неделя, октомври 26, 2008

Спартак - Ботев 0:0

- Спартак: Николов, Петров, Иванов, Дончев, Георгиев, Боев, Моралес, Байрактаров (75 Санг), Иванович, Сакалиев, Аврионов (56 Малинди)
- Ботев: Тошев, Минев, Величков, Попов, Харизанов, Божков, Караджинов, Манчев, Кръстев (73 Тимонов), Кабул (73 Етов), Саидходжа
- Главен съдия: Ахмед Ахмед,
- жълти картони: Дончев (С), Минев, Харизанов, Божков(Б),
- стадион: "Лазур", Бургас,

Варненският Спартак извъртя неприятен нулев резултат с Ботев в Бургас, където соколите домакинстваха поради наказание. Спартаковци се изкачиха на 12-о място във временното класиране с актив от 10 точки, само 1 повече от следващия Миньор. Първият удра за варненци дойде едва в 23-тата мин., коагато шут на Моралес от пряк свободен удар бе избит в корнер. Канарчетата стигнаха до няколко удара в рамката на вратата на Николов. Манчев и Караджинов обаче не успяха да се разпишат.
През втората част Кабул и Манчев нямаха шанс пред варненската врата. Юри Иванов пък стреля в аут. Една от най-добрите възможности за Спартак бе пропияла от Стойко Сакалиев, който стреля над вратата от 2 метра. До последният съдийски сигнал на няколко пъти Николов майсторски се намесва при различни ситуации пред вратата си.

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Загубени две точки

Наставникът на Спартак Илко Станчев заяви след равенството с Ботев, че "соколите" са загубили две точки. "Проблемът бе в нашата игра. Имахме желание да бъдем агресивни, да нападаме, да отбележим колкото голове можем, но не излизахме на чисти стрелкови позиции. Затова през целия мач беше една борба. Отборът на гостите се бе подредил добре в своята половина, очаквахме това и добрите контри, които направиха. Те имаха своите положения, ние пропуснахме от статични положения, но в крайна сметка гол не отбелязахме и това е най-тежкото, което се случи в мача. Загубени две точки", отбеляза Станчев. Той допълни: "Неслучайни футболисти са събрани в състава на Ботев, добре построен, ръстови играчи, мисля, че те явно са намерили правилния начин за игра на чужд терен".

--- ole-bg.com

понеделник, октомври 20, 2008

Арестуваха Иван Славков

Общинският съветник от ДПС и собственик на ПФК “Спартак”-Варна Иван Славков бе арестуван, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Обвинението е за трафик на хора, пране на пари и притежание на наркотични вещества. Славков бе изведен от местната болница с белезници на път за ареста. Час преди това двамата му адвокати напуснаха болницата. Един от адвокатите на Славков – Бранимир Балачев заяви, че здравословното състояние на Славков не е добро, но експертиза на Районния център по здравеопазване констатирала, че съветникът може да бъде на системи и в ареста.

--- bgnes.com


Повдигнаха обвинение на президента на Спартак Иван Славков - престъпна група, наркотици, пране на пари

Полицейски дознател повдигна обвинение срещу съветника от ДПС и президент на Спартак Иван Славков. Обвинението е за организиране на престъпна група, пране на пари, притежание и разпространение на наркотици. Има постановление за задържане на Славков до 72 часа от наблюдаващия прокурор Стефка Якимов.
Очаква се от болницата Славков да бъде откаран в следствения арест, като в рамките на 3 денонощия прокуратурата трябва да внесе искане за налагане на постоянна мярка - задържане под стража. Адвокатът на съветника - Бранимир Балачев коментира, че не са им били предоставени никакви доказателства срещу Славков. Не е бил осъществен контакт и с прокуратурата и полицията, твърди Балачев. Според него здравословното състояние на Славков не позволява да напусне болницата, но експертиза твърди обратното.

По думите на адвоката това са скалъпени обвинения, които обаче се поддържат от бившия съдружник на Иван Славков - Веселин Жеков. "Най-вероятно той е дал такива обяснения, че Славков му е ръководител", каза Балачев. Той съобщи още, че досъдебните производства водени срещу общинските съветници Веселин и Христо Данови и Иван Славков са обединени в едно дело. Ще поискам отвод на наблюдаващия прокурор Стефка Якимова, тъй като малко известен факт е, че тя е втори братовчед на Иван Славкоя. Дори ще настояваме за отвод на цялата окръжна прокуратура, тъй като Якимова е фактор там, допълни адвокатът на съветника.
Вихрен - Спартак (Варна) 2:0

- Вихрен: Лучини, В. Георгиев, Паес, Еламе, Фехер, Карадимитрос, (46 Писани), Тихамер (89 Р. Иванов), Сантош, Ив. Димитров (60 Аритзис), Рарис
- Спартак: Ил. Николов, Ст. Петров, В. Маринов, Юри Иванов, Моралес, Боев (78 Санг), Иванович, М. Димов (60 Малинди), Аврионов, Сакалиев, Д. Дончев
- Голмайстори: Еривертон (1), Еламе (13)
- Жълти картони: Паес, Фехер, Рарис, Карадимитрос; Ст. Петров, Боев
- Съдия: Николай Йорданов
- Стадион "Сандански" - 1000 зрители

Спартак (Варна) загуби с 2:0 гостуването си на Вихрен в Сандански в мач от деветия кръг на "А" група. Домакините изиграха силно първо полувреме, като още в 24-ата секунда португалецът Хуго Сантош с прехвърлящ пас намери Еривертон и той от около 20 метра със страхотен шут откри за 1:0. В 13-ата минута след центриране от корнер пред вратата на гостите Диян Дончев отби с глава леко топката, тя попадна в Марсел Еламе, който от воле я изпрати в горния ляв ъгъл на Илия Николов за 2:0. На няколко пъти Ивайло Димитров, Лукас Тихамер и Хуго Сантош се озоваха вътре в наказателното поле срещу вратаря на гостите, той се намеси отлично и не допусна ново попадение зад себе си. Най-опасното положение футболистите на Спартак проиграха в 24-ата минута. Тогава на два пъти Лучини отби ударите на Даниел Моралес и Мартин Димов и не допусна попадение във вратата си.
В 52-ата минута Сантош стреля остро от десетина метра но не успя да простреля вратата на гостите. В 56-ата минута Ивайло Димитров от три метра не успя да преодолее вратаря Николов. По-късно на два пъти вратарят на домакините Лучини се намеси отлично като в първия случай отне топката от главата на Аврионов, а във втория макар и малко рисковано изби топката от краката на Малинди.

--- ole-bg.com


Станчев: Допуснахме фатални грешки в защита

"Допуснахме фатални грешки в защита", призна наставникът на Спартак Илко Станчев, след 0:2 срещу Вихрен, пише сайтът sportni.bg. "Това бе използвано много умело от футболистите на Вихрен, които ни отбелязаха два гола. И в двата случая вратарят Илия Николов нямаше вина. Жалко е, че отборът не успя да направи това, което бях замислил в тактически план", разочарован бе Станчев. "За нас този мач е вече история, нямаме никакви проблеми в отбора, включително и от финансов характер. Има още много мачове. Не виждам притеснения за съдбата на нашия отбор", завърши специалистът.
"Получи се оспорвана игра. И двата отбора играха добър футбол", заяви наставникът на Вихрен Филип Филипов. "Шансове за отбелязване на голове имаха и гостите, но нашият вратар и защитата бяха на ниво. Липсата на завършващ удар продължава да ни мъчи. Ще търсим още двама класни нападатели за в бъдеще. Атаките ни и в оставащите мачове ще води младият Ивайло Димитров", добави специалистът.

--- ole-bg.com

петък, октомври 10, 2008

Лишиха Спартак от едно домакинство

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа Спартак (Варна) с лишаване от домакинство за една среща и парична глоба от 2500 лева. Причина за това решение на наказателния орган е неправомерното нахлуване на терена на рехабилитатора Свилен Калинов по време на двубоя между "соколите" и Пирин (Благоевград) от осмия кръг на "А" група. Калинов отнесе и лична глоба от 1000 лева. Във въпросната среща стана меле между двата отбора, което завърши с изгонването на рехабилитатора и червени картони за Стоян Георгиев и Димитър Коемджиев. Следващото домакинство на варненци е срещу Ботев (Пловдив) на 25 октомври. Двубоят ще се играе на стадион "Панайот Волов" в Шумен.

--- ole-bg.com

неделя, октомври 05, 2008

Спартак прекъсна черна серия от шест мача без победа

Спартак (Варна) победи с 2:0 Пирин (Благоевград) в двубой от осмия кръг на "А" група. По този начин "соколите" прекъснаха черната си серия от шест мача без победа, като последният успех на тима бе постигнат в първия кръг срещу Локомотив (Мездра) отново с 2:0.

Двата тима не показаха футбол от висша класа, но домакините определено търсиха повече успеха. В 34-ата минута топката се спря в ръката на защитник на Пирин след центриране на играч на Спартак и главният съдия Мартин Богдев посочи бялата точка, което бе посрещнато с много остри реакции от играчите на гостите. Щатният изпълнител на дузпи Даниел Моралес отново застана зад топката. Вратарят спаси удара му, но бразилецът довкара коженото кълбо в мрежата за 1:0. В края на първата част се разиграха грозни сцени пред скамейката на Спартак. След грубо нарушение на играч на Пирин срещу Моралес двата отбора се спречкаха като се намесиха и хора от щабовете. След около минута и половина те бяха разтървани, а главният съдия Мартин Богдев изгони заради удар човек от щаба на "соколите" и вдигна червени картони на защитника на Спартак Стоян Георгиев и на капитана на гостите Димитър Коемджиев. От щаба на варненци обаче се оплакаха, че Георгиев въобще не е участвал в меллето, а благоевградчани бяха категорични, че реферът не е трябвало да гони Коемджиев. Поради тази причина Богдев бе сериозно обиждан от целия щаб и футболистите на Пирин на полувремето.

През втората част домакините стигнаха и до втори гол. В 51-ата минута Даниел Моралес центрира от фаул и Стойко Сакалиев с красиво волле оформи крайния резултат. Варненци изпуснаха още 2-3 изгодни положения, а в края на срещата пиринци удариха греда.

Спартак (Вн) - Пирин 2:0
СПАРТАК: Николов, Иванов, Георгиев, Д. Дончев (50 Санг), Петров, Боев, Моралес, Ст. Дончев (9 Байрактаров), Иванович , Малинди (44 Маринов), Сакалиев
ПИРИН: Чавдаров, Попев, Будуров (55 Мартинес), Ризов, Коемджиев, Наков, Витанов (77 Коцев), Пеев (44 Г. Георгиев), Костадинов, Хазуров, Пиетробон
Голмайстори 1:0 - Моралес (35), Сакалиев (51)
Жълти картони: Николов, Байрактаров, Маринов, Сакалиев, Иванович; Пеев, Хазуров, Мартинес, Попев, Костадинов, Хазуров
Червени картони: Ст. Георгиев (Спартак); Коемджиев (Пирин)
Съдия: Мартин Богдев
Стадион: "Спартак"

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Трудна, но заслужена победа

Треньорът на Спартак в днешния мач Илко Станчев бе много доволен от успеха, който окачестви като труден. "Трудна, но заслужена победа. Започнахме добре, но бяхме малко припряни заради това, че трябваше да излезем от това напрежение, че трябва на всяка цена да бием. Изпълнихме целта да спечелим този мач. Стана тежък мач, защото направихме две принудителни смени. Нашият отбор искаше в този мач да покаже различно лице. Инициативата бе наша. Благодарение на добрата игра излязохме победители от срещата. Неприятните сцени бяха продиктувани от страна на Пирин", коментира наставникът на "соколите".

--- ole-bg.com


Михтарски: Два слаби отбора. Съдията повлия на изхода


Старши треньорът на Пирин Петър Михтарски бе много недоволен от съдията Мартин Богдев, който според него е повлиял за крайния изход на срещата със Спартак. "Двата отбора играха много слабо. Не се оправдавам със съдията, но той доста повлия. Даде смешна дузпа. На нашия футболист си мисля, че му се удари в корема топката. Елементарна дузпа. Той сам си я измисли. След това при меллето не мога да си обясня как допусна човек от щаба на Спартак да удря наш футболист. Коемджиев въобще не беше за гонене", заяви ядосано Михтарски след края на срещата.

--- ole-bg.com


Братята Дончеви сменени принудително заради контузии


Стефан и Диян Дончеви бяха заменени принудително по време на двубоя Спартак - Пирин. Братята имат контузии, които ще ги изкарат за известен период от време от игра. Диян има съмнения за скъсан адуктор, а контузията на Стефан е в прасеца. "Положението на Дидо е доста по-сериозно. Можем да сме сигурни какво точно е състоянието му, след като мине на преглед", обясни Илко Станчев.

--- ole-bg.com