събота, януари 31, 2009

Контроли:


31.01.2009
Калиакра - Спартак 2:1

Отборът на „Спартак“ записа първа загуба в контролите – с 1:2 от „Калиакра“, в събота. Спарингът се игра на изкуствения терен в Каварна. Домакините откриха чрез Иван Райчев от дузпа в 32-рата мин. Вбесен от решението на съдията, след изпълнение на центъра Стойко Сакалиев изрита топката в гърба му и бе изгонен. На негово място обаче влезе Ангел Стойков и „соколите“ продължиха в пълен състав. В 71-вата мин Стоян Георгиев изравни след корнер. Девет минути по-късно обаче новото попълнение на каварненци Гриша Иванов вкара победния гол за своите с глава. „Превъзхождахме „Спартак“, но заради пропуските не бихме с повече. Изтървахме 3 - 4 чисти положения“, заяви за „Народно дело“ техническият директор на домакините Венцислав Василев.
Десният халф на „соколите“ Малинди е сменен още в 25-ата мин заради болки в глезена. След почивката Васко Боев е влязъл на мястото на Миранда и е заиграл като опорен полузащитник, а Иванович е изнесен пред него.

„Калиакра“ - „Спартак“ 2:1
1:0-Райчев, 32 мин от дузпа, 1:1-Георгиев, 71 мин, 2:1-Иванов, 80 мин
„Калиакра“: Добрев, Бонев, Флоров, Райчев, Д.Димитров, Кателиев, Кичуков, Стоилов, Седула, Петков, Станчев (Радомиров, Ант. Димитров, Пекин, Бояджиев, Караджов, Марев, Въжаров, Андонов, Христов)
„Спартак“ (1-4-2-3-1): Благоевич (70-Банков) – Иванов, Георгиев, Моралес, Петров – Илиев, Иванович – Малинди (25-Байрактаров), Миранда (46-Боев), Орлинов – Сакалиев (33-Стойков)

--- narodnodelo.bg



29.01.2009
Спартак - Локо (Сф) 2:1

1:0 Миранда (13), 2:0 Сакалиев (21), 2:1 Камбуров (90 дузпа)
Съдия: Станислав Тодоров, жълти картони: Иванович, Сакалиев (С), Лопеш, Златински (Л), стадион: Албена 3, зрители: 80

Спартак: Благоевич, Моралес, Георгиев, Илиев, Дончев, Иванов, Орлинов, Иванович, Миранда, Сакалиев, Малинди (Петров, Мирчев, Боев, Байрактаров, Стойков)

Локо (Сф): Галев, Лопеш, Николов, Г. Марков, Добрев, Митев, Коилов, Горанов, Златински, Шпишич, Др. Марков (Савич, Пасков, Дзаферович, Караджинов, Дяков, Атанасов, Камбуров, Балдовалиев)

Спартак записа втора победа от зимната си подготовка. Варненци надиграха с 2:1 Локомотив (София) в контрола, играна в курорта Албена. Соколите бяха по-добрият тим на терена и заслужено стигнаха до крайния успех.
Възпитаниците на Драголюб Симонович стигнаха до първи гол още в 13-ата мин. Тогава след центриране на Енцо Малинди стражът на символичните гости Галев сгреши и топката попадна в бразилеца Адриано Миранда, който отбилзо не сгреши. Само 8 минути по-късно Моралес подаде на Миранда, който комбинира с Малинди. Албенецът отново центрира и този път сам бе оставен Стойко Сакалиев - 2:0. До края на полувремето шутове на Боян Илиев и Миранда за малко не покачиха резултата, като първия би в аут, а вторият бе спасен от Галев.
През втората част се извършиха много смени. Варненци отново имаха добри положения за гол. Владо Мирчев, шутира, но Галев спаси и се намеси блестящо при последвалите 2 удара на Ангел Стойков. Зоран Балдовалиев и Мартин Камбуров пък не успяха да разпетата вратата на Благоевич, който остави отлични впечатления. В 90-ата мин. Мартин Камбуров бе спънат в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа, с което бе оформен крайния резултат.

--- ole-bg.com


24.01.2009
Спартак стартира контролите с 3:0 над Волов

Спартак (Варна) победи с 3:0 втородивизионния Волов (Шумен) в първата си контролна среща за 2009 г. Мачът се игра на един от терените в курорта Албена.
Варненци имаха надмощие през целия мач, а през първата част на два пъти Владо Мирчев можеше да открие резултата, но ударите му с крак и глава бяха спасявани със сетни усилия от вратаря Рангелов. Гол все пак падна преди почивката. В 42-ата минута новият бразилец в състава на "соколите" Миранда центрира отдясно и Стойко Сакалиев с глава прати топката под гредата - 1:0.
На полувремето спортно-техническият директор Драголюб Симонович направи няколко смени. В 58-ата минута Даниел Моралес стреля от пряк свободен удар от 30 метра, вратарят Рангелов изби, а при добавката Михаил Аврионов покачи на 2:0. В 78-ата минута самият Моралес покачи на 3:0. Бразилецът, който носеше капитанската лента в този двубой, бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Миланов в наказателното поле.

Спартак (Вн) - Волов (Шн) 3:0

Спартак: Ведран Благоевич, Стоян Георгиев, Юри Иванов, Спас Байрактаров, Даниел Моралес, Михаил Михалев, Велимир Иванович, Адриано Миранда, Ангел Стойков, Стойко Сакалиев, Владислав Мирчев (Цветомир Цанков, Боян Илиев, Стефан Дончев, Васил Боев, Орлин Орлинов, Михаил Аврионов)

Волов: Рангелов, Нанев, Миланов, Йорданов, Ифан, В. Илиев, Б. Илиев, Банчев, Кирчев, Ангелов, Ваклински (Станев, Кръстев, Христов, Неделчев, Симеонов, Алексиев, Жечев)
Голмайстори: Сакалиев (42), Аврионов (58), Моралес (78 дузпа)

Жълти картони: Миланов, Б. Илиев, Христов (Волов)
Съдия: Цветан Кръстев
Стадион "Албена" - 150 зрители

--- ole-bg.com

вторник, януари 13, 2009

Осем нови в „Спартак“

С волейбол и крос премина първата тренировка по желание
От днес отборът започва занимания на стадионите в Албена

Отборът на „Спартак“ започна зимна подготовка с осем нови. Сигурните попълнения са Боян Илиев („Левски“), Ангел Стойков и Генко Славов („Калиакра“), Иван Найденов („Асил“, Кипър) и славистът Орлин Орлинов, който се очакваше снощи. На проби са бразилският халф Адрияно Миранда, вратар от Сърбия, и 189-годишният младежки национал на Македония Трайче Лостовски. Последните двама се очакват най-рано днес. Както е известно, завръща се и Владо Мирчев. Нападателят е собственост на „соколите“, но през есента игра под наем за „БАТЕ Борисов“ (Беларус).
Първата тренировка вчера предобед беше по желание. Даниел Моралес, Стойко Сакалиев, Васил Боев, Станислав Петров, Юри Иванов, Спас Байрактаров, Михаил Аврионов и Адриано Миранда наблегнаха на волейбол, а Велимир Иванович, Ангел Стойков, Иван Найденов, Стоян Георгиев, Тони Костадинов, Цецо Цанков, Николай Банков, Генади Луго и няколко юноши – на крос около терена. От днес в 12 часа заниманията на „соколите“ ще са в Албена.

--- narodnodelo.bg


Мирчев пипна шарка

Завърналият се в „Спартак“ Владислав Мирчев се разболя от шарка и ще изпусне първите тренировки. Според негови близки обаче Владо бил пределно амбициран да се изяви силно напролет и да помогне с голове на родния си клуб да оцелее.
Днес към „соколите“ ще се присъедини Енцо Малинди. Албанецът се забави, тъй като нямаше удобен самолетен полет за Варна. Димитър Воденичаров пък ще се прибере след 20 януари. В София той раздвижва оперираното си рамо, след като махна шината. Митко се надява да е готов за старта за пролетния полусезон.

--- narodnodelo.bg




Снегът не стресна бразилеца


Снегът не стресна новия бразилец в „Спартак“ Адриано Миранда и той дойде с настроение за първото занимание вчера. Доведе го администраторът Илко Станчев. „Адриано е виждал сняг и дори му се зарадва. Не е като нигериеца Съндей Калунга, който като видеше сняг и отиваше да спи“, уточни за „Народно дело“ Станчев.
19-годишният Миранда е собственост на „Литекс“. През есента той е играл под наем за „Пелистер“ и е определен за най-добрия чужд халф в македонското първенство. Негов преводач при „соколите“ в момента е сънародникът му Даниел Моралес.

--- narodnodelo.bg



Дуци вижда тима сред 13-те

Според Драголюб Симонович „Спартак“ ще завърши до 13-о място в „А“ група. „Искам да играем добре, да печелим точки и да радваме феновете. Като класиране ще бъдем до 15-о място“, заяви Дуци на първата си среща с местните медии на стадиона. Сърбинът призна, че е приел офертата на Живко Великов в края на миналата година. „Ще бъда технически директор, но аз ще водя тренировките. Състава и тактиката ще ги редим със старши треньора“, коментира Дуци. По този начин той индиректно потвърди, че ще е треньор. Тъй като Симонович обаче няма лиценз, за наставник ще бъде утвърден специалист с Про-лиценз. „Имам представа за футболистите на „Спартак“, но в близките дни ще се запозная с качествата на всички. Където се налага, ще вземем попълнения“, допълни Дуци. Запитан каква е прогнозата му за срещата в третия кръг между „Сливен“ и „Спартак, той заяви деликатно: „Аз никога не съм губил като треньор и играч мач в Сливен.“

--- narodnodelo.bg



Станчев фаворит за наставник

Николай Станчев е фаворит за старши треньор на „Спартак“, съобщи за „Народно дело“ Живко Великов. 41-годишният бивш футболист на „соколите“ в момента кара Про-лиценз, но от БФС му разрешават да води отбор в „А“ група, тъй като вече е записан за курса. Именно неговия лиценз варненци използваха през миналата година, но Станчев идваше само на мачовете. Сега обаче мерките са сериозни, а глобите за неспазване на наредбата – солени. „Ако назначим Николай, той ще е всеки ден на тренировка и ще си изпълнява стриктно задълженията“, уточни Великов. Последният призна, че преговаря с още двама-трима футболисти, но засега не е ясно дали ще привлекат някого от тях. „Вярвам, че ще направим пълноценна зимна подготовка. Обезпечени сме финансово и ще осигурим условия за пълноценна изява на момчетата“, допълни Великов.

--- narodnodelo.bg

понеделник, януари 05, 2009

Драголюб Симонович в Спартак

2009-та година донесе първата новост в ПФК "Спартак"-Варна.
В първия работен ден от новата година Драголюб Симонович бе назначен за спортно-технически директор на клуба.
Младият специалист се очаква да пристигне във Варна до дни и на място да се запознае по-подробно с обстановката във варненския клуб.

--- spartak1918.com