петък, декември 23, 2016

Илко Станчев: Имахме среща с бизнесмен, който ни разкри проект за клуба

"Да, както е известно, двата клуба Спартак Варна и Спартак 1918 имат споразумение за сливане и продължаване напред. Причината е, че има подсказано светло бъдеще за нашия клуб. Условието това да се случи е Спартак да е един, за да няма разногласия и всички деятели и бивши футболисти да мислят в една посока.  Това е начинът Спартак да прескочи от аматьорски в професионалния футбол””, коментира за предаването  „Морски гонг”  по Дарик членът на УС на Спартак Вн Илко Станчев.
Запитан дали е вярно, че Кирил Домусчиев проявява интерес към бъдещия обединен Спартак, Илко Станчев отговори така: „Първо не познавам г-н Домусчиев и никога не съм се срещал с него. Имахме среща с един бизнесмен, който ни разкри своя проект. В момента нещата зависят от него”.
На въпроса този бизнесмен приближен ли е до Лудогорец членът на УС на Спартак Вн отвърна:  „Пак бутаме каруцата пред коня. Феновете ги интересува нещата да се получат. Всичко друго, което „размиваме” в разговора и злоупотруебяваме с имена и със ситуации, не е коректно първо към хората, които искат да помогнат на Спартак с проекта. Това е важното, а не Илко Станчев да „изплюе жабата” и да каже еди кой си беше. Това е един сериозен човек за мен. Аз като обикновен човек не съм се срещал с по-сериозен бизнесмен”.
Помолен да каже нещо повече за проекта, Станчев отговори така: „За да не чертаем целия проект точка по точка, ще ти кажа защо ми хареса думата „проект”. Един проект има начало и няма край. Той е в развитие. Започва се и се работи. Спартак Вн е занулен отвсякъде и финансово и качествено. Има много работа. Спартак Вн е точното място за хората, които искат да работят”.
Членът на УС на Спартак Вн призна, че възнамерява да се оттегли след обединението на двата клуба
„За футбола трябват пари. Ние сме обикновени хора с моите колеги. На нас сърцата ни са сини и искахме да дадем началото. Винаги сме споделяли пред феновете и медиите, че ние оставаме, докато се появи сериозен човек не такъв ламтящ, за да вдигне два гаража. Появи ли се сериозният човек, ние се оттегляме, ако не трябваме и той продължава напред. Това бихме искали да се случи. Това не е въпрос на чест, а на самоуважение. Каква работа има Илко Станчев в проект, в който той не фигурира. Аз си имам моите си задължения и работа и трябва да се оставят хората да си работят по техния начин и разбирания.
Щом сме стигнали дотук, значи не сме спали, а сме търсили възможността да  рестартираме нашия клуб. Да кажем, че се е появила такава  възможност. Стискаме палци това да се случи”.

--- gong.bg

сряда, декември 07, 2016

БФС глобява и отнема точки на Спартак

“Соколите” ще отнесят санкция заради неявяването си за мача с Черноморец в Балчик

Спартак Варна ще отнесе санкция от ЗС на БФС – Варна заради неявяването си за днешния мач от 18-ия кръг на Североизточна Трета лига с Чртномотр в Балчик.
„Срещата вече бе отложена един път поради уважителна причина – представени медицински документи за болни играчи от Спартак. Насрочихме мача за днес, но футболистите на варрненци не се явиха. Тук вече няма причина за действията им и според наредбата в подобни случаи се налага глоба на въпросния отбор, някъде около 250 лева и отнемане на три точки от актива. Повтарям, така е по наредба, а решението на Спортно-техническата комисия ще бъде обявено в петък”, заяви секретарят на ЗС на БФС – Варна Пламен Хаджийски.
Той допълни, че отложеният двубой между ФК Спартак и Кубрат ще се играе през февруари във Варна според взаимна договорка между двата клуба.
Спартаклии ще зимуват на девето място.
Резултати от XVIII кръг в Трета лига – Североизточна група: Хитрино – Ботев 0:1, Доростол – Кубрат 1:2, Септември – Добруджа 0:4, Черноморец – Спартак 3:0 (сл.), Суворово – Светкавица 6:0, Локомотив – Калиакра 3:2
Eсенно класиране:
1. Черноморец 30:7 36
2. Добруджа 38:8 34
3. Калиакра 25:16 29
4. Суворово 34:17 26
5. Ботев 12:25 22
6. Септември 15:19 20
7. Светкавица 14:20 20
8. Локо (Рс) 19:18 19
9. Кубрат 13:29 11
10. Хитрино 11:27 11
11. Доростол 12:32 11
12. Спартак 21:27 13
(Заб. Отборите на ФК Спартак и Кубрат са с един мач по-малко.)

---  varnautre.bg/

петък, декември 02, 2016

Вирус тръшна 7 футболисти на Спартак Варна, отложиха мача с Балчик

Мачът между Черноморец (Балчик) и Спартак Варна е отложен. Решение на техническата комисия към ЗС на БФС – Варна премести с четири дни двубоя от последния за годината кръг в Североизточната “В” група. По програма срещата трябваше да се играе на 3 декември, събота от 14 часа в Балчик, но заради болни в състава на гостите, от местната футболна централа насрочиха нова дата – 7 декември, сряда.
От тима на “соколите” представиха медицинска бележка в Зоналния съвет за седем болни футболисти, съобщиха от БФС Варна пред varnautre.bg .
На 11 декември варненци играят за Купата на Аматьорската футболна лига срещу тима на Спортист (Ковачевец). Двубоят е от 13 часа в Попово.