понеделник, декември 03, 2012

Декларация на "Синдикат 12"

Вчера,по време на първата осминафинална среща за купата на България между отборите на Спартак Варна и Литекс,на трибуните на стадиона се разиграха сцени,които напомниха мрачните криминални години от прехода.
Като продължение на борбата си против собственици и ръководство,голяма група от ултраси на Спартак влезе след средата на второто полувреме, за да изрази позицията си по съвсем мирен начин, разпъвайки трансперанти, в които нямаше нецензурни надписи, и скандирайки. Въпреки това бяха арогантно провокирани от гардове на частна охранителна фирма, които навлязоха в сектора им и се нахвърлиха да късат трансперант, сипейки заплахи. В настъпилата суматоха гардовете бяха изтласкани, но по чудо не се стигна до сериозно кръвопролитие, предвид това, че последните бяха въоръжени с метални палки.
Зрителите по трибуните коментираха, че такива сцени на цензура чрез заплахи и насилие, връщат спомените им в мрачните криминални години на прехода.
Това не е първият опит на собствениците на Спартак Варна, да се разправят със собствените фенове по този начин, но тези дни явно са били допълнително раздразнени и афектирани от факта, че феновете на Спартак се срещнаха с премиерът Бойко Борисов при посещението му във Варна и му разкриха състоянието на клуба под това ръководство.

 Синдикат 12

Няма коментари: