понеделник, март 16, 2009

„Спартак“ - „Беласица“ 0:0

„Спартак“ (1-4-2-3-1): Банович – Иванов, Моралес, Георгиев, Дончев – Илиев, Петров, Малинди (76-Костадинов), Иванович (63-Найденов), Миранда – Мирчев (46-Сакалиев)
„Беласица“: Манолов, Ирмиев, Бикай, Пътников, Генов, Софрониев, Дюлгеров, Огнянов, Бижев (72-Карачоров), Йорданов (57-Сертич), Михайлов
Съдии: Георги Кабаков, Атанас Бозев, Илко Томов
Жълти картони: Георгиев, Найденов/Ирмиев, Бикай, Пътников, Генов, Йорданов
Стадион „Спартак“, 800 зрители

След като изтърва да бие в Мездра, „Спартак“ загуби още две ценни точки по пътя към оцеляването. Отборът завърши 0:0 с „Беласица“ у дома. Домакините имаха териториално предимство през цялото време, но не успяха да намерят верния път към целта. Най-чистото положение бе в 14-ата мин, когато след пас на Миранда капитанът Боян Илиев улучи напречната греда. В началото на второто полувреме „соколите“ упражниха силен натиск, но удари на Дончев и Моралес бяха избити. В 51-вата мин пък Генов изчисти от голлинията шут на влезлия Сакалиев с глава. Гостите се бранеха организирано с 10 души, а за цял мач не създадоха голово положение.
Дебют за „Спартак“ направи вратарят Зоран Банович, а Иван Найденов записа първи игрови минути след завръщането от Кипър. В групата попадна и Станислав Петров, който е върнат в представителния тим.

--- narodnodelo.bg



Кирилов: Трябваше да бием

Треньорът на „Спартак“ Анатоли Кирилов заяви, че са били длъжни да бият и е нормално да са разочаровани от грешната стъпка. „Момчетата имаха голямо желание за игра и победа. Напрежението обаче си каза думата и те действаха припряно. Не мога обаче да ги упреквам, защото тренират професионално, а ръководството е осигурило всички необходими условия за пълноценни изяви“, коментира Кирилов. Последният гарантира, че ще продължат да гонят победата във всеки мач и трябва да избият на чужд терен загубеното в Мездра и у дома срещу „Беласица“.
Наставникът на петричани Ивайло Аспарухов определи срещата като много добра за родните стандарти и призна, че лично техният шеф ги е надъхал за силна игра. „Неслучайно играчите се радваха толкова бурно в съблекалнята. Ние продължаваме да сме в играта за оцеляване и сега ни предстои стратегически мач със „Славия“, каза Аспарухов.

--- narodnodelo.bg



Моралес: Продължаваме да се борим


Футболистите на „Спартак“ ще продължат да се борят и да играят мъжки във всеки мач. Това гарантира пред „Народно дело“ Даниел Моралес. „Неприятно е това, което стана срещу „Беласица“. Топката сякаш не искаше да влезе в тяхната врата. Вярно е, че имахме по-малко положение, отколкото в Мездра, но заслужавахме да бием. Ако бяхме вкарали поне веднъж, трите точки щяха да са наши“, заяви бразилецът. Според Моралес играчите обсъдили представянето си в детайли в мъжки разговор в съблекалнята след мача. „Каквото имахме да си казваме, си го казахме в очите и остава между нас. Във футбола е хубаво, че има и други мачове, а най-важният е предстоящият. Ще продължим да се борим за каузата на „Спартак“ и личния си авторитет“, лаконичен е Даниел.

--- narodnodelo.bg


Георгиев: Няма да се предаваме

Според Стоян Георгиев „Спартак“ е нямал никакъв шанс срещу „Беласица“. „Видяхте, че имаше много статични положения, при които се включихме и ние, защитниците. Не можахме обаче да вкараме. Липсваше ни късмет, за да отбележим поне веднъж и да си направим срещата по-лека. Не бива обаче да търсим странични фактори за оправдания, явно вината е единствено в нас“, каза за „Народно дело“ Стоян. Централният защитник допълни, че ще продължат да играят мач за мач, въпреки че задачата им вече е по-трудна. „През есента изтървахме точки, за които може да съжаляваме, но и да се връщаме назад, няма смисъл. Няма да се предаваме и докато имаме шансове, ще опитаме да се възползваме от тях максимално. Откакто съм в „Спартак“, свикнах да се боря за мястото на отбора в групата“, завърши Георгиев.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: