четвъртък, ноември 30, 2006

Миронов пробва седем нови в контрола с Девня

Спартак (Вн) победи с 3:0 Девня в контролна среща, играна в Долината на химията. В проверката старши треньорът на "соколите" Мирослав Миронов изпробва седем футболисти, повечето от които бяха юноши на тима, играещи в тимове от Североизточната "В" група. Седемте играчи са Емил Иванов, Николай Иванов, Сънди Калунга, Генади Хуан-Алберт, Ивелин Колев, Милен Стефанов и Мирослав Николов. От тях единствено юношата на клуба Хуан-Алберт бе в групата за мача с Монтана от турнира за купата на България, а Калунга и Ники Иванов са на проби в отбора от два месеца и най-вероятно ще бъдат привлечени.
Първото полувреме бе равностойно като двата тима създадоха по няколко голови положения. В 21-ата минута нигериецът Калунга направи хубав пробив по десния фланг и центрира към Жоро Филипов. Талантливият младок пое топката, излъга един футболист на съперника и откри резултата. Домакините отвърнаха с два порпуска на Радев, който бе изведен и в двата случая много добре от Иван Мартинов. След почивката спартаковци имаха лек превес в играта и стигнаха до нови два гола. В 57-ата минута Иво Кирчев излъга един футболист на границата на наказателното поле и с мощен шут вкара за 2:0. Седем минути по-късно Кирчев се възползва от грешка в противниковата отбрана и след самостоятелен пробив оформи крайното 3:0.
Още през първото полувреме пък, в рамките на десетина минути, братята Диян и Николай Кателиеви, които бяха противници на терена, получиха контузии и бяха предварително заменени.
В петък спартаковци играят още една контрола. От 14,30 ч. варненци гостуват на третодивизионния Черноморец (Бяла).

Девня - Спартак (Вн) 0:3
- Спартак: Георги Арнаудов, Емил Иванов, Венци Маринов, Боян Илиев, Николай Иванов, Генадий Хуан-Алберт, Сънди Калунга, Диян Кателиев, Георги Филипов, Тодор Радомиров, Иво Кирчев (Мирслав Николов, Ивелин Колев, Милен Стефанов, Николай Филипов)
- Девня: Илиев, Петров, Християнов, Димов, Ценков, Февзи, Миланов, Костадинов, Симеонов, Н. Кателиев, Мартинов (В. Радев, Йонов, Михалев, Ст. Радев, Миленов, Каров)
- Голмайстори: Георги Филипов (21), Кирчев (57, 64)
- Стадион "Девня" - 50 зрители

--- ole-bg.com


Треньорът: Имаме принципна договорка с 5-6 футболисти

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов призна след контролата с Девня, че все още не е решил дали да привлече Сънди Калунга за пролетния полусезон. Нигериецът се представи на ниво в проверката с третодивизионния тим, но ще има още една възможност да се докаже - в петък срещу Черноморец (Бяла). Миронов призна, че най-вероятно няма да има други освободени футболисти, освен Иво Тодоров, Стоян Ненов, Станимир Георгиев, Троян Радулов и Владислав Василев, които вече си тръгнаха. Миронов каза още, че вече е постигната договорка с 5-6 нови футболисти, които да подсилят отбора.
"Имена няма да казвам. Докато не подпишат договорите, нищо няма да обявяваме. Със сигурност ще има и чуждестранни футболисти, но не искам да казвам държавите, от които идват. Още не знам дали ще привлечем Калунга. Ще го гледам и срещу Бяла и най-вероятно тогава ще преценя. Други играчи може би няма да освобождаваме", каза Миронов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: