сряда, април 30, 2014

Орела: Футболният Спартак Вн няма никаква собственост, за какво е този спортен комплекс?


Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов - Орела за пореден път изказа разочарованието си от бездействието на СК Спартак АД към футболния клуб.

На пресконференцията на клуба днес, на която присъства и шефът на УС Антон Фажев, Орела недоумяваше за какво е създаден спортният комплекс, след като не е в помощ на клуба, а в същото време именно въз основа на клуба са били получени имотите.
„За какво е този спортен комплекс Спартак АД, на базата на какво е създаден? Тия имоти са раздадени примерно на фирмата Х, не ме интересува кои са. Защо са дадени тия имоти, за да се подпомогне клуба ли? Ако е, за да се подпомага спорта и не е „вързано”, че трябва някакви средства да идват към футболния клуб, значи всичко е приключило. Тези терени, всичко си е взето законно, гласувано, направено юридически. Но по същия начин е дадено и на другия отбор във Варна (визира Черно море). Там обаче има хора с морал, които си издържат и то прилично отбор в А група въз основа на тези имоти. Тук си замълчаваш и можеш само да кажеш евала. Това е положението. А при нас всичко е такъв батак. След като тия терени, които са направени, а не са в полза на футболния клуб кой инвеститор ще дойде да инвестира в нещо, което е чуждо? В момента този клуб няма абсолютно никаква собственост. А въз основа на този клуб са взети всичките неща, нали такава е била първоначалната идея?”, коментира разпалено Атанасов.

--- gong.bg

сряда, април 16, 2014

Ще позволим ли ?

В началото на 1932 година "Шипченски сокол" губи най-добрия играч на Варна по това време - Жечо Тунчев, отишъл си от този свят само на 21 години. Хиляди хора изпращат младия футболист. Първият мач на "Шипченски сокол" след смъртта на Жечо Тунчев  е срещу градския съперник "Владислав". Непосредствено преди двубоя, целият отбор на "Шипченски сокол" по екипи отива на гроба на починалия си съотборник. Там решават да излязат на терена с 10 души в памет на Тунчев. С 10 души "Шипченски сокол" надиграва "Владислав" и го разгромява с 5:1 !

ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТАЗИ ИСТОРИЯ ДА ПОТЪНЕ В ЗАБРАВА ?
ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ЖИВОТЪТ И ТРУДЪТ НА НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ДА ОТИДЕ НАПРАЗНО ? 
ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ НА БАНДА СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ДА ПОГРЕБАТ 96 год. ИСТОРИЯ И ДА ОТКРАДНАТ НАШИЯ ДОМ ?
СПАРТАК ВАРНА - ЛЮБОВТА НЕ УМИРА !!! 

- samsara @ spartak-varna.net/forum