четвъртък, юни 15, 2017

Фенове призоваха властта във Варна да спре унищожаването на ФК Спартак

Привържениците на ФК Спартак Варна се обръщаме към футболната общественост в България, към всички институции в държавата и най-вече към Варненската районна прокуратура.
Вече десет години се борим срещу грабежа наречен Спортен комплекс "Спартак" АД с участието на община Варна и инфраструктурната фирма "Инжстрой". 

Развитието на събитията потвърждава, че вместо да издържа финансово футболния клуб Спартак, което беше основния мотив за прехвърляне на мажоритарния пакет от акции на дружеството на частната фирма, последната и хората свързани с нея умишлено унищожиха стогодишния варненски клуб, и по този начин станаха еднолични собственици на 60 декара общински терени за милиони левове.

Нещо повече - алчността на тези хора не спира до тук. На една от последните общински сесии, представител на един от акционерите - фирма "Стилироуд" близка до собственика на "Инжстрой" Пламен Стилиянов, е поискала разрешение от Общинския съвет да бъде направено инвестиционно проучване за застрояване на общинските имоти влизащи като апортна вноска в СК "Спартак" АД.

Това всъщност е крайната цел на тази схема - скрита приватизация на общинско имущество за сметка на унищожаването на футболен клуб "Спартак" Варна.
Прилагаме и извадка от заседанието на ОбС на гр. Варна, в която се вижда, че единственият, който защитава обществения интерес и разкрива измамната схема е общинския съветник Григор Григоров.
Подкрепяме напълно казаното от него и отново призоваваме институциите във Варна да възстановят обществената справедливост!

Синдикат 12

Няма коментари: