петък, септември 30, 2005

Юноша на Цска в групата на Спартак за Раднево

Юношата на ЦСКА Константин Филипов попадна за първи път в групата на Спартак за предстоящото гостуване на АКБ Миньор (Раднево) в срещата от седмия кръг на Източната "Б" група. Нападателят досега не бе картотекиран, тъй като имаше някакъв проблем с медицинското му удостоверение. Останалите, които попаднаха след 18-те са същите футболисти от домакинската среща със Спартак (Пд).
Защитниците Станислав Петров и Златин Михайлов се оплакват от леки контузии, но няма да бъде проблем да излязат като титуляри срещу водения от Иван Вутов тим.
"Определено ни предстои труден мач. Съперникът има добре изграден отбор с физически издръжливи млади момчета. По-голямата част от тях са от школата на Берое, което е още една предпоставка за качествата на отбора, срещу който излизаме в Раднево. Все пак разчитам на това, че отборът ще запази същото игрово поведение от досегашните шест срещи, в които нямаме загубена точка", заяви страши треньорът и главен мениджър на Спартак Ради Здравков.
Варненци тръгват в петък на обяд за Нова Загора, където ще отседнат преди срещата.

--- ole-bg.com

вторник, септември 27, 2005

Здравко Радев се връща чак през пролетта

Защитникът на Спартак Здравко Радев ще пропусне всички мачове през есенния полусезон. Това разкри самият той пред “Позвънете Новини”. Както е известно, ексбранителят на ЦСКА бе опериран от язва преди месец и половина. Той се възстановява добре, но няма да е на линия за срещите от полусезона. “Все още не съм започнал да тренирам. Това ще стане в началото на октомври. Надали обаче ще се възстановя за есента. Почти сигурно е, че ще съм готов едва за пролетния полусезон. Радостното е, че възстановяването ми от операцията върви добре”, обясни Радев.
Нападателят на Спартак Владислав Мирчев, който има три попадения в актива си, смята че “соколите” няма да срещнат проблеми с връщането си в “А” група и шестте им победи не са случайност. Той вкара първия гол в последния кръг, а за втория бе спънат за дузпата, от която Николай Станчев оформи крайното 2:0. “Срещу Спартак (Пд) си решихме мача още през първото полувреме. Тогава паднаха головете, а освен това изтървахме поне още 10 попадения. Аз получих много добър пас от Кателиев при първото попадение. След почивката се поотпуснахме и позволихме на гостите да си подават повече топката”, каза младокът.
Той добави, че не се притеснява от предстоящото гостуване на АКБ Миньор. “Отиваме в Раднево и си тръгваме с трите точки. Смятам, че трудно ще допуснем загуба и ще се върнем безпроблемно в “А” група. Който не е съгласен, да ни обори с футболни качества на терена. Вижда се, че играем добър футбол”, категоричен бе Мирчев, който е спряган за “Б” националния отбор на страната.

--- pozvanete.bg


Владислав Мирчев: Ще бием до края и влизаме в А група

Младият нападател на варненския Спартак Владислав Мирчев изрази оптимизъм за бъдещото представяне на тима в първенството на Източната Б група. Както е известно, Мирчев бе в основата на последния успех на "соколите"-победата с 2:0 над съименниците от Пловдив. "Изиграхме едно изключително силно първо полувреме. В първите 15 мин. изтървахме да вкараме 10 гола. Не знам и аз защо направихме пропуски, но по-важното е, че бихме. Тук е мястото да благодаря на Диян Кателиев за идеалното центриране, което направи. След неговото перфектното подаване нямаше как да не вкарам гола. През второто полувреме малко се поотпуснахме и гостите започнаха да си подават повече топката", коментира Мирчев. Голмайсторът на варненци сподели още, че не се притеснява от предстоящото гостуване на АКБ Миньор (Раднево). "Няма какво да се притеснявам. Отиваме и бием. Няма какво да ги чакаме. Бием наред и влизаме в А група. Който не е съгласен, да изложи аргументи на терена. Ние обаче играем добър футбол и трудно ще допуснем загуба. Надявам се да бием всички докрая", каза още той.

--- ole-bg.com

неделя, септември 25, 2005

Спартак с шеста поредна победа, продължава без допуснат гол

Спартак постигна шеста поредна победа и с пълен актив от 18 точки продължава да е начело в класирането на Източната "Б" група. Днес варненци победиха с 2:0 съименниците си от Пловдив пред около 400 зрители в морската столица. "Соколите" все още не са допуснали гол в първенството, а по този критерий задминаха дори английския гранд Челси, който днес получи първото попадение във вратата си при успеха с 2:1 над Астън Вила.
"Соколите" изнесоха изключително силно първо полувреме, след което резултатът можеше да е поне 5:0. Още във втората минута Ники Станчев подаде от пряк свободен удар към включващия се на скорост Николай Филипов, но нападателят от два метра не можа да преодолее стража на гостите. Секунди по-късно Кателиев центрира от корнер и Владо Мирчев с глава откри резултата. В следващите 15-20 минути варненци се надпреварваха да пропускат пред Попов. Кателиев, Съботинов, Мирчев и Станчев не бяха точни пред гола, а Филипов дори можеше да отбележи с ефектна странична ножица, но Попов спаси удара му. В 24-ата минута вратарят на гостите спъна Владко Мирчев в наказателното поле и Станчев реализира отсъдената дузпа - 2:0. Гостите леко се активизираха, но Генко славов бе намястото си и спаси два удара от фаул на Солаков, както и не даде шанс на излезлия сам срещу него Катрев.
След почивката темпото на игра спадна и головите ситуации пред двете врати почти липсваха. Мирчев с глава пропусна да запише за втори път името си сред реализаторите, а за пловдивчани неточен бе Солаков с далечен удар.
В следващия кръг "соколите" гостуват на АКБ Миньор в Раднево.

- Спартак (Вн) - Спартак (Пд) 2:0

- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Ковачев, Ст. Петров, Н. Станчев (81 Хаджиев), Пекин, Кателиев, Н. Филипов (61 Мустафа), Съботинов (72 Кирчев), Мирчев
- Спартак (Пд):Попов, Николов (52 Павлов), Аргелашки, Витанов, Терзиев, Катрев, Якимов (46 Стоев), Батинов, Шопов, Солаков, Гаров
- Голмайстори: Мирчев (3), Н. Станчев (24 дузпа)
- Жълти картони: Дянков, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов; Витанов, Солаков
- Съдия: Антон Тончев
- Стадион "Спартак" - 400 зрители

--- ole-bg.com



Ради Здравков: Младите ни играчи израстват с всеки мач

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков похвали своите подопечни за победата и поздрави гостите за добрата игра. "Поздравявам отбора на Спартак (Пд). Смятам, че стана добър мач - имаше много динамика и голови положения. За нас радостното е, че бързо си решихме мача с двата ранни гола. Направи ми впечатление, че въпреки младостта си, футболистите на гостите не се стъписаха и продължиха да търсят нашата врата. Затова и напрежението остана до самия край на мача. Заслужихме си победата и не мога да бъда недоволен от старанието на футболистите. Трябва да се отбележи и факта, че наред с опитните ни играчи, добре се прадставят и няколко млади футболисти. Дошъл е вече моментът, в който и публиката трябва повече да ги аплодира", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Тенчо Тенев: Варненци ще се върнат в елита

Старши треньорът на Спартак (Пд) поздрави варненския си съперник и заяви, че тимът от морската столица е фаворит за "А" група. "Поздравявам отбора на Спартак (Вн). Още преди началото на първенството казах, че те са фаворити за връщане в "А" група. Оказа се, че съм бил прав. Получихме рано гол и докато се ориентираме в обстановката падна и второто попадение. Опитахме се да атакуваме, но не успяхме", заяви след срещата Тенев.

--- ole-bg.com


Диян Кателиев: През есента ще постигнем 11 победи

Полузащитникът на Спартак (Вн) Диян Кателиев изнесе поредния си силен мач при успеха с 2:0 над Спартак (Пд). Той прогнозира, че няма кой да спре него и съотборниците му и "соколите" ще са част от "А" група догодина. "Като цяло мача мина леко за нас. През първото полувреме не спряхме да пропускаме, можехме да вкараме поне 5-6 гола. След почивката обаче се поотпуснахме. Не виждам оттук нататък кой ще ни спре. Ще бием наред. Ясно е, че не можем да завършим без загубена точка, но от 13 мача през есента съм сигурен, че ще спечелим поне 11. През зимната пауза ще водим минимум с 9 точки на втория в класирането. Предстои ни мач с АКБ Миньор, но не мисля, че имаме от какво да се притесняваме. Отиваме и бием", закани се пред "ОЛЕ-БГ" Кателиев.

--- ole-bg.com


Злати: Няма да паднем в Раднево

Защитникът на варненския Спартак Златин Михайлов отново бе на необхозимата висота при успеха с 2:0 над съименника от Пловдив. "Излязохме пределно мотивирани и затова стигнахме до победата. Нашата цел е у дома да печелим всичките си мачове, а на този етап правим същото и като гости. Ясно е, че докрая на първенството все някога ще паднем, но дано да е колкото се може по-късно. Сега ни предстои среща в Радево. Мисля, че няма да загубим. АКБ Миньор трябва да се притеснява от нас, а не ние от тях", заяви пред "ОЛЕ-БГ" известният с прякора Чиро Ферара защитник.

--- ole-bg.com


Генко: Колкото повече задържим без гол, толкова по-сладко за нас

Вратарят на Спартак Генко Славов вече шести мач поред е без допуснат гол в мрежата си. "Днес имах малко повече работа от обикновеното, но за радост не допуснах отново попадение. Важното е, че вкарахме две от положенията си в началото на срещата и стигнахме до нови три точки, след които продължаваме без грешка. Ясно е, че не можем да завършим шампионата без гол, но колкото повече продължава този период, толкова е по-сладко за нас. В Раднево отиваме за трите точки, за които излизаме във абсолютно всеки мач", заяви за "ОЛЕ-БГ" Славов.

--- ole-bg.com


Здравко Радев готов за втория полусезон

Защитникът на Спартак Здравко Радев ще пропусне всички мачове през есенния полусезон. Това разкри самият той пред "ОЛЕ-БГ". Както е известно, ексбранителят на ЦСКА бе опериран от язва преди месец и половина. Той се възстановява добре, но няма да е на линия за срещите от полусезона. "Все още не съм започнал да тренирам. Това ще стане в началото на октомври. Надали обаче ще се възстановя за есента. Почти сигурно е, че ще съм готов едва за пролетния полусезон. Радостното е, че възстановяването ми от операцията върви добре", обясни Радев.

--- ole-bg.com

петък, септември 23, 2005

РАДИ ЗДРАВКОВ огледа още юноши, които могат да вкарват голове

Треньорът на "Спартак" Ради Здравков наблюдава юношите на тима, за да направи избор за следващите мачове. Той огледа още младоци като Иво Кирчев, които могат да вкарват голове. "Приехме такава тактика да пробваме по 2-3 души от младите в някои от мачовете. В Несебър един от тях - Иво Кирчев, се изяви с победния гол. Ще продължаваме да
следим талантите от нашата школа в игрова обстановка в "Б"-групата", призна наставникът. Според Здравков лидерската позиция на тима е заради себераздаването и огромната амбиция на играчите. В стана на "соколите" обаче няма еуфория от първото място. Треньорът смята, че ако футболистите се подадат на подобно състояние, то ще загубят победния ритъм в първенството. За това спартаковци се готвят сериозно за сблъсъка с едноименния тим от Пловдив в събота от 17 ч..
Здравков е наблюдавал касети с играта на съперника. Според него опитният му колега Тенчо Тенев ще предложи здрав сблъсък на Коритото. Старшията от Варна има проблем само с контузения Станислав Петров. Десният халф-бек полага огромни усилия да се вазстанови за мача и със сигурност ще попадне в групата на "Спартак" за утре. Сериозната контузия обаче едва ли ще му позволи да бъде на терена дори като резерва. Младият нападател Влади Мирчев е напълно възстановен и със сигурност ще бъде в атаката на "соколите", пише "Местен 24 часа".

--- varna-sport.com

четвъртък, септември 22, 2005

Петров бил по-добре, ще играе в събота

Голяма е вероятността десният бек на Спартак (Вн) Станислав Петров да се възстанови и да играе в доманиския мач срещу Спартак (Пд) още в събота, съобщава СИА-ДКС. Крайният защитник се възстановява с бързи темпове независимо от подутия глезен и кръвоизлива, който имаше. “Учудващо той се възстановява бързо и ако продължи в същите темпове, ми дава надежда, че може да е на линия дори още за предстоящия мач”, коментира наставникът на варненци Ради Здравков.
Нападателят на Спартак (Пд) Енчо Георгиев пропуска гостуването на отбора си заради мускулно разтежение. Това съобщиха от ръководството на пловдивския клуб. Извън състава е и Ивайло Стефанов, който все още не е възстановен от операция. Двубоят между двата съперника от шестия кръг на Източната “Б” група е на 24 септември (събота) от 17 ч. във Варна. Въпреки проблемите си пловдивчани ще се стремят да покажат стойностен футбол срещу съперника. Тимът на Спартак (Пд) пътува за Варна в петък, където ще отседне в хотел “Бриз”.

--- pozvanete.bg

сряда, септември 21, 2005

Златин Михайлов: Можеше да бием с разлика Несебър

Защитникът на Спартак (Вн) Златин Михайлов отново бе сред главните действащи лица при победата на "соколите" над Несебър като гост с 1:0. Чиро сподели в типичния си стил, че отборът на Ради Здравков е бил доста по-добрият на терена. "Както и да погледнем този мач, ние бяхме по-стойностния тим. Опитвахме се да играем футбол и успяхме. В крайна сметка ние отидохме за победа, както във всеки един мач и успяхме. Не мисля, че голът в продължението е бил късметлийски, защото ако има някаква логика във футбола ние трябваше да бием с разлика. И през първото и през второто полувреме изпуснахме положения. Радостното е, че Спартак играе добър футбол. Това дава надежди, че ще успеем да влезем в А група. Вървим напред", каза той. Железният братнител не пропусна да похвали привържениците на Спартак. "Такава публика няма нито един отбор в нашата група. Независимо къде играем, феновете са с нас. Ако се направи сравнение, нашата публика е в челото на футболните отбори в България", добави Златин пред "ОЛЕ-БГ".

--- ole-bg.com


Иво Кирчев учи в V гимназия, израснал е при Ники Стоев

Героят за Спартак от последния мач с Несебър Иво Кирчев е ученик във варненската V гимназия, разкри самият той за “Позвънете Новини”. 17-годишният нападател донесе победата на “соколите” при гостуването на Несебър с 1:0 с попадение в 92-та минута. “Много съм радостен за попадението, което вкарах. Всеки би се радвал да вкара в такъв мач, който предварително бе обявен за дерби. Срещата бе нервна, тъй като в началото изпуснахме няколко голови положения. За гола получих много добър пас от Николай Станчев. Топката малко ми избяга, но един от защитниците на Несебър не я върна добре с гърди към вратаря, аз минах между двамата и я вкарах в мрежата”, обясни младокът.
Той благодари на старши треньора Ради Здравков за шанса, който му е дал. “Вече два пъти влизам като резерва в мачове при мъжете. При смяната Ради Здравков много ме надъхва и влизам с много положителен заряд на игрището. Надявам се и занапред да получавам шансове, но само треньорът е този, който решава”, заяви Кирчев.
Нападателят призна, че качествата му са били забелязани в мач между юношите на Спартак и Черно море, както и в контрола между старшата на “соколите” и мъжкия тим. 17-годишният талант е категоричен, че най-много дължи на наставника Николай Стоев, а Мишо Капанов е човекът, който го е е открил за футбола.
Според Кирчев, който е син на техническия директор на хандбалния Локомотив-Металекс Билд Кирчо Василев, най-сериозният конкурент на Спартак в Източната “Б” група ще бъде Хасково.

--- pozvanete.bg

вторник, септември 20, 2005

Станислав Петров пропуска двубоя със Спартак (Пд)

Десният защитник на варненския Спартак Станислав Петров почти сигурно ще пропусне предстоящото домакинство на съименниците от Пловдив, стана ясно вчера. Петров, който е неизменен титуляр в състава на Ради Здравков има засегнати връзки на глезена, получени по време на победния мач срещу Несебър. Според клубния лекар д-р Мирослав Купенов все още е твърде рано да се каже кога точно ще се възстанови защитникът, но е много вероятно да не е на линия за срещата от шестия кръг на Източната “Б” група.
Младият нападател Владислав Мирчев също е с травма. Той има засегната вътрешна връзка на коляното. Състоянието му обаче не е толкова сериозно и той се очаква отново да води атаката в мача със Спартак (Пловдив), който е тази събота от 17 ч. във Варна. Както е известно, твърдо аут за срещата са трайно контузените Здравко Радев и Георги Филипов. Очаква се Даниел Ангелов да бъде напълно възстановен.
“Соколите” имаха възстановително занимание вчера, а днес тренират от 17 ч.

--- pozvanete.bg

понеделник, септември 19, 2005

Спартак тресна и Несебър, 18-годишен носи успеха

Варненският Спартак продължава да мачка съперниците в Източната "Б" група. В петия кръг "соколите" надиграха с 1:0 като гости един от основните си конкуренти за връщане в "А" група Несебър. Варненци ликуваха със щастлив гол в даденото от рефера Антон Генов триминутно продължение.
Щастливата резерва за треньора Ради Здравков - Иво Кирчев, използва грешка на двама бранители на Несебър - Павел Колев и Стоян Ненов, и на вратаря Калин Артакиев и между тримата се шмугна и прехвърли топката в опразнената врата.
Така варненци и вратарят им Генко Славов вече пети мач имат пълен актив и запазиха вратата си суха от противниковите нападатели. Много пропуски направиха домакините чрез Иван Мартинов, Страти Илиев и Николай Станков. Гостите също проиграха своите шансове чрез Николай Съботинов, Николай Филипов и Владо Мирчев, но 18-годишната резерва в 93-та инута донесе така ценните три точки. На стадиона в Несебър присъстваха над 200 фенове на варненци, докато привържениците на домакините бяха поне три-четири пъти по-малко.

Несебър - Спартак (Вн) 0:1
- Несебър Артакиев, Ненов, Илчев, Колев, Станков (83 Друмев), Жечев, Байчев (46 Трифонов), Иванов (63 Добрев), Илиев, Мартинов, Павлов
- Спартак: Славов, Ковачев, Михайлов, Ст. Петров, Дянков, Станчев, Кателиев, Пекин, Филипов (65 Ангелов), Съботинов (75 Мустафа), Мирчев (83 Кирчев)
- Голмайстор: Кирчев 90+3
- Жълти картони: Ненов, Илчев, Добрев; Станчев
- Червен картон: Ненов (Несебър)
- Съдия Антон Генов
- Стадион "Слънчев бряг" - 380 зрители

--- ole-bg.com


Генко Славов: Феновете ни бяха страхотни

Вратарят на Спартак вече пети мач не е допуснал гол в мрежата си. Той се съгласи да даде коментара си за срещата с Несебър пред "ОЛЕ-БГ". "Този двубой бе малко по-тежък от досегашните, тъй като Несебър миналата година игра в елита. Бяхме затруднени, но техните положения станаха от наши грешки. Стечение на времето влязохме в час и стигнахме до няколко положения, които за жалост изтървахме. Бяхме по-настоятелни и търсихме непрестанно победата. Много се радвам, че именно юноша на клуба вкара победното попадение. Посвещавам победата на феновете. Те предизвикаха огромна радост в мен, тъй като бяха над 200 човека. Просто бяха страхотни", коментира вратарят на варненци Генко Славов. Той добави, че очаква основните конкуренти на тима да са измежду тези, които влязоха от Югоизточната "В" група.

--- ole-bg.com

събота, септември 17, 2005

Спартак играе с Несебър на историческа за клуба дата

Освен че трябва да победят заради класирането си, футболистите на Спартак трябва да вземат трите точки в Несебър и заради датата, на която играят. Тя е историческа, тъй като на 18 септември се навършват 73 години от спечелването на първата шампионска титла на България от предшественика на тима - Шипченски сокол. В първия кръг на надпреварата през 1932 г. “соколите” побеждават Хан Омуртаг (Шумен) с 6:2, в следващия кръг като гости надиграват Левски с 2:0, а на полуфинала бият Плевен`26 с 4:1. На 18 септември 1932 г. на игрище “АС`23” в София съперник на варненци е столичният Славия. В 12-ата минута Иван Найденов открива резултата за Шипченски сокол. В 63-ата минута Стайков от Славия изравнява. Първото продължение е без гол, но в 113-ата минута Илия Булашев носи успеха на “соколите”. Варненци стават държавен първенец и носител на Царската купа, която тогава се дава по право на шампиона. Ето и отборът на победителите: Здравко Янакиев, Георги Апостолов, Иван Георгиев, Борис Нейков (капитан), Владимир Капзамалов, Стоян Танев, Райко Димов, Александър Коев, Илия Булашев, Иванй Найденов, Руси Булашев. В предходната и следващата година варненци отново са финалисти. През 1931 г. губят служебно 0:3 от АС‘23 (при 2:1 за Шипченски сокол варненци претендират да бъде изгонен човек на софиянци, но съдията не се съгласява, след което варненци напускат терена). През 1933 г. тимът губи финала от Левски (Сф) с 1:3.

--- pozvanete.bg

петък, септември 16, 2005

Ради Здравков: Навън играем по-добре

Старши треньорът и главен мениджър на Спартак Ради Здравков очаква изключително оспорван мач срещу Несебър тази неделя. Двата тима излизат един срещу друг в 17 ч. в мач от петия кръг на Източната "Б" група. "Соколите" са лидери с пълен актив от 12 точки, а Несебър е един от отборите, които се спрягат като контуренти за първите две места. "По принцип няма от какво да се притесняваме. Първи сме в класирането, направихме добър старт с четири победи. Но със сигурност ще се получи много оспорван мач. Несебър е от отборите, които се стремят да играят добър футбол, което важи и за нас. Между нас има и закачка, тъй като миналата година играхме в "А" група, но за съжаление и двата тима изпаднаха. Отнякъде дочух, че именно Несебър са ни изхвърлили от елита с победата си в 21-ия кръг. Но аз не мисля така и това се опитвам да втълпя на футболистите. Те трябва да се отнесат като към всеки друг мач. Не смятаме, че факторът домакинство ще е плюс за Несебър. Още повече, че досега играем по-добре при гостуванията си. Това може би се дължи и на фактора, че играем на по-добри терени, поне досега беше така. При гостуванията момчетата са по-освободени. Не знам дали амбициите на Несебър са за връщане в "А" група, но определено ще играят нахъсано срещу нас. Все пак сме на първо място в класирането, а и както казах имаме някаква закачка от миналия сезон. Това, че ще съдийства Антон Генов е гаранция, че ще се отсъжда само видяното на терена и няма да има накланяне на везните", сподели очакванията си бившият национал.
Той добави, че дори върл оптимист като него не е очаквал такъв старт в първенството. "След всички тези проблеми, които имахме преди началото на шампионата, дори върл оптимист като мен не вярваше, че ще стартираме толкова добре. Но за това трябва да се благодари главно на футболистите, които си изпълняват перфектно задачите и се себераздават във всеки един мач", заяви 49-годишният специалист.

--- ole-bg.com


Треньорът на Спартак очаква трудностите да започнат след петия кръг

Наставникът на Спартак (Вн) заяви на пресконференция днес, че очаква трудностите за неговия тим да започнат след петия кръг на Източната "Б" група, който е този уикенд. "По принцип все още няма фаворити, те ще се определят след петия кръг. Оттам нататък смятам, че ще дойдат трудностите за нас. Ние на този етап не можем да бъдем наречени фаворит за първото място в групата. Разбира се една победа в Несебър ще окаже някакво психологическо влияние върху останалите тимове в групата", смята Здравков.

--- ole-bg.com


В Спартак имало няколко глобени за изпросени картони

Някои от футболистите на Спартак са били глобени според вътрешния правилник за изпросени картони по време на досегашните двубои от Източната "Б" група. Това разкри старши треньорът и главен мениджър на клуба Ради Здравков. "Това е нормално за всеки един професионален клуб. Всеки картон, който не е в интерес на колектива и играта е нормално да се наказва според вътрешния правилник. Досега има глобени по този параграф в нашия тим, но няма да разкрия имена. Все пак за това се нарича вътрешен правилник", каза бившият национал.
Той се оплака от факта, че в отбора все още има кадрови проблеми. "Трудно се справяме с кадровите проблеми. Постоянно има контузени, а и скоро ще започнат и наказанията, така че не ни е лесно. Трябва да издържим до зимата, след което идва трансферния период. Със сигурност ще привлечем футболисти, но само там, където са ни нужни, защото като цяло отборът е добре комплектован", каза Здравков.

--- ole-bg.com


Жоро Арнаудов контузен

Вратарят на Спартак Георги Арнаудов е с лека травма, получена на тренировка. Той е контузил прасеца си, но това няма да му попречи да бъде на линия за предстоящия изключително важен мач като гост на Несебър. Варненци гостуват на основния си конкурент за А група в недебя от 17 ч. на Градския стадион в морския град. Аут от състава е Георги Филипов, а в групата се завръщат Венци Маринов и Милен Христов. Спартаковци тръгват за Несебър утре, а на мача се очакват поне 250 фенове на "соколите".

--- ole-bg.com

сряда, септември 14, 2005

Филипов опериран успешно

Нападателят на Спартак Георги Филипов претърпя успешна артроскопия вчера, съобщи за “Позвънете Новини” пресаташето на клуба Силвия Николова. Хирургическата операция е направена в Плевен, а днес 20-годишният футболист се прибира във Варна. Жоро ще почива 3-4 дни, а след това ще започне леко възстановяване. Очаква се той да се върне на терена след максимум 30 дни.
Старши треньорът на “соколите” Ради Здравков все още не е решил дали да привлече в отбора Мартин Любенов. Той тренира с тима вече от седмица, но бившият национал не е преценил качествата му. Любенов игра за последно в Черноморец (Бяла) със своя брат близнак Любомир. Двамата са юноши на другия варненски тим Черно море, но преди време бяха освободени от тогавашния старши треньор Велислав Вуцов.
Междувременно се разбра, че предстоящият съперник на Спартак Несебър няма да може да разчита на най-опитния си футболист Васил Банов. Нападателят бе наказан вчера за една среща и глоба в размер на 150 лева.

--- pozvanete.bg /снимка: ole-bg.com/

неделя, септември 11, 2005

Спартак с четвърти успех, този път бие 2:0

МарицаВарненският Спартак продължи победната си серия, след като в среща от четвъртия кръг на Източната "Б" група надигра на своя стадион Марица (Пд) с попадения на Николай Съботинов и Владислав Мирчев. Това е четвърти пореден успех на "соколите", които продължават да водят убедително в класирането с пълен актив от 12 точки.
Началото на срещата бе равностойно, но все пак домакините успяха да вземат лек превес. В 28-ата минута капитанът Николай Станчев изведе Николай Съботинов сам срещу вратаря и той елегантно пусна топката под плонжа му - 1:0. До почивката нямаше други голови опасности пред двете врати.
В началото на втората част Траян Дянков можеше да удвои резултата, след като премина през двама защитници на гостите и стреля опасно. Ударът му обаче мина на сантиметри от дясната греда зад Велков. В 79-ата минута интригата в двубоя свърши, след като Мирчев отбеляза второто попадение за своя тим. Младокът бе изведен много добре от Траян Дянков и необезпокояван прати топката в мрежата за 2:0. Гостите стигнаха до едва две голови ситуации, но Генко Славов отново бе на мястото си. Всъщност вратарят все още не е допуснал попадение в мрежата си, а головата разлика на Спартак е 6:0 след първите четири срещи от първенството.

--- Спартак - Марица 2:0
- Спартак: Славов, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов, Дянков, Н. Станчев (69 Мустафа), Кателиев, Пекин, Съботинов, Н. Филипов (77 Ангелов), Мирчев (87 Мирчев)
- Марица: Велков, Димов, Г. Иванов, Стефанов, Антон Димитров, Й. Христов, Андриян Димитров (80 Тодоров), Манчев, Стоянов, М. Георгиев, Харлов (62 Г. Христов)
- Голмайстори: Съботинов (28), Мирчев (79)
- Жълти картони: Н. Филипов, Мирчев
- Съдия Севгин Адем
- Стадион "Спартак" - 650 зрители

--- ole-bg.com


Иван Славков: Ще влезем в А група, ако бием Несебър

Президентът на Спартак Иван Славков бе изключително доволен от победата на тима му над Марица. След последния съдииски сигнал на главния арбитър на срещата Севгин Адем клубният бос слезе на терена и се поздрави с всички футболисти и треньорско ръководство на "соколите". "Бием и това ме радва. Щом до момента нямаме дори равенство, какво да кажа? След 5-ия кръг ще говоря. Тогава ме търсете за по-обстоен коментар. За нас е много важно да бием Несебър и ако го направим ще кажа, че ние сме фаворит за първото място в групата. Най-важното е момчетата да продължат да играят на върха на възможностите си", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Иван Славков.

--- ole-bg.com



Съботинов: Трябва да бием и в Несебър

Нападателят на Спартак Николай Съботинов бе сред героите в днешния мач с Марица. Той отбеляза първото попадение за тима си в 28-ата минута. "Радвам се, че победихме. Мачът не бе никак лесен и за това трите точки са ни още по-скъпи. Дано да продължим успешната си серия и да се върнем с успех от Несебър в следващия кръг", заяви за "ОЛЕ-БГ" Съботинов.

--- ole-bg.com



Треньорът на Марица: Спартак е фаворит за "А" група

Старши треньорът на Марица Николай Киров-Белия поздрави Спартак за победата и призна, че варненци са фаворити за първото място в Източната "Б" група. "Честитя победата на домакините. Заслужаваха я повече. Аз съжалявам, че стана това, от което най-много се опасявах. Защото знаем, че Спартак не прощава допуснатите грешки. А ние направихме точно две грешки, които бяха наказани. Безспорно Спартак е най-силният отбор в групата и смятам, че е фаворит за първото място. Като цяло групата ни е равностойна, но варненци се отличават, особено след серията от четири победи, с която започнаха. Пред нас няма цел за конкретно място в класирането. Ние трябва да се утвърдим в Б група и да обиграваме млади футболисти. Както знаете, нашата школа е доста прословута", заяви Николай Киров.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Нямах работа в този мач

Вратарят на Спартак Генко Славов записа поредния мач без допуснат гол за тима си в Източната Б група. "За това постижение трябва да се похвали защитата и халфовата линия на отбора. Наистина почти нямах работа срещу Марица, но това не зависи от мен. Благодаря на момчетата, че се справиха блестящо в този двубой. Ако играят така и за напред няма да имаме проблеми с влизането ни в А група - където всъщност е мястото на Спартак. Общо взето мислех, че гостите ще покажат доста повече футболни умения, но покрай другото и ние сме израснали в подготовката под наставленията на Ради Здравков. Имаме силен колектив. Мисля, че това е най-важното за прогреса на един отбор", каза Генко

--- ole-bg.com


Пловината от "соколите" натровени преди мача

Половината играчи на Спартак бяха натровени от некачествена храна в домакинската победа над Марица с 2:0. Капитанът Николай Станчев, Диян Кателиев, Мартин Ковачев, Станислав Петров и Златин Михайлов и други футболисти на варненци се оплакаха от болки в корема след мача. Предстои проверка на клубните шефове относно състоянието на играчите. "Не знаем откъде ни дойде това. Ще проверим и ако открием защо се е получило такова нещо ще вземем необходимите мерки. Добре, че момчетата стиснаха зъби и играха футбол. Победихме! Вече трябва да насочим мислите си към предстоящото гостуване на Несебър. Това ще бъде най-важният ни мач, както и всяка среща в която излизаме", каза изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев пред "ОЛЕ-БГ".

--- ole-bg.com


Кателиев: Бием Несебър и мачкаме докрая

Полузащитникът на Спартак Диян Кателиев се оплака, че не е спал цяла нощ преди мача заради хранителното натравяне, от което страдаха повечето му съотборници. "Много ми беше трудно. През второто полувреме едвам бягах. Просто не успях да спя цяла нощ заради стомашни проблеми", обясни пред "ОЛЕ-БГ" Кателиев.
В типичния си стил той заяви, че няма кой да спре Спартак по пътя му към "А" група. "Предстои ни мач с Несебър. Отиваме и ги бием. Оттам нататък не виждам кой ще ни спре. Ще ги мачкаме докрая. Щом днес победихме натровени, значи няма кой да ни спре", смята полузащитникът. В началото на срещата той получи контузия в кръста и се наложи да получи лекарска помощ от д-р Мирослав Купенов. След намесата на лекаря, Кателиев успя да се върне на терена.

--- ole-bg.com


Агитката на Спартак - като никоя друга

Спартак може да претендира спокойно за клуба с най-вярна агитка в България. Ако не друго "соколите" наистина са привилигировани по отношение на привържениците си. И това не е случайно. Варненци бият наред в Б група и съвсем категорично вече дадоха заявката си за участие във футболния елит в България догодина. Повече от 100 верни привърженици подкрепяха отбора непрестанно при домакинската победа на "соколите" над Марица. Песните на феновете не спряха до самия край на мача. Както и при изпадането на тима от А група през сезон 2004/2005 г. ултрасите подкрепяха всячески момчетата на Ради Здравков. След последния сигнал на рефера в този двубой Севгин Адем повечето от играчите на Спартак отидоха дружно да поздравят верните си привърженици.

--- ole-bg.com

четвъртък, септември 08, 2005

Двама от Марица са аут

Футболистът на Марица Камен Апостолов пропуска мача със Спартак (Варна) в събота от четвъртия кръг на Източната “Б” група. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивския клуб Николай Алексиев. Младият талант все още не е възстановен от травмата на глезена, заради която не игра и в предишните двубои с Поморие и Добруджа. Аут за двубоя във Варна е и наказаният Иван Мекиков. Маричани заминават за Варна в петък на обяд, като ще преспят в курорта Албена.

--- pozvanete.bg

петък, септември 02, 2005

ДЮШ на Спартак започва прием на деца

Детско-юношеската школа започва прием на деца за новата спортно състезателна година. Малчуганите трябва да са родени най-късно през 1998 година. Записванията ще стават всеки ден без събота и недела от 9 до 10 часа при треньорите на стадион "Локомотив".

--- ole-bg.com

четвъртък, септември 01, 2005

Правят артроскопия на Филипов на 13 септември

Нападателят на Спартак Георги Филипов ще претърпи хирургическа интервенция на 13 септември, съобщиха от пресслужбата на варненския клуб. Младокът се контузи тежко при успеха с 1:0 над Добруджа във втория кръг и се налага да претърпи артроскопия. Според старши треньора Ради Здравков, Филипов ще почива напълно в първите 3-4 дни след хирургическата интервенция, а 20 дни по-късно ще е готов за шампионатните двубои. Другият футболист с травма в отбора - Даниел Ангелов, вече е добре и дори игра при успеха с 2:0 като гост на русенския Дунав.
Спортно-техническото ръководство на “соколите” реши отборът да не играе контролна среща през паузата в първенството, породена от двубоите на националния отбор. Имаше вероятност тимът да срещне градския си съперник Черно море в благотворителен мач, средствата от който трябваше да отидат за пострадалите от наводненията в страната. “Моряците” обаче отказаха.

--- pozvanete.bg