сряда, юли 15, 2015

От ФК Спартак Варна се обявиха против Иван Петров

С декларация до медиите 
Членовете на ФК Спартак Варна се обявиха против избора на Иван Петров за председател на ЮЛНЦ Спартак 1918. "На всички ни е ясно, че след гаврата с италианските благодетели, следващия, който се е навил срещу няколко сребърника да се облече в ръководна длъжност е Иван Петров, който ще бъде избран /ако е налице кворум/ за председател на ЮЛНЦ Спартак 1918", пишат те в декларация до медиите.
Публикуваме пълния текст на декларацията:
С наближаването на ОС на ЮЛНЦ Спартак 1918, което следва да се проведе на 15.7.2015г., бяхме потресени от наглото поведение на Иван Петров Иванов. На всички ни е ясно, че след гаврата с италианските благодетели, следващия, който се е навил срещу няколко сребърника да се облече в ръководна длъжност е Иван Петров, който ще бъде избран /ако е налице кворум/ за председател на ЮЛНЦ Спартак 1918. Явно никой не му е обяснил, че това подобие на ФК е затънало в дългове и задължения към служители, ТД на НАП и трети лица, който в най скоро време, ще потърсят парите си.
Ето защо няма как ние от Сдружението на ветераните, да подкрепим идеята на Иван Петров Иванов, за подкрепа на изкуствено създадения клуб, който да продължи агонията му. Решението е едно, на чисто и от начало. За да е картинката пълна и в тон, на казаното от нас, че Иван Петров ще се превърне в следващия ликвиатор на ЮЛНЦ Спартак 1918, следва да се посочи, че с Решение №164/05.06.2015г. на ВОС по ф. Д. 2192/1992г. същият е назначен за ликвидатор, като се освобождава Николай Андреев Ишков. Изводите оставяме на заинтересованите лица, включително и ОС при Община Варна.
На следващо място и в тон с казаното, че Иван Петров призовава за обединение на привържениците, за пред медиите, същия прави точно обратното, като ги разединява. Налице е образувано гр. дело 1885/2015г. на 12 състав по описа на ВОС, срещу ...." ЮЛНЦ Футболен клуб Спартак Варна" / на ветераните/ от името на " Ф.К. Спартак", на което ЮЛ Иван Петров вече е назначен ликвидатор. Точно с тези правни и фактически действия, Иван Петров, никога няма да получи подкрепа от всички привърженици на Спартак Варна, просто защото е един от тях, както се наричат гробокопачите на футболния клуб. И както народът е казал, Иване признай си...., кой те подмами, славното ти име, да бъде написано в срамната страница / списък/ редом до ДС –то Фажев, за спасител на Спартак.
Желанието на членовете на УС е изцяло в подкрепа на Клуба на привържениците /Синдикат 12/, за което ние им благодарим, че се рaзграничават и няма да присъстват на театъра на 15.7.2015., наречен ОС на СПАРТАК 1918, както и че не приемат мръсната ръкавица на позора. Спартак Варна е вечен, но явно алчността и глада са по силни от от едната чест.

вторник, юли 14, 2015

Спартаклии: Иване, осъзнай се и не опетнявай името си

"Спартак 1918 няма и няма да получи подкрепа от привържениците", категорични са феновете

Привържениците на Спартак Варна реагираха остро на призива на бившия футболист и треньор на клуба Иван Петров за обединение на всички фенове.
Ето отговорът на привържениците на Спартак Варна, без редакторска намеса:
Във връзка с обръщението на Иван Петров към спартаклийската общност на Варна и амбициите му да стане шеф на Спартак 1918, изразяваме нашето недоумение от промяната на неговата позиция спрямо този отбор. До скоро той беше един от най-ревностните противници на този параван за ограбването и унищожаването на Спартак Варна, създаден през 2010-та с лиценза на Владислав.
От доста време и неколкократно сме заявявали нашата безрезервна подкрепа за сдружението на ветераните на Живко Господинов и възраждането на клуба чрез ново и чисто начало. Затова приемаме действията и думите на Иван Петров не като призив за обединение на привържениците, а напротив, като опит за поредното разединение, което ще е в полза на хората, които унищожиха Спартак Варна.
Спартак 1918 няма и няма да получи подкрепа от привържениците на клуба. Освен това неговото съществуване занапред е обречено от натрупаните дългове и по никакъв начин няма да промени престъпното статукво, което лиши клуба от неговия стадион и тренировъчна база.
Иване, имаш време до утре! Осъзнай се и не опетнявай името си!

Клуб на привържениците на Спартак Варна "Синдикат 12"

--- varnautre.bg

петък, юли 03, 2015

Орела: Искаме да направим ФК Спартак апетитна хапка за бъдещи инвеститори

Нямаме амбиции да управляваме на живот и смърт

Варненският треньор и член на новото сдружение "ФК Спартак Варна" Атанас Атанасов-Орела коментира очакванията си относно бъдещето на футболния клуб. Той говори и за целите пред членовете на сдружението.
"До този момент имаме регистрация на Футболен клуб Спартак Варна. Всичко юридически е законно. Имам уверението на кмета Иван Портних, че ако не днес, то най-късно в понеделник ще бъдат вкарани исканията ни в Общинския съвет. Говорим за базите СК "Локомотив" и стадион "Спартак". Няма как един клуб да бъде без бази. Тепърва ще се обсъжда за какъв период от време ще ни бъдат дадени. Искам да подчертая обаче, че ние нямаме амбицията базите да бъдат дадени на сдружението. Те трябва да се предоставят за безвъзмездно ползване. Според нас те трябва да бъдат общински, за да има вариант ако ние не можем да се справяме, да бъдат намерени други хора, които да ги вземат и да вършат нещата по-добре от нас", обясни Атанасов.
"Футболът и политиката са две различни неща. Ние си гледаме футбола, а който трябва политиката. Аз симпатизирам на един-единствен политик – премиерът Бойко Борисов. Кметът Иван Портних работи усилено по нашия въпрос, за да ни помогне, но не всичко зависи от него. Затова, въпреки че не смятам за нормално да търсим премиера за съдействие, сме в България и се наложи. При всички положения мога да кажа, че Бойко Борисов ни помогна", посочи още Орела.
"При всички положения ще започнем от "А" окръжна група. Това е по правилата на БФС. Не искаме да се обединяваме с никой. Ако до края на месеца не се случат нещата, закъсняваме много. Дано да не се случи така, че да е нулева година за Спартак Варна. Естествено, че сме провели предварителни разговори с футболисти, които да играят за нас в "А" окръжна група, а още следващия сезон да спечелим промоция в третия ешелон. Оттам нататък ще градим нещата стъпка по стъпка. Нямаме амбиция на всяка цена ние да сме управляващите в този футболен клуб. Ако има някой, който изяви желание, има по-голям потенциал и покаже, че наистина може да върши нещата по-добре от нас, да заповяда. Дали ще е бизнесмен, спортен човек, идва, казва си платформата и ние ще му преотстъпим управлението на клуба. На този етап, ние можем да се справим дотолкова, че да изградим цялата структура и вече да стане апетитен за човек, който иска да инвестира повече и пари и Спартак да върви нагоре. Пак казвам, не искаме на живот и смърт ние да управляваме. Отворени сме и подаваме ръка на всеки, който безкористно иска да помогне. Благодарим на феновете, че застават плътно зад нас", завърши Атанас Атанасов.

сряда, юли 01, 2015

Феновете на Спартак поискаха помощ за базите от премиера

Фенклубът на Спартак Варна се обърна с открито писмо до министър председателят на Република България, в което го помолиха за съдействие по отношение стадиона и тренировъчната база.
Привържениците изразиха желание новорегистрирания ФК Спартак Варна на Живко Господинов да придобие безвъзмездно права за ползването на съоръженията.
Ето и пълното писмо на феновете:
Уважаеми  г-н  Борисов,
ние, привържениците на Спартак Варна с нескрит оптимизъм приехме знака, че преди време обърнахте внимание на проблемите, които от години вълнуват спортната общественост  на град Варна, а именно факта, че почти стогодишния варненски футболен клуб умишлено е лишен от собственост на стадиона си и тренировъчвата база и е тласкан към фалит заради частни интереси.
Неколкократно, голяма част от феновете сме заставали зад проекта на футболната легенда Живко Господинов и най-успешния треньор в новата история на клуба Людмил Горанов за възраждане на Спартак Варна. Всички ние, привърженици и ветерани сме готови да извървим дългия път от най-долните дивизии започвайки начисто с новорегистрирания клуб ФК „Спартак Варна“, но това няма как да стане, ако не разполагаме с общинската спортна база безвъзмездно предоставена на футболния отбор. В документите, които Ви предадохме преди месец в гр. Девня, бяхме описали накратко нарушенията при стопанисване на общинската собственост, която касае футболния клуб, по отношение на съвместното търговско партньорство между Община Варна и фирма „Инжстройинженеринг“. 
След първоначалните сигнали от страна на кмета на гр. Варна г-н Иван Портних за положително развитие на казуса в полза на обществения интерес, ставаме свидетели на неколкократно отлагане и забавяне на действията на общинарите по решаване на  проблема. Това компрометира сформирането на отбор и започването на подготовка за новото първенство.
Във връзка с всичко това, отново се обръщаме към Вас чрез това открито писмо,  с надежда за съдействие.
С уважение,
Клуб на пивържениците на Спартак Варна
--- gong.bg