събота, септември 26, 2009

Спартак гостува в Добрич на 9 или 10 октомври

Двубоят от 7-мия кръг от първенството на Източната "Б" футболна група, в който "Спартак" трябваше да гостува на тима на "Добруджа 1919", най-вероятно ще бъде насрочен за 9-ти или 10-ти октомври. Това информираха от Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз. Срещата, която по програма трябваше да се състои в събота - 26.09., бе отложена поради заетост на терена, на който домакинства отборът от град Добрич. Яснота около точната дата ще има следващата седмица, когато ще се проведе заседание на СТК.

--- ole-bg.com

събота, септември 19, 2009

Спартак - Брестник 0:0

"Спартак" завърши 0:0 срещу дебютанта в професионалния футбол "Брестник".
Още в третата минута главният рефер отсъди дузпа, но Георги Бижев стреля неточно и пропусна да открие резултата.
Напълно логично, предвид класите на двата тима, варненци бяха по-добрите на терена, но така и не успяха да реализират положенията си и да победят противника.
Въпреки ремито, "соколите" продължават да са водачи в Източната "Б" група с 13 точки. След тях са отборите на "Несебър" и "Дунав" с точка по-малко от лидера във временното класиране.


Атанасов бесен на своите

Разочарован от игровото поведение на „Спартак“ при 0:0 с „Брестник“ остана Атанас Атанасов. „Това, което не исках да става, се получи. Въпреки проблемите, щом един професионалист е излязъл на терена, трябва да дава всичко от себе си за успеха. В тази среща не се получи“, заяви за „Народно дело“ Атанасов. Той призна, че в следващите 10 дни ще наблегнат на здрави тренировки, за да отстранят слабостите. „Зная къде сме изостанали и какво трябва да наваксаме“, уточни Атанасов. Както е известно, следващият мач на „Спартак“ е на 3 октомври с „Миньор“ (Раднево), тъй като гостуването на „Добруджа“ е отложено. В събота е възможно “соколите“ да гостуват за контрола на „Светкавица“.

- Съставът срещу Брестник
Свилен Симеонов – Юри Иванов, Боян Илиев, Станислав Жеков, Веселин Пенев, Ангел Стойков, Иван Павлов (57-Виктор Драголов), Тони Костадинов (82-Васил Боев), Георги Бижев, Михаил Аврионов, Димитър Воденичаров



Живко Великов постави цел


„Спартак“ зимува на 5 точки от втория
Планира тежък разговор с футболистите

Предстои разплащане в близките дниПредстои разплащане в близките дни
Шефът на „Спартак“ Живко Великов постави цел пред отбора. „Искам да зимуваме най-малко на 5 точки пред втория“, разкри за „Народно дело“ той. Великов не направи драма от равния с „Брестник“ – 0:0. Това бяха първите две изгубени точки на „соколите“ у дома през есента. Двубоят можеше да се развие по друг начин, ако Георги Бижев бе вкарал дузпата в 3-ата мин. От бялата точка халфът стреляв аут. В 66-ата мин пък Михаил Аврионов изпусна сам срещу вратаря.
„Няма място за паника. Ние разполагаме с най-добрия отбор в групата и ще се върнем в елита“, отсече Великов. Той обаче уточни, че му предстои тежък разговор с отбора преди първата тренировка за седмицата от 17 часа днес. „Момчетата обаче трябва да разберат, че е необходимо да си вършат работата на терена, защото в противен случай предават и треньора си, който е зад тях в последните 3 месеца“, каза още Великов. Последният допълни, че клубът укрепва финансово и в близките дни ще се разплащат с играчите. „Неприятно е, че се забавихме, но в тази световна икономическа криза навсякъде има проблеми. Момчетата обаче знаят, че ще си вземат заработеното, макар и със закъснение. Пожелавам им да трупат точки и да са спокойни“, завърши Великов.

--- spartak1918.com / narodnodelo.bg

понеделник, септември 14, 2009

Състоянието на Иван Найденов е стабилно

Около 22.15 часа в събота приключи операцията на футболиста на "Спартак" Иван Найденов. Хирургическата намеса, продължила повече от два часа е преминала успешно, без каквито и да е усложнения за футболиста, информира лекарят на клуба д-р Христо Кьосев.
Операцията по премахване на бъбрека на Найденов бе извършена в урологичното отделение на Окръжна болница-Бургас.
Състоянието на Иван Найденов е стабилно. Той ще остане под лекарско наблюдение в здравното заведение през следващата седмица.
Припомняме, че футболистът на "Спартак" бе отведен по спешност в болницата в Бургас в събота. По време на срещата между варненския отбор и ФК "Несебър", при сблъсък с противников състезател още в 30-ата секунда от двубоя, Иван Найденов получи тежката травма.

--- spartak1918.com


Радо Станев: Трябва да помогнем на Иван!

Бившият съотборник на Иван Найденов в „Спартак“ Радостин Станев започва кампания за набиране на средства в помощ на контузения футболист. Ексвратарят, който в момента е треньор във „Вихрен“, е провел разговори с Националния футболен синдикат, от където са обещали съдействие.
„Това не са нормални футболни ситуации. Да играеш без пари и да получиш такъв удар от съдбата. Няма да оставим това момче. Трябва да му помогнем. Всеки футболист в България трябва да знае, че когато му се случи нщо такова, ще има кой да му подаде ръка и да го подкрепи. Това гарантираха и от Националния синдикат. В близките дни ще обсъдим точно какво ще направим, но Иван трябва да знае, че няма да бъде оставен. Умолявам и всички футболни клубове у нас да бъдат съпричастни в тази тежка ситуация и също да помогнат на момчето.Вярвам, че и БФС ще се отзове“, заяви бе пред „Народно дело“ Радо.

--- ole-bg.com
12.09.2009
Несебър - Спартак 3:1


Голмайстори: 1:0 Христо Марков /13/, 2:0 Мартин Стефанов /45/, 2:1 Михаил Аврионов /85/, 3:1 Иван Илиянов /90/

"Спартак" допусна първа загуба при гостуването си в Несебър на едноименния отбор. Домакините спечелиха двубоя с 3:1.
През първото полувреме точни за "Несебър" бяха Христо Марков и Мартин Стефанов, съответно в 13-ата и 45-ата минута. Почетното попадение за варненци бе дело на Михаил Аврионов в 85-ата минута.
В самия край на срещата Иван Илиянов оформи крайния резултат.

Драмата за гостите, обаче не е свързана с крайния резултат, а с тежкото състояние на халфа Иван Найденов. Той бе контузен още в 35-ата секунда и принудително бе сменен от старши треньора Атанас Атанасов. Найденов бе отведен веднага в болницата в Бургас. В игра на неговото място влезе Георги Костадинов, но и той бе заменен принудително от Веселин Пенев.

Въпреки загубата, "Спартак" остава лидер във временното класиране в Източната "Б" футболна група с 12 точки.

--- spartak198.com


Атанасов: Чувствам се като престъпник

Изключително разстроен продължава да бъде наставникът на Спартак Вн Атанас Атанасов-Орела след нелепия инцидент по време на гостуването на варненци срещу Несебър, когато Иван Найденов още в първата минута получи сериозна травма след удар с коляно и веднага бе откаран в бургаската болница, където му бе изваден единият бърбек.

„Чувствам се ужасно, направо като престъпник. Не мога да си простя, че накарах футболистите да пътуваме за този мач при тази финансова безизходица, в която се намираме. Ако не бях настоявал да пътуваме, това никога нямаше да се случи на Иван”, говореше през сълзи Орела.

Днес Найденов е бил изкаран от реанимацията. Не е ясно, дали въобще той ще може повече да играе футбол. Вероятно ще се наложи трансплантация на втори бъбрек.

„Повече няма да настоявам да играем в шампионата, докато финансово нещата в клуба не се оправят. Нямам моралното право да го правя”, каза още Атанас Атанасов.

--- ole-bg.com

петък, септември 04, 2009

Общото събрание се отложи

Общото събрание на акционерите на ПФК "Спартак" АД-Варна бе отложено. Причина за това е юридически пропуск от страна на представителя на мажоритарния собственик - "Спортен комплекс Спартак" АД.
Изпълнителният директор на дружеството Николай Колев представи актуално удостоверение от Агенцията по вписванията, което доказва, че той действително е на тази длъжност. Според Търговския закон, обаче, за да бъде легитимно събранието той трябваше да предостави и Решение на Съвета на директорите на СК "Спартак" АД, с което го упълномощават да присъства и представлява дружеството на ОСА на ПФК "Спартак" и да гласува по точно определен начин. Такъв документ не беше предоставен и поради това най-висшия управленски форум на футболния клуб не може да взима каквито и да било решения.
В понеделник /07.09.09г./, Съветът на директорите на ПФК "Спартак" ще проведе заседание, на което ще бъде насроче

--- spartak1918.com
Спартак загуби с 1:3 контрола от Черноморец Бургас

Черноморец Бургас победи с 3:1 като гост Спартак Варна в контролна футболна среща. В 17-ата минута, като при нея падна и първото попадение. Мартин Тошев нахлу по левия фланг и центрира перфектно към Георги Чиликов, който с глава матира бившия си съотборник в Нафтекс Свилен Симеонов. Две минути след асистенцията преотстъпеният на бургазлии от ЦСКА Мартин Тошев бе заменен принудително, след като получи контузия при фаул на Станислав Жеков. Варненци се опитаха да върнат гола, но Иван Найденов не успя да се разпише първо от фаул, а после и с удар от близо. В 35-ата минута гостите стигнаха до второ попадение, дело на Цветомир Цонков. След центриране от корнер, защитник на соколите изчисти топката, която попадна на главата на нисичкия футболист и той я прати в мрежата.

На полувремето в двата отбора бяха направени множество смени, а за домакините излязоха почти изцяло футболисти на под 23 години. Те показаха много по-голям хъс от титулярите, а в 54-ата минута успяха и да намалят резултата. Младен Михалев изведе Виктор Драголов напред и бързоногият футболист пусна топката покрай Владислав Стоянов. До края на мача Дуду и Светлин Симеонов от Черноморец и Михаил Аврионов от Спартак се разминаха с гол. Крайното 3:1 оформи капитанът на гостите Траян Дянков, който е юноша на варненския тим. Той също бе точен с глава след центриране на Карбони.

Спартак – Черноморец 1:3

Голмайстори: Драголов-54 мин./Чиликов, 17 мин., Цонков, 35 мин., Дянков, 88 мин.

Спартак: Симеонов, Иванов, Жеков, Илиев, Димов, Стойков, Костадинов, Пенев, Павлов, Найденов, Воденичаров (Банков, Илчев, Венков, Борисов, Драголов, Костадинов, Боев, Михалев, Аврионов, Янков)

Черноморец: Стоянов, Зайц, Дянков, Кръстев, Стоимирович, Нилтон, Гонзалес, Нуньо, Цонков, Чиликов, Тошев (Симеонов, Пл. Колев, Ремзи, Карбони, Бонев, К.Дяков)

Съдия: Цветан Кръстев

Жълт картон: Жеков, Михалев, Илчев (Сп)/Зайц (Чц)
Стадион „Спартак“

--- ole-bg.com