който играе много силно като гост. Един отбор, който ни затрудни максимално. Най-важното в случая не е победата, а това, че дишаме малко по-спокойно, въпреки че спокойствие докрая няма да има. Досега футболистите бяха подтиснати, обезкуражени. Видях в днешния двубой промяна. Видях една решителност, една смелост и най-вече един тонус, който го поддържахме през всичките 90 минути. Дано тази промяна да си остане и за следващите двубои. Лично аз очаквах това да се случи малко по-рано, не точно в днешния двубой. Но пък във футбола не всичко може да се предвиди така както го желраем. Мисля, че в подходящия момент футболистите осъзнаха, че случайно са попаднали в тази сложна ситуация. Че имат сили и възможности да излязат с чест от нея. Всички футболисти, които бяха на терена, помогнаха за победата на Спартак. За този мач с помощниците ми имахме много проблеми - малък брой футболисти, заради което бе трудно да сглобим един балансиран състав, който да ни гарантира първо една добра активност, второ да контролира играта и трето - да имаме надмощие. Мисля, че по този начин, по който бяха наредени и както работиха на терена, помогнаха тези наши намерения да бъдат осъществени. Притесненията ми бяха преди срещата, но по време на двубоя бях напълно спокоен", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Боян Илиев: това бе най-добрият ни двубой


Капитанът на Спартак Боян Илиев бе изключително доволен от успеха над Пирин. "Това бе най-добрият двубой на Спартак у дома, като изключим срещата с Левски, с който направихме също силен мач. Видя се, че като сме спокойни и като играем футбол няма кой да ни бие тук във Варна. Досега не бяхме спокойни, защото липсваха точки, заради което имаше напрежение вътре. Но си стиснахме ръцете в съблекалнята и си казахме, че оттук нататък нямаме какво да губим и то се видя на терена. Спарак ще остане. Никога не съм се съмнявал. Ние си имаме добри футболисти и само малко напрежение имаше. Мисля, че го изхвърлихме в този мач. Гледаме си нашите двубои, другите не ни интересуват. Колкото до пропуска ми в 10-ата минута - бях засилен, чукнах топката, излъгах вратаря и трябваше да се спра, тъй като топката беше настрани. Исках да я обърна в обратния ъгъл, но не успях. Това е - малшанс. Има го във футбола. Иначе като централен нападател се чувствам отлично", каза за Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Боян.

--- ole-bg.com


Найденов: Вече ще се представяме по-добре


Един от героите за Спартак при победата над Пирин Иван Найденов заяви, че успехът ще даде спокойствие на отбора. "Много добър мач за отбора на Спартак. Надиграхме тотално съперника от Пирин. Това ще ни вдъхне самочувствие и съм сигурен вече, че ще останем в групата. За радост и другите мачове се развиха добре за нас. Ние обаче разчитаме на себе си, играем добре и пак казвам - сигурен съм, че няма да имаме проблеми и догодина ще сме в "А" група. Трудно бележим голове по принцип и се радвам, че успявам да помогна на отбора с попаденията си. Всеки мач играем за точки и победи. Вече сме по-спокойни и ще се представяме по-добре", сподели Найденов, който има шест гола през сезона.

--- ole-bg.com


Велимир Иванович: Пирин нямаше нито едно голово положение

Полузащитникът на Спартак Велимир Иванович заяви, че победата над Пирин е била извоювана много трудно, но е била заслужена."Един изключително тежък мач за нас, който се постарахме да спечелим. Дадохме всичко възможно в тази насока. Резултатът дойде съвсем заслужено. Пирин нямаше нито едно голово положение, според мен. Така че честито на момчетата. В тази среща играхме много добре и спечелихме. Промяната в играта ни се дължи на това, че винаги играехме досега под напрежение. Имаше го и в този мач, но си казахме, че оттук нататък няма какво да губим. Даваме всичко от себе си и играем мач за мач. Не искам да коментирам другите отбори. Гледаме да си свършим нашата работа и си мисля, че сме на добър път", каза пред Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com сърбинът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: