неделя, април 06, 2008

Левски удари с 3:0 Спартак

Шампионът Левски победи с 3:0 Спартак (Варна) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 22-ия кръг на "А" група и вече има актив от 36 точки, с 10 по-малко от лидера ЦСКА. Резултатът откри Мирослав Иванов от пряк свободен удар в 18-ата минута, а Жеан Карлос (28 и 47) оформи крайното 3:0. Отново най-много възможности пропусна Карлос, който с двете си попадения вече има 4 гола в "А" група от 8 мача. При по-голяма съобразителност най-скъпата покупка на "сините" можеше да вкара първия си хеттрик в България.
Домакините започнаха активно срещата, но няколко удара на техни футболисти минаха над гредата. Владо Мирчев от Спартак пък пропусна да се разпише във вратата на Гошо Петков. В 18-ата минута донеслият трите точки в миналия кръг срещу Черно море Мирослав Иванов с перфектно изпълнение на пряк свободен удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Радо Станев. Последва пропуск на Карлос след центриране на Миланов, но в 28-ата минута упражнението се повтори и този път бразилецът не сгреши. Цялата атака на "сините" бе много красива, като Зе Суареш намери много технично с пета връхлитащия на скорост Миланов.

Второто полувреме започна с нов гол на шампионите. Отново Живко Миланов центрира и Карлос с левия крак направи резултата класически. Попадението съвсем подкоси краката на играчите в бяло и до края на мача вратарят на гостите Станев сп
© Sportal.bg
аси отбора си от разгром. Едва в самия край Георги Петков трябваше да се намесва, като акробатично спаси удар на Боян Илиев. При атаката на "соколите" по неизвестни причини героят в срещата Жеан Карлос се строполи на земята и не можа де се изправи повече. Наложи се дори двама негови съотборници да го изнесат от терена веднага след последния съдийски скандал. Все още не се знае, но почти сигурно той ще пропусне мача от междиния кръг в сряда срещу Марек.

След днешната загуба гостите останаха на на 14-ата позиция с актив от 16 точки.

ЛЕВСКИ - СПАРТАК (ВН) 3:0

1:0 Иванов (18)
2:0 Карлос (28)
3:0 Карлос (47)

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов (52-Балтанов), Томашич, Рабех, Минев, Тасевски, Иванов, Огнянов (65-Кръстовчев), Зе Соарес, Карлос, Н. Димитров (52-Жоазиньо)
СПАРТАК (ВН): Станев, Христов, Маринов, Илиев, Кунчев (52-Стефанов), Джукич, Найденов (77-Боев), Величков, Мирчев, Иванович (64-Воденичаров), Георгиев

Жълти картони: Иванов - Левски, Станев, Иванович, Маринов - Спартак

СЪДИЯ: Ахмед Ахмед

СТАДИОН: Георги Аспарухов, 2000 зрители

--- ole-bg.com

Няма коментари: