сряда, септември 24, 2014

Откога "мафия" е нецензурна дума в България

Откога "мафия" е нецензурна дума в България
Докъде може да стигне арогантността на хората, които съсипаха Спартак Варна, се питаха вчера при влизане на стадиона феновете на варненския отбор.
Последните бяха обявили, че на мача за купата на България с отбора на Левски София ще изразят недоволството си срещу случващото се през последните години в техния клуб. Това очевидно беше притеснило виновните, и те се бяха погрижили протестните послания на привържениците на Спартак Варна да не стигнат до националния ефир.
Най-тревожен бе фактът, че бяха използвани полицията и жандармерията, за да бъде наложена тотална цензура чрез недопускане на стадиона на винили и транспаранти. Обяснението на органите на реда беше, че в тях се съдържат неприлични думи. В този ред на мисли, задаваме въпроса - откога например думата "мафия" в България се е превърна в нецензурна ?
Но не всичко свърши дотук. За първи път в своята 96-годишна история, привържениците на Спартак Варна не можеха да се движат свободно на собствения си стадион. На феновете на домакините им беше отказан достъп до по-голямата част от стадиона и най-вече до козирката, където повечето от хората искаха да се скрият от проливния дъжд.
Всичко това с цел, ръководството на отбора да си спести неудобните ситуации пред гостуващите официални лица и да държи на разстояние от камери и микрофони, феновете на агонизиращия Спартак Варна, които имат пълното право да негодуват от умишленото унищожаване на любимия си отбор.
И не на последно място, за пореден път се видя, че във Варна определени политици и бизнесмени имат влияние върху структурите на правоохранителните и правораздавателни органи, какъвто в случая са полиция и жандармерия. Тава говори зле за едно уж демократично общество в 21 век.

- Syndicate 12

Няма коментари: