събота, декември 05, 2015

Спартак завърши 2015 година с победа

"Соколите" ще зимуват на второто място в "А" окръжна след 2:1 в Провадия

Отборът на Спартак Варна завърши годината с победа. В отложен мач от 8-ия кръг на "А" окръжна група "соколите" надделяха с 2:1 при гостуването си на Атлетик (Провадия). Срещата бе съпроводена от сериозна полицейска охрана, която щателно проверяваше привържениците на Спартак на входа на стадиона в Провадия преди началото на двубоя.

Двубоят започна с натиск на гостите, които веднага след първия съдийски сигнал наложиха преса в половината на съперника. Още в 5-ата минута Марин Русев можеше да реализира, след като от стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. В 13-ата минута дежурният реализатор на спартаклии Иван Добрев откри резултата. Халфът получи топката пред пеналта, освободи се от бранител и с топовен изстрел препарира стража на Атлетик за 1:0.
Малко преди попадението домакините хванаха Спартак на контраатака, но стражът Митко Недев излезе решително и спаси.

През втората част Спартак получи право да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле, която бе изпусната от Марин Русев. Нападателят стреля над напречната греда. Веднага след това Ивайло Димитров пропусна да покачи на 2:0. В 66-ата минута вратарят на гостите си вкара нелеп автогол. При центриране от корнер стражът се опита да улови топката, но я изпусна зад голлинията за 1:1. В 70-ата обаче нападателят Ивайло Георгиев - Пифа се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и отново изведе своите напред в резултата. След попадението напрежението на терена се покачи, като на няколко пъти главният съдя бе принуждаван с картони да тушира страстите.
Така Спартак ще зимува на втора позиция в класирането с актив от 27 точки, с една по-малко от лидера Белослав. Головата разлика на варненци е 32:7. На трето място с 25 пункта е Ботев, а Провадия заема четвъртата позиция.

Съставите:
Спартак Варна: Митко Недев, Галин Петров, Иван Иванов, Димитър Пантев, Йордан Янев, Димитър Петев, Иван Добрев, Йордан Пенев, Мартин Радославов, Ивайло Димитров, Марин Русев (Станислав Йовчев, Ивайло Георгиев, Кристиан Славов)
Атлетик: Костадин Йорданов, Петър Петров, Ясен Милушев, Кристиан Филев, Радослав Иванов, Цветан Христов, Николай Казаков, Мирослав Радев, Диян Николов, Станимир Демиров, Здравко Миланов (Илиян Янчев, Стефан Енев, Божидар Кателиев, Кирил Радев, Радостин Георгиев).

--- varna.utre.bg

петък, декември 04, 2015

Илко Станчев: 99% съм сигурен, че ще се случат нещата със „Спартак”

Оптимизъм за бъдещето на ФК „Спартак” излъчваха думите на члена на УС на клуба Илко Станчев, който гостува тази сутрин в предаването „Морски гонг” по Дарик Варна. Той изрази увереност, че на предстоящата сесия „99% ще се случат нещата със „Спартак”. Увереността му идва от факта, че вече всички в УС са далеч по-узрели и по-подготвени за предстоящата сесия, като налице има и цялостен план за изграждането на един сериозен клуб. Той изрази увереност, че следващата година отборът ще играе на собствения си стадион „Спартак”. В клуба имат и изготвен финансов план как дъ бъде подпомагана тази общинска собственост, когато им бъде дадена.

Ето още какво каза Стганчев: „Като цяло дотук постигнахме много голям упех. Той се състои в това, че Спартак има мъжки отбор. Успяхме да реагираме в ситуация, в която трябваше да бъдем решителни. Ако не бяха ни наказали със служебната загуба и не бяхме допуснали тази грешка в Белослав, в момента щяхме да имаме 5 точки аванс пред втория. Все пак при наличието на това, което се случи сме доволни от постигнатото до момента, тъй като този отбор на „Спартак” няма да има никакъв проблем втория полусезон да завърши с с 5, или 10 точки пред останалите.

Повечето от момчетата от „Спартак” успоредно с ангажиментите си към клуба работят, за да изхранват семействата си. Тренираме 2 пъти в седмицата. Крачейки „Спартак” ще мине и през „А” Окръжна и „В” група, за да стигне до професионалния футбол, каквато ни е целта.
С моите колеги старателно се подготвяме и за предстоящата общинска сесия след нова година. Подготвяме се и за развитието на клуба. Ние имаме  цялостен план за изграждането на един нов сериозен клуб. Приоритети са ДЮШ и мъжки отбор, такива са още стопанисване на база и изграждане на качествени стадиони, на които да може да се работи, както и привличането на добри и научени треньори, които да работят добре с децата. Искаме сега като изложим нашите изисквания да сме подготвени, за да постигнем целта си безапелационно.  Времето показа, че заради сесиите загубихме половин година, защото тогава едни „изтъркани човечета” си мислеха, че правят услуга на някой, който нямаше нужда от нея. Сега вече всички са наясно кой е пътят. Нашите надежди са още от другата година да си играем на стадион  „Спартак”. За разлика от предишните сесии за предстоящата ние вече сме по-узрели. Знаем как да се подготвим за този момент. Готови сме с финансов план как да подпомогнем тази общинска собственост, когато ни бъде дадена. Ние вече гледаме на Общинския съвет като на едни нови хора. Ще ги запознаем с нашите идеи. Аз съм 99% сигурен, че ще се случат нещата в Спартак.

Ръководството на спонсора на „Спартак” са много сериозни момчета.Те нямат никакви задни мисли. Дават чистосърдечно средства за издръжката на този клуб.Правят всичко възможно „Спартак” да бъде финансово осигурен. До днешна дата не дължим на нито едно институция една стотинка. Парите са преведени месеци напред. Това е така, за да приемат хората, че „Спартак” не е нарицателно длъжник, или некоректен платец, което беше наслоено с годините.
По отношение предстоящата селекция Илко Станчев, отказа да назове имена, или постове, на които са търсени играчи. „Идеята ни е да видим всички наши млади футболисти, които във времето бяха откраднати от различни клубове. Става въпрос за играчи на Спартак, които са в клубове, където нямат практика да бъдат налагани юноши. Искаме да си ги вземем, за да продължим по дългия път, по който сме поели”.

--- dariknews.bg