понеделник, ноември 06, 2017

Борислав Георгиев - Бобъра: Още като влязох при Бойко Борисов за Спартак, знаех, че ще извади клуба от дупката

Бившият футболист на Спартак (Варна) Борислав Георгиев е сред тези, които имат огромна заслуга клубът отново да стане стопанин на стадиона си и прилежащите му площи.
Известният като Бобъра ексдесен бек първи е информирал Бойко Борисов с проблемите на варненския клуб. Борислав се е запознал с премиера, когато е започнал да играе с него футбол във Витоша (Бистрица). В момента двамата отново са съотборници в тима на ветераните на клуба и преди дни дори победиха Левски с Гонзо, Йовов и Боримиров в състава в мач за държавно първенство.
„Спартак ми е на сърцето. Така че не се поколебах да отида при г-н Борисов и да го запозная с една неправда – неизгоден договор, който е завлачил Спартак на футболното дъно. Още когато влязох при г-н Борисов, за да обсъдим казуса, знаех, че той ще помогне на Спартак и ще го извади от дупката. Премиерът е спортен човек и е помогнал на много наши клубове да решат проблемите си, така че Спартак се оказа поредния от тях”, заяви за „Народно дело Седмицата” Бобъра. Той обаче не смята, че след като е оказал съдействие за възстановяване на една справедливост, е с най-голяма заслуга това да стане факт.
„Основният принос на Спартак да бъде върнат стадиона му с прилежащите територии, е на привържениците. Те дадоха гласност на проблема и го поставиха осро и компетентно пред цяла България, а след такъв отзвук и намесата на г-н Борисов бе въпрос на време казусът да се разреши в полза на футбола. Иначе в София на Спартак помогнаха Радо Станев, Тодор Стойков, Ишков и много други хора”, допълни Бобъра.
Той изрази убеденост, че в близките месеци Спартак ще намери инвеститор и генерален спонсор, който ще го води по верния футболен път.
„Сега Спартак е чист, без задължения и собственик на стадиона си, който за 100-годишния юбилей ще има ново перфектно тревно покритие, съблекални и трибуни. Всичко това прави един вековен клуб с традиции в родния футбол примамлив за инвестиране или спонсориране, и съм уверен, че при така създалата се ситуация ще се намери по-лесно начина за трайното му обезпечаване”, каза още Георгиев.
Както е известно, Бориславм носи екипа на спартаклии в „А” група в периода 1995/1999, когато игра под ръководството на Никола Христов, Стефан Грозданов, Ферарио Спасов, Благой Калфов, Димитър Пенев и Ради Здравков.
„Бяхме много силен отбор, който не мърдаше от златната среда и с който всички се съобразяваха. Този отбор можеше да постигне и нещо по-голямо, ако не беше тогавашната конюнктура в родния ни футбол”, връща се назад във времето Бобъра.
Днес той вече е на 43 години и продължава да живее в родния си град София. Управител е на най-оборотното заведение в столицата, а през уикенда рита за удоволствие за втория отбор на Витоша (Бистрица) в четвъртия ешелон.
„В момента сме на първо място в софийската окръжна група. Сред съотборниците ми са Мариян Германов, с който бяхме заедно в Спартак, Георги Пеев и Николай Божов. Не се събираме обаче от мач на мач, през седмицата тренираме поне два-три пъти”, разкрива Бобъра.

По неговите стъпки е тръгнал и синът му, който е на 13 години. „От 6 години тренира в частната школа ДИТ, но дали ще стане футболист, няма как да прогнозирам. Важното е да расте като добър и достоен човек. С бившата ми съпруга, с която се запознах във Варна, се разделихме преди 8 години, но сме в прекрасни отношения и продължаваме заедно да се грижим за сина ни”, завърши Георгиев.
Бившият играч логично беше сред представителите на спартаковската общност, които бяха приети от Бойко Борисов в кабинета му в Министерски съвет преди седмица. На срещата премиерът обяви официално, че на Спартак ще бъдат върнати стадиона му с прилежащите територии, а държавата ще реновира съоръжението с 1 милион лева. Предвижда се то да придобие модерен облик за вековния юбилей на клуба на 28 август 2018 година.
--- петел.бг 

Няма коментари: