вторник, септември 27, 2016

Ивайло Русев: От мач на мач ще ставаме по-добри

Когато Русев вкара, “соколите” да печели трите точки

Нападателят на Спартак Варна Ивайло Русев бе с огромна заслуга за втората победа на своя отбор в Североизточна трета лига. Русев вкара два красиви гола за успеха с 3:1 над Локомотив (Русе) на спортен комплекс „Локомотив” във Варна. Любопитно е, че се очертава една тенденция – когато Русев вкара, Спартак да печели трите точки. Така бе и в четвъртия кръг в Суворово, когато Ивайло донесе победата на своите с попадение в последните секунди.
 „За мен няма значение кой бележи, важното е да печелим редовно. До Нова година не трябва да пропускаме отборите от нашата черга и да се представим на ниво и в срещите с Добруджа и Каварна, които разполагат с по-сработени състави”, заяви за „Народно дело Седмицата” Ивайло. Последният призна, че на терена се разбира най-добре с Диян Кателиев, Иван Добрев и Пламен Иванов.
„За всеки нападател е добре, когато зад него са можещи халфове като Диян и Иван, защото знае, че ще получава перспективни пасове. Мисля, че постепенно синхронът между отделните ни звена се подобрява и от мач на мач ще ставаме по-добри”, допълни Русев.
Той смята, че са преодолели трудните моменти на старта в първенството и с огромната подкрепа на публиката им. “Нашите фенове винаги са зад нас и правят така, че във всеки двубой да се чувстваме като у дома си. За мен е привилегия да се раздавам за верните ни привърженици и се надявам, че ще им доставяме много поводи за радост. Нека те знаят, че във всяка тренировка и във всеки мач сме отдадени на една кауза – ФК Спартак да се развива в правилната посока, и скоро да се върне там, където му е мястото – в професионалния футбол”, каза още Ивайло.

--- varnautre.bg

събота, септември 24, 2016

Спартак Варна удари Локо (Русе) у дома

Ивайло Русев с два гола за успеха на “соколите” с 3:1

Спартак Варна записа успех с 3:1 при домакинството си на Локомотив (Русе) в мач от 7-ия кръг на Трета североизточна лига, игран на стадион “Локомотив” във Варна. Това е втора победа за варненци от началото на първенството. До този момент спартаклии имат записани три загуби и един равен.
“Соколите” започнаха силно мача, като още от първата минута пресираха съперника в собствената му половина. В 6-ата минута футболист на домакините бе фаулиран в наказателното поле на гостите, но главният рефер даде знак играта да продължи.
Секунди по-късно на терена се заформи меле между играчи на двата отбора, като Живко Димитров от гостите удари с глава капитана Диян Кателиев, за което получи директен червен картон. Играчът на русенци претендира, че бил ритнат с крак в главата докато лежал на земята. Веднага след като напусна терена Димитров бе откаран с линейка в Спешния център във Варна.

В 23-ата минута варненци успяха да открият резултата. Ивайло Русев засече с глава центриране от корнер на Пламен Иванов. Само 5 минути по-късно Иван Добрев стреля от далечна дистанция, топката рикошира в тяло на бранител на русенци и влезе в мрежата за 2:0. В 45-ата отново Ивайло Русев бе в прегръдките на своите съотборници, като получи извеждащ пас по дясното крило и от тъчлинията майсторски прехвърли стража на гостите, който бе напуснал вратата си.
През втората част отново варненци владееха инициативата и създадоха няколко добри положения за гол, но така и не успяха да ги реализират. В 80-ата минута гостите върнаха един гол чрез влезлия като резерва Станимир Петров.
В следващия кръг Спартак Варна гостува на Септември (Тервел). Мачът е на 1 октомври от 16 часа.
Съставът на ФК Спартак: Митко Недев, Микаел Асад (90-Лоренцо Демиров), Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов (60-Милен Бабаджанов), Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев

--- varnautre.bg

събота, септември 17, 2016

Спартак Варна изпусна трите точки в Добрич

Пламен Иванов пропуска дузпа срещу Интер, Бирата над всички за своя тим

Отборът на Спартак Варна записа нулево равенство при гостуването си на Интер (Добрич) в мач от 6-ия кръг на Трета североизточна лига.
“Соколите” определено могат да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като през втората част Пламен Иванов изпусна дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу самия него. Въпреки че Иванов насочи добре топкат, опитният вратар Неделчо Добрев – Бирата успя да спаси. Малко преди това култовият страж спаси и удар отблизо на Петър Георгиев. Към края Бирата отново бе на своето място и отново се намеси подобаващо след шут на Петър Георгиев.

Варненци бяха подкрепени от около 50-ина(б.р.) свои привърженици.
До този момент “соколите” имат три загуби, една победа и едно равенство от началото на шампионата.
Съставът на ФК Спартак: Митко Недев, Георги Щерев (Йордан Янев), Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов (Десислав Дяков), Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев

--- varnautre.bg  / foto: spartak-varna.net 

неделя, септември 11, 2016

Поздрав от приятелите ни от Gradinata Nord

Специален и изненадващ поздрав по случай 98-годишнината на Спартак Варна получихме от нашите приятели от "Gradinata Nord" , ултрас сектора на Genoa CFC - най-старият клуб в Италия!
Снимката е правена часове преди мача Genoa - Fiorentina , когато  "Gradinata Nord" си опъват знамената. Било е планувано транспарнта да се вдигне по време на мача, когато трибуната  e пълна и подкрепата винаги е на 101% , но мача бе прекъснат към 30-та минута заради проливен дъжд и наводнен терен, и така се пропуска плануваното  вдигане на поздрава по време на мача. 
Един БЕЗЦЕНЕН жест от нашите приятели. РЕСПЕКТ!!!

Grazie "via Armenia 5r" , Grazie Gradinata Nord, Grazie Genoa! 

--- spartak-varna.net

събота, септември 10, 2016

Спартак загуби от Черноморец (Балчик) във Варна

“Соколите” паднаха с 0:3 на стадион Локомотив

Спартак (Варна) регистрира загуба с 0:3 при домакинството си на Черноморец (Балчик) в петия кръг на Трета североизточна лига. Това е трета загуба за “соколите” от началото на сезона. Всички попадения в мача реализираха юноши на Черно море.

Първата сериозна ситуация за гол в срещата се откри пред отбора на Спартак в 17-ата минута. Ивайло Русев излезе на добра позиция, стреля под ъгъл, но вратарят изби в корнер. В 28-ата минута гостите от Балчик откриха резултата. Виктор Митев наказа спартаклии, след като засече с глава центриране от дясно, топката описа лека парабола и прехвърли вратаря за 0:1. До края на първата част играта беше предимно в средата на терена, като изобилстваха твърдите единоборства, но без сериозни положения за гол.
В 55-ата минута гостите направиха резултата 0:2. Яначков центира от корнер, а централният бранител Севдалин Стайков с глава реализира втория гол за Балчик.
В 86-ата минута Румен Николов оформи крайния резултат 0:3.

Отборът на Спартак отново беше подкрепян от солидна агитка, въпреки негативния развой на мача.
В следващия, шести кръг от шампионата на Трета североизточна лига, Спартак гостува на Интер (Добрич). Мачът е на 17 септември.

Съставът на Спартак Варна: Митко Недев, Георги Щерев, Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов, Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев.

---  varnautre.bg

неделя, септември 04, 2016

Спартак Варна с първа победа във “В” група

“Соколите” бият с 2:1 Суворово като гост, Ивайло Русев носи трите точки с гол в 96-ата минута

Отборът на Спартак Варна записа първа победа в Трета североизточна лига. В среща от 4-ия кръг на шампионата “соколите” удариха като гост Суворово с 2:1.
СпартакДвубоят започна с едноминутното мълчание за загиналия футболист на домакините Никола Терзиев, а в негова памет суворовци играха с черни ленти.
Варненци бяха подкрепяни бурно от над 100 свои фенове.
До почивката играта бе равностойна, с малко сериозни удари към двете врати. Гостите имаха една добра ситуация, когато Петър Георгиев получи прекрасен пас от Ивайло Русев, но се засуети и не успя да бие.
В 48-ата минута варненци откриха резултата и бе дело на опитния Диян Кателиев. В 75-ата минута Пламен Иванов уцели страничната греда със страхотен удар, а малко след това домакините останаха с 10 души, тъй като техен играч бе изгонен с червен картон за груб фаул.
В 90-ата Суворово изравни, а победният гол за “соколите” падна в края на шестминутното продължение, а него автор стана Ивайло Русев.
Следващият кръг Спартак Варна е домакин на Черноморец (Балчик). Срещата е на 10 септември в 17 часа на стадион “Локомотив”.
Съставът на Спартак Варна: Митко Недев, Георги Щерев, Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов, Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев.

--- varnautre.bg  /// foto: varnautre & spartak-varna.net


Орела: Футболистите трябва да направят така, че всеки съперник да уважава Спартак

 

Неприятно е, че съдиите се учат да свирят на нашите мачове

Треньорът на Фк Спартак Атанас Атанасов – Орела коментира първата победа на Спартак Варна в Трета Североизточна лига. “Соколите” удариха Суворово 2:1 като гост, а наставникът остана доволен от раздаването на момчетата.
„Доволен съм от влагането и раздаването на момчетата. На този етап това може да се изисква от тях, но младите трябва да израстват край по-опитните, докато очакваме по-добри времена за клуба. Важното е футболистите да направят така, че всеки отбор в групата да уважава и се съобразява с ФК Спартак и да не ни подценява.
“Неприятно е само, че съдиите се учат да свирят на нашите мачове. Ето днес това момче от Русе направи куп глупости. Първо не ни даде класическа дузпа за поваляне на Русев при 1:0, после ни спря поне три атаки, когато бяхме трима на двама, че и четирима на двама. Спря ги, защото в другата половина имаше паднал техен играч, който не влияеше на играта, или защото отсъждаше фаул в наша полза, вместо да пусне авантаж. Да не говорим, че погази и други правила на играта, а отделно допусна домакините да го бутат, блъскат и дори шамар да му ударят.”

--- varnautre.bg