петък, ноември 10, 2006

Сериозни проблеми за Спартак в защита

Сериозни кадрови проблеми изпитва старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов преди домакинския мач на неговия тим срещу Беласица от 13-ия кръг на "А" група. Двата тима се изправят един срещу друг в събота от от 14,30 ч. По време на загубата от Монтана в турнира за купата на България в сряда Диян Кателиев изкълчи глезен, а Стоян Ненов получи травма в адуктора. При един шпагат пък Йонко Пейков усука коляното си. Нено Ненов продължава да лекува контузията, която го извади от състава за мача срещу втородивизионния тим. Кателиев със сигурност е аут за срещата с петричани, като шансовете на тримата защитници да излязат в мача са минимални. Така Мирослав Миронов ще трябва да заложи в отбрана на играчи, които по-рядко се появяват на терена или да преквалифицира някой от по-предни позиции в по-задни. За Иво Димов ще се решава в последния момент дали ще попадне сред 18-те за мача.

--- ole-bg.com


Миронов: Беласица е след първите 4-5 отбора у нас

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов се изказа доста ласкаво за предстоящия съперник на тима си Беласица. Двата тима играят в събота от 14,30 ч. във Варна. Преди тази среща "соколите" са на 11-о място в класирането с 15 точки, докато петричани са в зоната на изпадащите с едва 11 спечелени точки. "Предстои ни най-тежкия домакински мач. Беласица не заслужава да е на това място в класирането, което заема в момента. Петричани разполагат с необходимия потенциал да са веднага след първите 4-5 тима у нас. Класата на отборите в България ги определят чужденците, а в Беласица има много силни такива. Смея да твърдя, че Маркиньос е сред най-добрите у нас, Дубала също е много качествен играч. Като прибавим опитния Георги Петров, Христо Господинов, Благо Наков и др., се получава много качествен състав. Досега губеха и заради липса на късмет, особено срещу Локомотив (Сф) и Локомотив (Пд). За нас победата е от изключително значение. Трябва да гоним максимален брой точки в тези три предстоящи кръга. Проблемът ни досега е, че играем плахо при гостуванията, затова се радвам, че постигаме максимума в домакинските мачове", коментира Миронов.

--- ole-bg.com


Треньорът на Спартак хвали Жоро Филипов и Иво Кирчев

Сериозни похвали за играта си срещу Монтана получиха футболистите на варненския Спартак Георги Филипов и Иво Кирчев. На днешната пресконференция наставникът Мирослав Миронов се изказа ласкаво за играта на двамата младоци в 1/16-финала на турнира за купата на България. "Доволен съм от Иво и Жоро, които за първи път излязоха като титуляри този сезон. Момчетата се стараха и заслужават похвали. Смених Кирчев, защото имаше един жълт картон, а той влиза малко по-твърдо в краката на противниците си и е притесних да не останем с десет души", каза Миронов.
Кирчев, който е син на изпълнителния директор на хандабния Локомотив-Металекс Билд Кирчо Василев, е основен голмайстор в старшата възраст на "соколите" и за първи път получи шанс за изява в първия отбор през това първенство. Жоро Филипов пък играе при мъжете от три години. Младият нападател притежава много добри качества, но получи няколко неприятни контузии, които му пречеха да се утвърди трайно в основния състав на спартаковци.

--- ole-bg.com


"Соколите" искали да продължат за купата с минимум усилия

"Искахме с минимум усилия да продължим за купата", заяви наставникът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов по повод отпадането на тима му от 1/16-финалите на турнира след поражение с дузпи в Монтана. В мача той запази висящите с картони Иван Вълков и Христо Арангелов, както и контузения Нено Ненов. "За нас приоритет е първенството. Това обаче не означава, че бяхме отписали купата, а напротив. Просто искахме да продължим напред с минимум усилия. Знаете, че разполагам само с 19 футболисти и трябваше да запазя проблемните за срещата с Беласица. Смятам, че имахме шанс да победим Монтана, но след като открихме резултата не удържахме още десетина минути и допуснахме изравняване. Честно казано не видях добре дали топката се удари в ръката на Боян Илиев, за което отсъдиха дузпа срещу нас. Стана едно мелле, в което не знам кой е видял добре ситуацията. Боян ми обясни, че топката му се е ударила в рамото, а и ръката му е била прибрана. Но това е - реферът е видял дузпа и я е отсъдил. Нещата не могат да бъдат върнати назад", обясни наставникът.
Той добави, че когато се е стигнало до изпълнение на дузпи е знаел, че няма да е лесно на неговите подопечни, тъй като познава отлично вратаря на домакините Стоян Стоянов. Стражът спаси две дузпи срещу "соколите". "Той играеше при мен в Спартак по време на предишния ми период във Варна. Стоян е дузпаджия, още тогава спаси два удара от бялата точка в мачовете. Едната дори беше срещу Черно море", каза Миронов.
Специалистът се оплака и от терена в Монтана. "Теренът бе трагичен - твърд, сякаш се играеше на бетон, предразполагаше към контузии. Но в крайна сметка теренът е еднакъв и за двата отбора", завърши треньорът на Спартак.

--- ole-bg.com

Няма коментари: