събота, декември 02, 2017

Тодор Стойков влиза в УС на Спартак (Варна)

Двама бивши футболисти на Спартак Варна - Радостин Станев и Борислав Георгиев-Бобъра, както и славният баскетболист Тодор Стойков почти сигурно ще влязат в новия управителен съвет на клуба. Това ще стане по време на общото събрание на соколите, което е насрочено за 5 декември (вторник) от 18:00 часа в Юнашкия салон, на което ще се избере ново ръководство.
Както е известно, Станев, Бобъра и Стойков имат огромна заслуга за връщането на стадион "Спартак" на клуба. Тримата оказаха голямо съдействие от София на привържениците на отбора по време на кампанията им за връщане на имотите на спартаклии.
На форума ще стане ясно също дали легендата Красимир Зафиров ще остане и в новия УС, или ще бъде удостоен с титлата "почетен президент" на клуба. Пред "Тема Спорт" Тодор Стойков отрече, че той ще става президент на клуба.
Задачата на новото ръководно тяло е да подготви така Спартак, че той да е апетитна хапка за бъдещ голям инвеститор. На по-нататъшен етап ще има и нов управителен съвет, в който вече ще влязат новият бос и други шефове.
Междувременно стана ясно, че официално стадион "Спартак" и прилежащите му площи ще станат отново общинска собственост на сесия на ОбС през януари или най-късно февруари. Единственото изискване на общинските шефове било Спартак да си избере нови шефове, на които да отдадат безвъзмездно за ползване клубната база. Казусът може да бъде разрешен документно и през декември, ако се свика сесия на ОбС до Коледа, което обаче е по-малко вероятно.

Няма коментари: