понеделник, октомври 02, 2006

Локо (Сф) бие Спартак в памет на Начко Михайлов

Локомотив (София) победи с лекота Спартак (Варна) с 2:0 в среща от осмия кръг на първенството на България по футбол в “А” група. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния капитан на столичните “железничари” Атанас Михайлов, който почина вчера сутринта след дълго боледуване. Атанас Михайлов-Начко има 145 гола за Локомотив и 23 попадения за националния отбор. Двата отбора излязоха с черни ленти на ръкавите в негова памет, а агитката на Локомотив опъна плакат “Атанас Михайлов - 1949-2006, завинаги в сърцата ни”.
Капитанът на домакините Кристиян Добрев откри резултата още във 2-ата минута от пряк свободен удар от около 20 м. “Железничарите” продължиха да притискат противника си, въпреки че бяха без редица от титулярите си. В 40-ата минута Малин Орачев беше изведен от Кристиян Добрев по дясното крило, центрира чудесно и Цветан Генков само насочи топката в мрежата от около метър за 2:0.
През второто полувреме локомотивци видимо свалиха темпото, а варненските футболисти се опитаха да стигнат до попадение, но така и не създадоха сериозно положение. Единственият по-силен удар към вратата на Локомотив (София) беше отправен от Владимир Пекин от статично положение.

Локомотив (Сф) - Спартак (Вн) 2:0

- Локомотив (Сф): Голубович, Върбанов, Генков, Добрев (79 Павлов), Петков, Орачев (84 Цветков), Савич, Иванов, Ст. Дончев, Величков (68 Руменов), Атанасов
- Спартак (Вн): Славов, Тодоров, Н. Ненов, Пекин, Кателиев, Пейков, Илиев (46 Н. Филипов), Ст. Ненов, Вл. Василев, Г. Филипов (31 Радулов), Вълков (65 Радомиров)
- Голмайстори: Добрев (2), Генков (40)
- Жълти картони: Ст. Дончев; Ст. Ненов
- Съдия Ивайло Бозев (Пловдив)
- Стадион “Локомотив” - 400 зрители

--- pozvanete.bg


Миронов: Притеснихме се след ранния гол

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов прие загубата от Локомотив (Сф). “Това беше заслужена победа на домакините. Ранният гол ни постави в тежко положение. Нашият отбор се притесни и лесно загубихме средата на терена. Вторият гол стана след наша грешка - загубихме топката и оставихме Генков непокрит. През последните 25 минути заиграхме малко по-добре. Отново показахме, че имаме две лица - по един начин играем като домакини, а съвсем по различен като гости. Това трябва да променим и ще работя върху него до края на сезона. Продължаваме да градим отбор в движение и ще играем доколкото се може за повече точки””, каза Миронов.
“Както бях казал, най-важното в тази среща за нас бе да вземем трите точки, заради тежкия мач преди няколко дни. Следващите две седмици в първенството има пауза и ще я използваме, за да могат играчите да починат и да изчистим натрупаните контузии. Все още е рано да се говори за сметки и за класирания. Отборът трябва да продължава да се развива по същия начин”, каза пък наставникът на Локо Стефан Грозданов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: