сряда, септември 24, 2014

Откога "мафия" е нецензурна дума в България

Откога "мафия" е нецензурна дума в България
Докъде може да стигне арогантността на хората, които съсипаха Спартак Варна, се питаха вчера при влизане на стадиона феновете на варненския отбор.
Последните бяха обявили, че на мача за купата на България с отбора на Левски София ще изразят недоволството си срещу случващото се през последните години в техния клуб. Това очевидно беше притеснило виновните, и те се бяха погрижили протестните послания на привържениците на Спартак Варна да не стигнат до националния ефир.
Най-тревожен бе фактът, че бяха използвани полицията и жандармерията, за да бъде наложена тотална цензура чрез недопускане на стадиона на винили и транспаранти. Обяснението на органите на реда беше, че в тях се съдържат неприлични думи. В този ред на мисли, задаваме въпроса - откога например думата "мафия" в България се е превърна в нецензурна ?
Но не всичко свърши дотук. За първи път в своята 96-годишна история, привържениците на Спартак Варна не можеха да се движат свободно на собствения си стадион. На феновете на домакините им беше отказан достъп до по-голямата част от стадиона и най-вече до козирката, където повечето от хората искаха да се скрият от проливния дъжд.
Всичко това с цел, ръководството на отбора да си спести неудобните ситуации пред гостуващите официални лица и да държи на разстояние от камери и микрофони, феновете на агонизиращия Спартак Варна, които имат пълното право да негодуват от умишленото унищожаване на любимия си отбор.
И не на последно място, за пореден път се видя, че във Варна определени политици и бизнесмени имат влияние върху структурите на правоохранителните и правораздавателни органи, какъвто в случая са полиция и жандармерия. Тава говори зле за едно уж демократично общество в 21 век.

- Syndicate 12

вторник, септември 23, 2014

Протестна акция на мача за Купата на България /Спартак - Левски Сф/

Полицията не допусна вкарването на стадиона протестни плакати на Синдикат 12, въпреки, че по тях нямаше никакви нецензурни надписи или обиди.












--- снимки: arenavarna.bg , sportal.bg

неделя, септември 21, 2014

До всички привърженици на футболен клуб "Спартак" Варна

Братя спартаклии, вече четири години живеем кошмара от унищожението на нашия любим клуб. През 2010, Янко Станев, Пламен Стилиянов, Христо Фурчев, със съучастието на Община Варна, под предлог, че искат да възродят ПФК "Спартак" Варна, фалираха с лека ръка 92 години история, самопожертвования, труд и радост на няколко поколения варненци.
На всички вече е пределно ясна схемата, чрез която те станаха собственици на стадиона и спортната база на футболния клуб. Много е говорено и писано по тази тема през последните години.
След поредните обещания за светло бъдеще, нов стадион и реформи в управлението на учредения от тях нов футболен отбор "Спартак" 1918, днес ставаме свидетели на плодовете на техните лъжи и манипулации.
Въпросните господа вече ги няма на стадион Спартак. Постигайки целите си, те поставиха свои хора в управлението на клуба, чрез които продължават в сянка да дърпат конците. И резултатите от пагубните им действия са очевидни - отборът е на последно място в "Б" група, поддържан в клинична смърт,а стадион Спартак е празен, в окаяно състояние и потънал в сюрреална тишина.
Но тяхното зло не спря дотук. За да отслабят протестите и съпротивителни сили на феновете на Спартак, те не спряха да хвърлят по последните пропагандна кал чрез "услужливи" журналисти, умишлено и целенасочено създадоха интриги и разцепление между привържениците на клуба, не се спряха дори до използването на силови криминални структури срещу борещите се за своята любов - Спартак Варна.
Въпреки това, една група млади хора не е сломена и продължава борбата за бъдещето на любимия ни отбор. Мачът за купата с "Левски" София на 23-ти септември и камерите на националните телевизиите са много добра възможност да покажем на цяла България отношението към унищожаването на почти 100 години футболна любов на поколения варненци с името Спартак.
Призоваваме всички спартаклии от различни възрасти, които са съпричастни с борбата за справедливост, да се присъединят към нас в сектора на агитката. Тези, които цялата мръсотия ги е отблъснала и от много време са спрели да ходят на стадион Спартак, нека и те да дойдат, дори и само заради историята на клуба, от която всички ние сме част. Родителите и децата от ДЮШ, които от години са потърпевши от безобразията на ръководството, също са добре дошли. Нека се обединим и покажем, че духът на Спартак Варна, въпреки всичко, все още е жив !
Понеже вторник е работен ден и много хора ще бъдат на работа, ги призоваваме да се присъединят към нас по всяко време.

СПАРТАК ВАРНА - ЛЮБОВТА НЕ УМИРА !!!

- Syndicate 12