понеделник, септември 14, 2009

12.09.2009
Несебър - Спартак 3:1


Голмайстори: 1:0 Христо Марков /13/, 2:0 Мартин Стефанов /45/, 2:1 Михаил Аврионов /85/, 3:1 Иван Илиянов /90/

"Спартак" допусна първа загуба при гостуването си в Несебър на едноименния отбор. Домакините спечелиха двубоя с 3:1.
През първото полувреме точни за "Несебър" бяха Христо Марков и Мартин Стефанов, съответно в 13-ата и 45-ата минута. Почетното попадение за варненци бе дело на Михаил Аврионов в 85-ата минута.
В самия край на срещата Иван Илиянов оформи крайния резултат.

Драмата за гостите, обаче не е свързана с крайния резултат, а с тежкото състояние на халфа Иван Найденов. Той бе контузен още в 35-ата секунда и принудително бе сменен от старши треньора Атанас Атанасов. Найденов бе отведен веднага в болницата в Бургас. В игра на неговото място влезе Георги Костадинов, но и той бе заменен принудително от Веселин Пенев.

Въпреки загубата, "Спартак" остава лидер във временното класиране в Източната "Б" футболна група с 12 точки.

--- spartak198.com


Атанасов: Чувствам се като престъпник

Изключително разстроен продължава да бъде наставникът на Спартак Вн Атанас Атанасов-Орела след нелепия инцидент по време на гостуването на варненци срещу Несебър, когато Иван Найденов още в първата минута получи сериозна травма след удар с коляно и веднага бе откаран в бургаската болница, където му бе изваден единият бърбек.

„Чувствам се ужасно, направо като престъпник. Не мога да си простя, че накарах футболистите да пътуваме за този мач при тази финансова безизходица, в която се намираме. Ако не бях настоявал да пътуваме, това никога нямаше да се случи на Иван”, говореше през сълзи Орела.

Днес Найденов е бил изкаран от реанимацията. Не е ясно, дали въобще той ще може повече да играе футбол. Вероятно ще се наложи трансплантация на втори бъбрек.

„Повече няма да настоявам да играем в шампионата, докато финансово нещата в клуба не се оправят. Нямам моралното право да го правя”, каза още Атанас Атанасов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: