събота, декември 13, 2008

ИВАН ДИНОВ: ПРИОРИТЕТ Е ОСТАВАНЕТО В ЕЛИТА

Новият собственик на „Спартак“ Иван Динов разкри приоритетните цели на клуба.

Г-н Динов, какво е първото, което ще направите за „Спартак“?
- Задължително трябва да останем в групата напролет и да подобрим условията за работа в школата, тъй като един ден трябва да разчитаме на свои кадри, а не на пришълци. Най-важното е обаче да останем в „А“ група и смятам, че ще го постигнем с общите усилия на всички в клуба. Голям град като Варна заслужава два тима в елита.

Колко нови попълнения ще привлечете?
- Толкова, колкото са необходими да вдигнат качеството на футбола, който играем, и да съберем необходимия брой точки за оцеляване. Нашето желание е да върнем публиката на трибуните и сме наясно, че за да го направим, са необходими добър футбол и позивитни резултати.

Какво ще изисквате от треньора?
- Най-общо по-добра игра, победи и оставане в „А“ група. Георги Мирчев ще бъде запознат с нашите изисквания в детайли, защото когато даваш толкова пари, е нормално да имаш и адекватни очаквания.

Обезпечен ли е „Спартак“?
-Абсолютно и във всяко едно отношение. Няма проблем с изплащането на заплатите и премиите. Остава и футболистите да покажат, че ги заслужават.

Ще правите ли нов стадион?
- Дайте да не коментираме тази изтъркана тема. Кой ще тръгне да влага 10 - 20 милиона за съоръжение при тази финансова криза в света. И за какъв нов стадион да говорим сега, когато цел №1 е да оцелеем в „А“ група. Към нея ще бъдат насочени всичките ни усилия.

Ще има ли нови имена в спортно-техническото ръководство?
-Не. Живко Великов ще продължи да е човекът, който се ползва с нашето доверие и разполага с цялата спортно-техническа власт.

--- presscenter.bg

Няма коментари: