вторник, октомври 31, 2006

Боби Георгиев носи петата победа на Спартак у дома

Спартак записа 5-а поредна домакинска победа, надигравайки Марек с 1:0 вчера. На стадион Спартак варненци доминираха през всичките 90 минути над съперника си, като пропуснаха да постигнат далеч по-изразителна победа. През първото полувреме опасностите пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка, като Владимир Пекин и Иван Вълков пропуснаха да отбележат гол. След почивката домакините излязоха далеч по-мотивирани и още в 48-ата мин. Борислав Георгиев навърза двама защитници на Марек и прати топката в далечния ъгъл на Даниел Белчев. След това Иван Вълков на 2 пъти имаше шанса да обстрелва вратата на дупничани, но и двата пъти топката излизаше в аут. При втората ситуация халфът получи топката на удобния си ляв крак и пред опразнената врата не намери рамката. Арбитърът Момчил Врайков изгони 2-ма играчи на гостите - Светослав Георгиев за нарушение отзад срещу Владислав Василев и Еньо Кръстовчев за удар без топка срещу Христо Арангелов. За симулация пък и голмайсторът на варненци Боби Георгиев също се прибра по-рано в съблекалнята. След срещата се оказа, че в съблекалнята на дупничани има строшен прозорец.

Спартак - Марек 1:0
- Спартак: Славов, Ст. Ненов, Пейков, Н. Ненов, Арангелов, Пекин, Илиев, Б. Георгиев, Вълков (80 Радулов), Филипов (73 Ст. Георгиев), Вл. Василев (90 Радомиров)
- Марек: Белчев, Бачев (78 Митов), Я. Кючуков, Св. Георгиев, Бонев, Редовски, Николов (57 Калчев), Д. Георгиев, Кръстовчев, Джилас, Кръстев (58 Николов)
- Голмайстор: Б. Георгиев (48)
- Жълти картони: Пекин, Б. Георгиев; Редовски, Кючуков, Белчев
- Червени картони: Б. Георгиев (88); Св. Георгиев (64), Кръстовчев (82)
- Съдия: Момчил Врайков
- Стадион "Спартак" - 800 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Можеше да бием с повече голове

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов остана доволен от спечелените 3 точки от мача с марек. Специалистът обаче не пропусна да изкаже съжалението си, че тимът не е победил с повече голове. "Ние контролирахме през цялото време развоя на събитията. Момчетата ми се раздадоха на повече от 100 процента. Ние нямаме звезди и ако искаме да печелим срещите си, трябва да сме винаги така мобилизирани. Съжалявам, че не успяхме да бием с повече голове. Победата ни е напълно заслужена. За червения картон на Борислав Георгиев нямам никакви претенции. Все пак това си беше симулация", коментира след двубоя той.

--- ole-bg.com


Васил Попов: Врайков се превърна в главно действащо лице

Помощник треньорът на Марек Васил Попов се яви на пресконференцията след загубата от Спартак. Старшията Кано Коцев (на снимката) не присъства, като каза че ще се изтърве и ще наговори куп глупости ако застане пред медиите. "Поздравявам домакините за успеха. Въпреки лошите атмосферни условия се получи доста мъжки двубой. Съжалявам, че Еньо Кръстовчев не успя да се разпише през първото полувреме. Не можем да го виним. За мен съдийството на Момчил Врайков е необяснимо. Огорчени сме. Врайков се превърна в главно действащо лице в този двубой. Нашари ни с картони, за което нямаме обяснение. Особено през второто полувреме изобщо не ни позволяваше да играем футбол. Пускаме жалба срещу него", каза Попов

--- ole-bg.com


Боби Георгиев не искал да му свирят дузпа

Полузащитникът на Спартак (Вн) Боби Георгиев призна, че не е доволен от решението на Момчил Врайков за втория жълт картон, който получи. "За първия съм съгласен, защото извърших фаул в нападение. Но втората ситуация не бе за картон. Паднахме заедно с футболиста на Марек и това е. Аз дузпа не съм искал, но Врайков ме изгони", ядосваше се техничарят.
Според него двама футблисти на Марек са били за изгонване още през първото полувреме. "Янек Кючуков не спря да ме рита цял мач. Преди почивката получи жълт картон, а при една ситуация малко след това трябваше да бъде изгонен. През второто полувреме пък ме ритна здраво 5-6 пъти. Венци Бонев също трябваше да поеме към съблекалнята още преди преди почивката", заяви за "Позвънете Новини" Георгиев.
Той ще пропусне гостуването на своя тим в Смолян тази събота, но ще е на линия за мача за купата на България на 8 ноември.

--- ole-bg.com


Михов определи успеха като един от най-трудните


Изпълнителният директор на Спартак Пламен Михов сподели, че победата над Марек е била една от най-трудните досега. Той и администраторът Румен Димов недоумяваха какви са мотивите на ръководството на Марек да подаде жалба срещу съдийството. "Всички картони на техните футболисти си бяха напълно заслужени. Затова не мога да си обясня какво целят с тази жалба", чудеше се Димов.
Мачът бе изгледан от цялото ръководство на Спартак в лицето на съпрезидентите Иван Славков и Иван Динов и един от спонсорите Руси Динков. По традиция те влязоха в съблекалнята след срещата и поздравиха отбора за поредните домакински три точки.

--- ole-bg.com

Няма коментари: