сряда, юни 23, 2010

Фенове на Спартак на общинската сесия, обсъждаха над 2 часа бъдещето

Над 100 привърженици на футболен клуб Спартак Варна присъстваха днес на общинската сесия. Пред местния парламент те поискаха нов и чист Спартак. Собствеността, настоящето и перскпективите на футболния Спартак бяха дискутирани около два часа на сесията. Феновете поискаха нов и чист Спартак, при условие, че настоящото ръководство не присъства в него и привържениците имат свои представители във всички управленски структури. Както известно, вече е учреден друг Спартак 1918, който е подал документи за регистрация в съда и ще участва наесен в първенството на В група. Феновете обаче не припознават в него своя любим клуб. Сред привържениците бяха легендите Живко Господинов и Иван Петров, бившия вратар Радо Станев и доскорошния капитан на националния отбор по баскетбол Тодор Стойков.
Привържениците поискаха общината да си върне собствеността върху стадион "Спартак“ и да го даде на учредения от тях клуб. Бе предложено дори местната власт да изчака една година и да прецени кой от двата нови клуба, наследници на Спартак, ще бъде припознат от привържениците и да даде имотите на него.

--- ole-bg.com


Кметът обеща модерна школа за "Спартак“

Кметът Кирил Йорданов обеща модерни условия за детско-юношеската школа на футболния "Спартак“, ако общината си върне собствеността на спортен комплекс "Локомотив“. Това стана по време на сесията на ОбС, на която около 2 часа бе дискутиран въпросът със собствеността, настоящето и перспективата на футболния клуб.
"Разбрах, че имотите, които общината е предоставила на Спортен комплекс "Спартак“ АД за издръжката на клуба, са съхранени. Върху тях няма тежест и могат да се експлоатират. Общинската администрация винаги е помагала на "Спартак“, спаси го от фалит през 2005-а и сега ще продължи да помага за неговото възкресяване. Знаете, че на спортен комплекс "Локомотив“ тотално подобрихме условията в залите за хандбал, баскетбол, борба и бойни изкуства. Готови сме също с проект за футболните таланти на "Спартак“, стига общината да си върне собствеността на комплекса“, заяви г-н Йорданов.
Преди това градоначалникът проведе кратък разговор с най-възрастния фен на "Спартак“. Това е Иван Георгиев, който е роден на 16 ноември 1918 година и е връстник на любимия си клуб. При влизането в залата Георгиев бе бурно аплодиран от над 200 фенове. "Гласувах за кмета с бюлетина № 68. Казах му, че му благодаря за всичко, което прави за "Спартак“, и вярвам, че подкрепата му ще продължи“, коментира бай Иван.

--- ole-bg.com

Няма коментари: