понеделник, ноември 24, 2003

"ЛОКОМОТИВ" (СФ) - "СПАРТАК" 1:2

0:1 - Ст. Дончев, 16 мин., 1:1 - Коилов, 46 мин., 1:2 - Д. Георгиев, 48 мин.
Съдия: Димитър Костов (Бургас), аситенти: Христов и Вълков,
жълти картони: Г. Марков, Стефанов, К. Марков (Лок), Голубович, Ст. Дончев, Д. Дончев, Мечечиев, Павлов (Сп),
стадион "Локомотив", 500 зрители.
"ЛОКОМОТИВ": Шейтанов, Коилов, Г. Марков, Топузов, Стефанов, Вълчинов (62 - Стоев), К. Марков (46 - Петков), Донев, Каптиев (56 - Долмов), Дамянов, Добрев.
"СПАРТАК" (1-3-5-2): Голубович - Ненов, Д. Дончев, Савич - Ташев, Ст. Дончев, Павлов (86 - Вълков), Станчев (65 - Мечечиев), Караканов - Петров (78 - Вълев), Георгиев.

След 45 години "Спартак" отново победи "Локомотив" в София. В събота подопечните на Стефан Грозданов спечелиха с 2:1. Това е третия пълен успех на варненци на "Надежда". Първите два бяха с 1:0 (1950) и 2:0 (есен 1958).
Спартаковци изпълниха перфектно тактическите указания, а новата схема 1-3-5-2 с персонално покритие също даде резултат. Както "Черноморие" писа, като либеро излезе Нено Ненов, а покривачи бяха Диян Дончев и Дарко Савич. В 16-ата минута гостите откриха резултата чрез Стефан Дончев. Той се възползва от пас на Иван Павлов и насочи със страхотен шут топката под гредата. След една от малкото грешки в отбрана Коилов изравни в първите секунди на второто полувреме, но две минути по-късно Димитър Георгиев уби интригата с втори гол. Шустера се разписа с плътен удар. След това обаче той пропусна да вкара още веднъж, когато изскочи сам срещу вратаря от центъра.

Изключително доволен от успеха над "Локо" (Сф) с 2:1 остана Стефан Грозданов. Дипломираният историк призна, че неговите подопечни са се представили по-силно, отколкото при 2:1 срещу "Марек" в Дупница. "Играхме кадърно и качествено. Най-високо оценявам Стефан Дончев и Димитър Георгиев, но не заради това, че вкараха головете. Радвам се, че момчетата разбраха едно - когато са на терена да забравят за проблемите си и да мислят за играта. "Локо" можеше да отиде на 4-5, ако Шустера не беше изпуснал, а в контрите при трима на един, бяхме по-концентрирани", каза за "Черноморие" Грозданов. Той смята, че схемата с либеро е дала желания резултат, но това не означава, че се е отказал от зоната. "Дали да използвам персонално или зоново покритие занапред, ще решавам в зависимост от срещата и съперника", уточни наставникът.

--- chernomorie.info.bg


Няма коментари: