петък, септември 16, 2005

Ради Здравков: Навън играем по-добре

Старши треньорът и главен мениджър на Спартак Ради Здравков очаква изключително оспорван мач срещу Несебър тази неделя. Двата тима излизат един срещу друг в 17 ч. в мач от петия кръг на Източната "Б" група. "Соколите" са лидери с пълен актив от 12 точки, а Несебър е един от отборите, които се спрягат като контуренти за първите две места. "По принцип няма от какво да се притесняваме. Първи сме в класирането, направихме добър старт с четири победи. Но със сигурност ще се получи много оспорван мач. Несебър е от отборите, които се стремят да играят добър футбол, което важи и за нас. Между нас има и закачка, тъй като миналата година играхме в "А" група, но за съжаление и двата тима изпаднаха. Отнякъде дочух, че именно Несебър са ни изхвърлили от елита с победата си в 21-ия кръг. Но аз не мисля така и това се опитвам да втълпя на футболистите. Те трябва да се отнесат като към всеки друг мач. Не смятаме, че факторът домакинство ще е плюс за Несебър. Още повече, че досега играем по-добре при гостуванията си. Това може би се дължи и на фактора, че играем на по-добри терени, поне досега беше така. При гостуванията момчетата са по-освободени. Не знам дали амбициите на Несебър са за връщане в "А" група, но определено ще играят нахъсано срещу нас. Все пак сме на първо място в класирането, а и както казах имаме някаква закачка от миналия сезон. Това, че ще съдийства Антон Генов е гаранция, че ще се отсъжда само видяното на терена и няма да има накланяне на везните", сподели очакванията си бившият национал.
Той добави, че дори върл оптимист като него не е очаквал такъв старт в първенството. "След всички тези проблеми, които имахме преди началото на шампионата, дори върл оптимист като мен не вярваше, че ще стартираме толкова добре. Но за това трябва да се благодари главно на футболистите, които си изпълняват перфектно задачите и се себераздават във всеки един мач", заяви 49-годишният специалист.

--- ole-bg.com


Треньорът на Спартак очаква трудностите да започнат след петия кръг

Наставникът на Спартак (Вн) заяви на пресконференция днес, че очаква трудностите за неговия тим да започнат след петия кръг на Източната "Б" група, който е този уикенд. "По принцип все още няма фаворити, те ще се определят след петия кръг. Оттам нататък смятам, че ще дойдат трудностите за нас. Ние на този етап не можем да бъдем наречени фаворит за първото място в групата. Разбира се една победа в Несебър ще окаже някакво психологическо влияние върху останалите тимове в групата", смята Здравков.

--- ole-bg.com


В Спартак имало няколко глобени за изпросени картони

Някои от футболистите на Спартак са били глобени според вътрешния правилник за изпросени картони по време на досегашните двубои от Източната "Б" група. Това разкри старши треньорът и главен мениджър на клуба Ради Здравков. "Това е нормално за всеки един професионален клуб. Всеки картон, който не е в интерес на колектива и играта е нормално да се наказва според вътрешния правилник. Досега има глобени по този параграф в нашия тим, но няма да разкрия имена. Все пак за това се нарича вътрешен правилник", каза бившият национал.
Той се оплака от факта, че в отбора все още има кадрови проблеми. "Трудно се справяме с кадровите проблеми. Постоянно има контузени, а и скоро ще започнат и наказанията, така че не ни е лесно. Трябва да издържим до зимата, след което идва трансферния период. Със сигурност ще привлечем футболисти, но само там, където са ни нужни, защото като цяло отборът е добре комплектован", каза Здравков.

--- ole-bg.com


Жоро Арнаудов контузен

Вратарят на Спартак Георги Арнаудов е с лека травма, получена на тренировка. Той е контузил прасеца си, но това няма да му попречи да бъде на линия за предстоящия изключително важен мач като гост на Несебър. Варненци гостуват на основния си конкурент за А група в недебя от 17 ч. на Градския стадион в морския град. Аут от състава е Георги Филипов, а в групата се завръщат Венци Маринов и Милен Христов. Спартаковци тръгват за Несебър утре, а на мача се очакват поне 250 фенове на "соколите".

--- ole-bg.com

Няма коментари: