понеделник, октомври 20, 2008

Арестуваха Иван Славков

Общинският съветник от ДПС и собственик на ПФК “Спартак”-Варна Иван Славков бе арестуван, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Обвинението е за трафик на хора, пране на пари и притежание на наркотични вещества. Славков бе изведен от местната болница с белезници на път за ареста. Час преди това двамата му адвокати напуснаха болницата. Един от адвокатите на Славков – Бранимир Балачев заяви, че здравословното състояние на Славков не е добро, но експертиза на Районния център по здравеопазване констатирала, че съветникът може да бъде на системи и в ареста.

--- bgnes.com


Повдигнаха обвинение на президента на Спартак Иван Славков - престъпна група, наркотици, пране на пари

Полицейски дознател повдигна обвинение срещу съветника от ДПС и президент на Спартак Иван Славков. Обвинението е за организиране на престъпна група, пране на пари, притежание и разпространение на наркотици. Има постановление за задържане на Славков до 72 часа от наблюдаващия прокурор Стефка Якимов.
Очаква се от болницата Славков да бъде откаран в следствения арест, като в рамките на 3 денонощия прокуратурата трябва да внесе искане за налагане на постоянна мярка - задържане под стража. Адвокатът на съветника - Бранимир Балачев коментира, че не са им били предоставени никакви доказателства срещу Славков. Не е бил осъществен контакт и с прокуратурата и полицията, твърди Балачев. Според него здравословното състояние на Славков не позволява да напусне болницата, но експертиза твърди обратното.

По думите на адвоката това са скалъпени обвинения, които обаче се поддържат от бившия съдружник на Иван Славков - Веселин Жеков. "Най-вероятно той е дал такива обяснения, че Славков му е ръководител", каза Балачев. Той съобщи още, че досъдебните производства водени срещу общинските съветници Веселин и Христо Данови и Иван Славков са обединени в едно дело. Ще поискам отвод на наблюдаващия прокурор Стефка Якимова, тъй като малко известен факт е, че тя е втори братовчед на Иван Славкоя. Дори ще настояваме за отвод на цялата окръжна прокуратура, тъй като Якимова е фактор там, допълни адвокатът на съветника.

1 коментар:

Анонимен каза...

6te gi razni6tiat kogato priklu4at s tiax nama daje da znait kopisa o4akvagi sadba na alkoxolizi ili klo6ari za tiax vsi4ko priklu4i.komisiata ku6lev gi 4aka s netarpeniexitler