вторник, октомври 31, 2006

Боби Георгиев носи петата победа на Спартак у дома

Спартак записа 5-а поредна домакинска победа, надигравайки Марек с 1:0 вчера. На стадион Спартак варненци доминираха през всичките 90 минути над съперника си, като пропуснаха да постигнат далеч по-изразителна победа. През първото полувреме опасностите пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка, като Владимир Пекин и Иван Вълков пропуснаха да отбележат гол. След почивката домакините излязоха далеч по-мотивирани и още в 48-ата мин. Борислав Георгиев навърза двама защитници на Марек и прати топката в далечния ъгъл на Даниел Белчев. След това Иван Вълков на 2 пъти имаше шанса да обстрелва вратата на дупничани, но и двата пъти топката излизаше в аут. При втората ситуация халфът получи топката на удобния си ляв крак и пред опразнената врата не намери рамката. Арбитърът Момчил Врайков изгони 2-ма играчи на гостите - Светослав Георгиев за нарушение отзад срещу Владислав Василев и Еньо Кръстовчев за удар без топка срещу Христо Арангелов. За симулация пък и голмайсторът на варненци Боби Георгиев също се прибра по-рано в съблекалнята. След срещата се оказа, че в съблекалнята на дупничани има строшен прозорец.

Спартак - Марек 1:0
- Спартак: Славов, Ст. Ненов, Пейков, Н. Ненов, Арангелов, Пекин, Илиев, Б. Георгиев, Вълков (80 Радулов), Филипов (73 Ст. Георгиев), Вл. Василев (90 Радомиров)
- Марек: Белчев, Бачев (78 Митов), Я. Кючуков, Св. Георгиев, Бонев, Редовски, Николов (57 Калчев), Д. Георгиев, Кръстовчев, Джилас, Кръстев (58 Николов)
- Голмайстор: Б. Георгиев (48)
- Жълти картони: Пекин, Б. Георгиев; Редовски, Кючуков, Белчев
- Червени картони: Б. Георгиев (88); Св. Георгиев (64), Кръстовчев (82)
- Съдия: Момчил Врайков
- Стадион "Спартак" - 800 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Можеше да бием с повече голове

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов остана доволен от спечелените 3 точки от мача с марек. Специалистът обаче не пропусна да изкаже съжалението си, че тимът не е победил с повече голове. "Ние контролирахме през цялото време развоя на събитията. Момчетата ми се раздадоха на повече от 100 процента. Ние нямаме звезди и ако искаме да печелим срещите си, трябва да сме винаги така мобилизирани. Съжалявам, че не успяхме да бием с повече голове. Победата ни е напълно заслужена. За червения картон на Борислав Георгиев нямам никакви претенции. Все пак това си беше симулация", коментира след двубоя той.

--- ole-bg.com


Васил Попов: Врайков се превърна в главно действащо лице

Помощник треньорът на Марек Васил Попов се яви на пресконференцията след загубата от Спартак. Старшията Кано Коцев (на снимката) не присъства, като каза че ще се изтърве и ще наговори куп глупости ако застане пред медиите. "Поздравявам домакините за успеха. Въпреки лошите атмосферни условия се получи доста мъжки двубой. Съжалявам, че Еньо Кръстовчев не успя да се разпише през първото полувреме. Не можем да го виним. За мен съдийството на Момчил Врайков е необяснимо. Огорчени сме. Врайков се превърна в главно действащо лице в този двубой. Нашари ни с картони, за което нямаме обяснение. Особено през второто полувреме изобщо не ни позволяваше да играем футбол. Пускаме жалба срещу него", каза Попов

--- ole-bg.com


Боби Георгиев не искал да му свирят дузпа

Полузащитникът на Спартак (Вн) Боби Георгиев призна, че не е доволен от решението на Момчил Врайков за втория жълт картон, който получи. "За първия съм съгласен, защото извърших фаул в нападение. Но втората ситуация не бе за картон. Паднахме заедно с футболиста на Марек и това е. Аз дузпа не съм искал, но Врайков ме изгони", ядосваше се техничарят.
Според него двама футблисти на Марек са били за изгонване още през първото полувреме. "Янек Кючуков не спря да ме рита цял мач. Преди почивката получи жълт картон, а при една ситуация малко след това трябваше да бъде изгонен. През второто полувреме пък ме ритна здраво 5-6 пъти. Венци Бонев също трябваше да поеме към съблекалнята още преди преди почивката", заяви за "Позвънете Новини" Георгиев.
Той ще пропусне гостуването на своя тим в Смолян тази събота, но ще е на линия за мача за купата на България на 8 ноември.

--- ole-bg.com


Михов определи успеха като един от най-трудните


Изпълнителният директор на Спартак Пламен Михов сподели, че победата над Марек е била една от най-трудните досега. Той и администраторът Румен Димов недоумяваха какви са мотивите на ръководството на Марек да подаде жалба срещу съдийството. "Всички картони на техните футболисти си бяха напълно заслужени. Затова не мога да си обясня какво целят с тази жалба", чудеше се Димов.
Мачът бе изгледан от цялото ръководство на Спартак в лицето на съпрезидентите Иван Славков и Иван Динов и един от спонсорите Руси Динков. По традиция те влязоха в съблекалнята след срещата и поздравиха отбора за поредните домакински три точки.

--- ole-bg.com

вторник, октомври 24, 2006

Спартак загуби и шестото си гостуване

Варненският Спартак загуби и шестото си гостуване през този сезон. Възпитаниците на Мирослав Миронов отстъпиха днес срещу Вихрен с 0:2 в Сандански в среща от 10-ия кръг на "А" група. Двата тима си поделиха по едно полувреме, но гостите нямаха късмет да се поздравят с гол.
Тимът на Гьоко Хаджиевски започна по-настървено мача и още в петата минута Окуй нахлу в наказателното поле, строполи се на земята и поиска дузпа, която обаче не бе дадена от рефера Станислав Тодоров. Георгиевски и Георги Бачев имаха възможност да открият за домакините, но не сполучиха, а Станимир Георгиев от Спартак пропусна да се разпише с удар от малък ъгъл. В 37-ата минута Вихрен все пак стигна до гол. След пас на Сержиньо Окуй с глава успя да открие резултата - 1:0. В 42-ата минута отново Ододжи поиска дузпа, но шуменският арбитър му вдигна жълт картон за симулация.
След почивката "соколите" бяха по-активни на терена и владееха повече топката. Техните амбиции за обрат обаче бяха попарени още в зародиш. В 49-ата минута Георги Бачев вкара страхотен гол от пряк свободен удар, изпълнен от около 20 метра. Варненци продължиха да търсят попадението, но Нено Ненов не сполучи, а удар на Владислав Василев бе избит от голлинията. В 85-ата минута Ододжи от непосредствена близост пък пропусна да покачи резултата.
След тази загуба Спартак е на 11-а позиция в класирането с 12 спечелени точки. В следващия кръг варненци приемат Марек (Дупница).

Вихрен - Спартак (Вн) 2:0
- Вихрен: Шейтанов, Христозов, Да Силва, Господинов, Цветкович, Софрониев, Георгиевски (88-Марков), Окуй, Ододжи, Сержиньо, Бачев (85 Димитров)
- Спартак: Славов, Пейков, Н. Ненов, Тодоров (46 Кателиев), Арангелов, Вълков (81 Радулов), Пекин, Б. Георгиев, Н. Филипов (46 Вл. Василев), Ст. Георгиев, Б. Илиев
- Голмайстори: Окуй (37), Бачев (49)
- Жълти картони: Ододжи; Пейков, Тодоров, Арангелов, Василев
- Съдия: Станислав Тодоров (Шн)
- Стадион "Вихрен" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


МИРОНОВ: "Вихрен не ни надигра! Грешки ни провалиха!"

Старши треньорът на "Спартак" (Вн) Мирослав Миронов смята, че "Вихрен" не е надиграл неговия отбор за 2:0 в Сандански. Въпреки загубта с 0:2 в Сандански Миронов е доволен от старанието на "соколите". "Домакините не ни надиграха. "Вихрен" е стойностен отбор, но ние се държахме като с равен. Загубихме мача заради
наши грешки. Вярвам, че в бъдеще те ще бъдат изчистени", каза Миронов.
Колегата му Гьоко Хаджиевски поиска от своя отбор да играе все така занапред.
В неделя от 14,30 часа "Спартак" приема "Марек", после гостува на "Родопа", приема "Беласица" и се хвърля във варненското дерби.

--- varna-sport.com

понеделник, октомври 23, 2006

Спартак ще черпи опит от Аякс

Спартак ще установява контакти с Аякс. За целта на 5 ноември съсобственикът Иван Славков ще бъде в Амстердам, където ще преговаря с шефовете на детско-юношеската школа на клуба. „Искаме да изпратим на стаж в Аякс двама наши треньори. Те ще се запознаят с опита и начина на работа на холандския гранд и ще ги приложат при нашите таланти, уточни Славков. Спартак вече започна ремонт на спортен комплекс „Локомотив, където школата на клуба се помещава 31 години. Предвижда се подобряване на сгурията, затревяване на основния терен и изграждане на изкуствен терен. Успоредно с това се извършва и тотален ремонт на съблекалните. Както е известно, клубът има договор за стопанисване на обекта с областна админстрация до 2011 година. „Правим ремонта, защото докато чакаме управляващите да се наумуват за собствеността, сме длъжни да осигурим по-добри условия на нашите деца, разкри техническият директор Живко Великов. Той допълни, че планират и създаване на футболен интернат с деца от Североизточна България. Талантите ще живеят и се хранят в общежитие за сметка на клуба.
Относно желанието на Асен Христов да построи многофункционална зала и търовско-увеселителен център в „Локомотив, Великов направи следния коментар: „Нека не закача децата на Спартак заради комерсиалните си цели, за да не си навлече гнева ни. Неговата работа няма да стане. Не виждам какви претенции може да има, след като не е дал една стотинка за варненския спорт.Великов посрещна с усмивка предложението на Христов за мир с ръководството на „Спартак, както и заканите му, че ако не получи право да строи на „Локомотив, ще се кандидатира за кмет и ще спечели. „Ако иска мир, да си намери друг терен за зала, защото амбициите му са обречени на провал. Кмет на Варна пък никога няма да бъде. Ние му го гарантираме, отсече Великов.

--- ole-bg.com

петък, октомври 20, 2006

Спартак ремонтира някои от терените, които стопанисва

Ръководството на Спартак (Вн) започна ремонт на няколко от терените, които стопанисва. Преди два дни започна да се почиства от бурени и камъни сгурията на клубния стадион, която се намира зад хипермаркета "Мамбо". Тя ще се използва за тренировъчно игрище от мъжкия отбор. Ремонт се извършва и на терените на стадион "Локомотив", където се подготвят талантите от дестко-юношеската школа на "соколите".
Изпълнителният директор на варненци Пламен Михов разкри, че грижите за въпросните терени са сериозни и съвсем скоро те ще са годни за ползване. Михов каза още, че работата в школата се подобрява с всеки изминал ден като треньорите там вече са шест. От няколко дни работата си като наставник на децата на Спартак започна и доскорошният капитан и помощник треньор в мъжкия отбор Николай Станчев.

--- ole-bg.com


Административният директор
на Спартак (Вн) Румен Димов ще отделя по 40% от всяка премия за ДЮШ. Очаква се неговият пример да бъде последван и от други ръководители на клуба.

--- 7sport.net

сряда, октомври 18, 2006

Грипът повали четирима в Спартак

Грип повали четирима футболисти на Спартак (Вн). Траян Радулов, Иван Вълков, Тодор Радомиров и Владимир Пекин са на легло и остават под въпрос за гостуването на Вихрен в понеделник. Пекин гълта антибиотици, а Вълков чувства и болки в главата след удара от страна на футболист на Черноморец Бургас (София) в мача от последния кръг.
С това обаче проблемите в Спартак не свършват. Стоян Димов е със съмнение за футболна болест, а Иво Димов няма да пътува за Сандански, тъй като още не е готов функционално.
Треньорът Мирослав Миронов се видя в чудо и повика петима юноши от школата на Спартак.

--- 7sport.net

вторник, октомври 17, 2006

Пламен Михов: Винаги ще има недоволни фенове

Изпълнителният директор на Спартак (Вн) Пламен Михов смята, че феновете не трябва да нападат старши треньора Мирослав Миронов и да му искат оставката. Както е известно, част от привържениците на отбора поискаха треньорът да си тръгне след последния съдийски сигнал при минималната победа над Черноморец Бургас (София) 2:1. “Винаги ще има хора, които са недоволни. Не може да се угоди на всички. Свое виждане си има всеки. Аз не мисля, че трябва да се обвинява Мирослав Миронов. Той си върши много добре работата. В този мач нямахме късмет, но както се казва - всичко е добре, когато свършва добре. Според мен момчетата играха правилно, а не както обикновено - хаотично. Имаше добри подавания, захождания по фланговете, изобилие от голови ситуации. Просто си пролича, че отборът вече има изграден стил на игра. Само ме е яд, че не влезе някой по-ранен гол, а трябваше да треперим до последния съдийски сигнал”, коментира за “Позвънете Новини” бившият футболист на “соколите” от края на 70-те и началото на 80-те години.
По повод желанието на президента на Черноморец Бургас Ивайло Дражев срещата да се преиграе заради слабо съдийство, Михов каза: “Това е несериозно. Ние ли сме виновни? Няма какво да коментирам тези думи на Ивайло Дражев.”
Той добави, че футболистите на Спартак ще получат премии за победата над бургаско-софийския тим.

--- pozvanete.bg


Можехме да победим с 5-6 гола, смята Генко Славов

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов призна, че е сгрешил при попадението на Черноморец Бургас (София) и се ядосваше, че съотборниците му са нямали късмет в създадените над 10 голови положения. “Гарантирам, че не сме подценили в никакъв случай Черноморец. Изпуснахме през първото полувреме да си решим мача. След това си признавам, че сгреших при избиването на топката. Никой не ми пречеше, просто не я пратих там, където исках. След гола пропуснахме още много положения, можехме да бием с 5-6 гола разлика. Гостите пък успяха с две слизания към вратата ни да вкарат веднъж”, коментира Генко. Защитникът Нено Ненов пък се ядосваше, че гостите са се бранили с 10 души през цялото време. “Черноморец не е слаб отбор, все пак отмъкна точка от Литекс. Гостите стигнаха веднъж до вратата ни и вкараха, ние пък имахме не знам колко греди и положения, но срещу 10 човека наредени отзад е трудно да вкараш. А и Черноморец имаше голям късмет”, каза опитният бранител. Вчера варненци подновиха тренировките. Единствено Иво Димов, кой
то донесе победата над Черноморец, се готви на облекчен режим, но се очаква да е готов за предстоящото гостуване на Вихрен в Сандански тази неделя.

--- pozvanete.bg

неделя, октомври 15, 2006

Спартак бие 10 от Черноморец с 2:1, удря четири греди

Спартак (Варна) постигна победа и в четвъртия си домакински мач от първенството, след като надигра с 2:1 последния в класирането Черноморец Бургас (София). "Соколите" губеха с 0:1 на полувремето, но с попадения на Арангелов и завърналия се след две години на терена Иво Димов успяха да спечелят нови три точки. Варненци удариха четири греди и изпуснаха още няколко голови положения, а гостите играха 50 минути с човек по-малко.
В 12-ата минута Иван Вълков отправи мощен диагонален удар от границата на наказателното поле, Костадин Георгиев изби топката със сетни усилия и тя се удари в гредата. Само три минути по-късно за втори път гредата спаси гостите. Възвърналият си титулярното място в отбора Владимир Пекин изпълни отлично пряк свободен удар, но коженото кълбо се отби от сглобката. Владислав Василев бе изведен малко по-късно от Боби Георгиев, но се засуети и защитник на Черноморец го изпревари. Гостите отправиха първия си удар към вратата в 25-ата минута, когато Калоян Зарчов с глава отблизо би на сантиметри над горната греда. Четири минути по-късно обаче гостите ликуваха. Генко Славов не изби добре една топка, тя попадна в нападател на гостите, който бе спрян от Йонко Пейков. Наблизо обаче бе Мартин Димов, който взе топката, нахлу в полето и вкара за 0:1. Интересното е, че Димов е юноша на другия варненски тим Черно море. Радостта на софийско-бургаския клуб бе помрачена в 39-ата минута от рефера Александър Костадинов. Той показа втори жълт картон за изключително груб фаул на Зарчов срещу Кателиев и гостите останаха с човек по-малко. Преди това Диян Кателиев щеше да счупи гредата с мощно воле в 35-ата минута, а малко по-късно Степанов изби коженото кълбо от голлинията след удар с глава на Василев.
На полувремето Иво Димов се завърна на терена след повече от двегодишно отсъствие, след като влезе на мястото на Иво Тодоров. Варненци обсадиха вратата на Черноморец с първия съдийски сигнал и 62 секунди след него изравниха. Николай Филипов мина през двама играчи и центрира към малкия пеналт и от няколко метра Христо Арангелов с воле направи 1:1. След само една минута спартаковци отправиха три удара при една атака, но топката така и не влезе, след като бе изчистена от голлинията. В 55-ата минута пък Иво Димов с глава уцели отново гредата, а Влади Василев с плонж с глава стреля встрани. Последваха още 2-3 удара към вратата на Черноморец, за да се стигне до 82-ата минута, когато Иво Димов донесе победата на варненци. Боян Илиев направи добър пробив отдясно и центрира към 36-годишният футболист, който прати топката в мрежата. В последните секунди на срещата Раев от фаул стреля в рамките на вратата, но Генко Славов спаси.
На прибиране към съблекалнята след края на мача част от публиката викаше оставка по адрес на наставника Мирослав Миронов.


Спартак (Вн) - Черноморец Бургас 2:1

- Спартак (Вн): Славов, Тодоров (46 Иво Димов), Н. Ненов, Пейков, Арангелов, Пекин, Кателиев (73 Б. Илиев), Б. Георгиев, Н. Филипов (65 Радомиров), Вълков, Вл. Василев
- Черноморец Бургас: К. Георгиев, Степанов, Камбуров, Йорданов (66 Павлов), Бомбов, М. Димов, Коев (46 Хамза), Иванов, Раев, Шутев (75 Върбанов), Зарчов
- Голмайстори: Арангелов (47), Иво Димов (82); М. Димов (29)
- Жълти картони: Вълков, Н. Филипов; К. Георгиев, М. Димов, Иванов, Зарчов
- Червен картон: Зарчов (39)
- Съдия: Александър Костадинов
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Имахме поне 15 чисти голови положения

Наставникът на Спартак Мирослав Миронов бе бесен след мача с Черноморец. "Видяхте, че изпуснахме доста голови положения. Ако беше влязъл един гол в началото на мача ставаше друго. Реалният резултат трябваше да е 7-8:0. В единствената си атака гостите ни вкараха гол. Ние изтървахме 15 гола. Не знам колко греди ударихме, може и да сбъркам. Резултатът можеше и да е 10:1. С 10 души отзад, които само лягат, симулират, как да играем футбол? Доволен съм от победата. Съжалявам, че не можахме да победим с убедителен резултат. Пропуснахме много, нямахме късмет. Възгласите по трибуните след мач какво да ги коментирам? Всеки има право да каже каквото си иска. Ние сме с пълен точков актив в домакинствата си. Ами ако 2 гола бяха влезли при тия ситуации, какво щеше да стане? Момчетата за първи път изтърват толкова положения", коментира той.

--- ole-bg.com


Боби Георгиев: Знаехме, че ако вкараме гол ще бием


Полузащитникът на Спартак (Вн) Боби Георгиев заяви, че той и неговите съотборници са знаели, че ще стигнат трудно до мрежата на Черноморец. "Очаквахме, че ще е така. Бяхме убедени, че гостите ще се бранят през цялото време на голлинията с по 10 човека. Знаехме, че ако вкараме един гол със сигурност ще победим. Иво Димов се включи много добре и доказа качествата си, донасяйки победата за нашия отбор. Радвам се, че продължаваме с пълен актив от домакинските мачове. Време е да започнем да вземаме точки и като гости. Вярвам, че това ще се случи още в следващия кръг срещу Вихрен в Сандански", заяви за www.ole-bg.com техничният халф.

--- ole-bg.com

петък, октомври 13, 2006

НИГЕРИЕЦЪТ КАЛУНГА дойде в "Спартак"

Нигериецът Съндей Калунга пристигна на проби в "Спартак". Чернокожият футболист ще направи първа тренировка със "соколите" днес. Той ще остане поне 2 седмици докато треньорът Мирослав Миронов реши дали да го вземе в състава. Калунга идва от "Нафтекс", където не можа да пробие. Той е
втория чужденец, който идва на проби в "Спартак". Преди месец на Коритото се появи бразилецът Антонио, но бе отпратен макар, че "Локомотив" (Пд) щяха да му плащат заплатата.

--- varna-sport.com
Николай Станчев прекрати кариерата си

Ветеранът на Спартак Николай Станчев приключи с футболната си кариера, научи спортният сайт на Варна www.ole-bg.com. Капитанът на "соколите" се е разбрал с ръководството да поеме отбор от детско-юношеската школа на варненци, а от управата на клуба изказаха големите си благодарности за всичко което Ники е дал на клуба. В най-близко време се очаква да бъде посочен и отборът, на който Станчев ще стане треньор. Николай Станчев е в Спартак от 1994 г., като е напускал само 2 пъти "соколите" - при трансферите си в португалския "Шавеш" и германския "Заксен". В кариерата си във варненския клуб изигра 246 мача и отбеляза 18 гола.

--- ole-bg.com


Нов директор и помощник треньор в Спартак

Спартак ще има нов спортно-технически директор и нов помощник треньор, научи спортният сайт на Варна www.ole-bg.com. Съответно това са бившият играч на дублиращия тим на "соколите" Живко Великов (на снимката) и досегашният треньор в ДЮШ Тодор Попов. Очаква се утре ръководството на варненци да потвърди извършените промени в клуба на пресконференция на стадион Спартак. Досегашният изпълнителен директор Пламен Михов запазва поста си.

--- ole-bg.com


Живко Великов: Обещавам, че цирковете от времето на Ишков няма да ги има

Новата фигура в спортно-техническото ръководство на Спартак Живко Великов призове феновете на тима да подкрепят отбора в трудните мачове до края на сезона. "Нека всички, които обичат Спартак да дойдат на стадиона и да ни подкрепят с всички сили. Ние няма да предадем феновете си. Обещавам, че няма да ги има цирковете от времето на Ишков", каза той. Великов е бивш играч на дублиращия тим на "соколите", като дори е тренирал под ръководството на Румен Димов. Новата длъжност, която ще оглави ще е свързана с отбора. Той ще бъде човекът най-близо до тима. "Захващаме се с всичко. Виждате, че започваме отначало и трябва доста да поработим. Благодарим на Ники Станчев за всичко, което е дал на клуба. ники ще поеме отборът воден от Тодор Попов, а като докаже себе си, винаги е добре дошъл в мъжкия отбор", каза още Великов.

--- ole-bg.com


Последният мач на Ники Станчев ще е във ІІ кръг за купата


Последният мач на капитана и помощник-треньор на Спартак (Вн) Николай Станчев ще бъде на 8 ноември. Това стана ясно на пресконференцията на старши треньора на "соколите" Мирослав Миронов и новият спортно-технически директор Живко Великов. "Николай даде много на Спартак през всичките години и ние му благодарим. Той ще продължи кариерата си в ново поприще - ще стане треньор на една от възрастите в детско-юношеската ни школа. Неговият бенефис ще бъде най-много до месец в мача от втория кръг на турнира за купата на България", обясни Живко Великов.

--- ole-bg.com

събота, октомври 07, 2006

Станимир Георгиев прави хеттрик срещу Суворово

Спартак бие 5:1 третодивизионния тим в контрола. Иво Димов игра едно полувреме след повече от две години извън терена

Спартак (Вн) победи с 5:1 като гост третодивизонния Суворово в контролна среща, целяща да запълни паузата в шампионата, породена от квалификациите на националния ни отбор по футбол. Старши треньорът Мирослав Миронов пусна в игра предимно футболисти, които по-рядко намират място на терена. Един от тях - Станимир Георгиев, се разписа цели три пъти в противниковата врата. След повече от две години извън футбола пък за първи път, макар и неофициално, фланелката облече Иво Димов. Ексцентричният халф игра едно полувреме, след което бе заменен от Владислав Василев.
Варненци поведоха в резултата в средата на първото полувреме след много красиво попадение на Стоян Ненов от пряк свободен удар, изпълнен от границата на наказателното поле. Домакините, за които играят доста от юношите старша възраст на Спартак, успяха да изравнят, но след едно центриране от корнер няколко минути преди почивката Тодор Радомиров се разписа с глава - 1:2.
През второто полувреме в игра се появиха още шестима футболисти, а Станимир Георгиев оформи резултата с хеттрика си.
Старши треньорът Мирослав Миронов заяви, че мачът е бил полезен за неговите подопечни, а резултатът не го интересува. “Получи се добра тренировка, в която имах възможност да видя и футболистите, които по-рядко влизаха в игра. Донякъде съм доволен от тях. Резултатът не ме интересуваше, въпросът бе да използваме срещата като една добра тренировка. Иво Димов игра едно полувреме, но е рано да се каже дали е напълно готов и колко време ще може да играе в мача с Черноморец (София). Колкото до юношите ни в Суворово - момчетата играха с желание, искаха да се представят на добро ниво”, коментира за “Позвънете Новини” Миронов.
Той събира днес футболистите си за сутрешна тренировка, след което ги пуска в почивка до понеделник следобед.

Суворово - Спартак (Вн) 1:5

- Спартак: Славов, Стоян Ненов, Б. Илиев, Радулов, Иво Василев, Пекин, Н. Филипов, Вълков, Ст. Георгиев, Иво Димов, Радомиров (Арнаудов, Н. Станчев, Арангелов, Пейков, Влади Василев, Иво Кирчев)

--- pozvanete.bg

четвъртък, октомври 05, 2006

Школата на Спартак набира таланти

Ръководството на "соколите" съобщиха, че детско-юношеската школа набира деца, родени през 1997, 1998 и 1999 г. (може и 1996) за спортно-съссетзателната 2006/07 година. Треньор на талантите ще е Валентин Русинов, а телефоните, на които желаещите могат да се записват са 613810, 0897/985675.

--- ole-bg.com
Шестима футболисти на Спартак с контузии

Шестима футболисти на варненския Спартак са контузени и тренираха на облекчен режим днес. Това са Диян Кателиев, Иван Вълков, Георги Филипов, Боби Георгиев, Николай Филипов и Тодор Радомиров, които бяха отделно от основната група. Днес спартаковци се събраха за първи път след поражението от Локомотив (София) в неделя. Утрешното занимание е сутринта, а следобед юношите, водени от Николай Стоев, имат двубой с Шумен. В петък от 16,00 спартаковци гостуват на Суворово в контролна среща, в която на терена се очаква да се завърне Иво Димов.

--- ole-bg.com

сряда, октомври 04, 2006

Георги Филипов: Ще смачкаме Черно море

Младият нападател на Спартак Георги Филипов постави началото на психологическата война преди дербито на Варна с Черно море. Юношата на "соколите" дори посъветва репортер на в. "Черно море" да заложи на знак 2, ако срещата е в тиражите на букмейкърите. Както е известно, по програма двубоят от XIV кръг на А група трябва да се изиграе на 18 ноември на Тича.

- Жоро, разкажи каква точно е контузията, която получи в мача с Локомотив (Сф)?
- Играч на Локо ме натисна и пак ме заболя кръстът. Всъщност тази травма ми е от предишния ни престой в А група. Тогава по време на подготовката през зимната пауза миналата година получих дискова херния. Известно време се възстановявах и така. Лошото е, че сега пак ме заболя.
- Кога ще минаваш преглед или вече го стори?
- Не, не съм. Утре ще бъда на преглед. Надявам се да се оправя за седмица и да започна нормални тренировки.
- Как се представи Спартак при гостуването на Локо?
- Мисля, че стояхме добре на терена през по-голямата част от времето. Показахме, че вървим напред.
- Не се ли изненада когато си видя името в титулярния състав?
- В интерес на истината, изненадах се. Отдавна не бях попадал в групата за мачовете, но наставникът преценява ситуацията. Желанието ми е да се наложа сред 11-те и Спартак да добие желаното от треньора и ръководството лице.
- Влиза ли отборът в ритъм вече?
- Да, разбира се. От мач на мач играем все по-добре.
- Предстои дербито на Варна. Малко е далеч 18 ноември, но все пак какви са очакванията ти?
- Ще ги смачкаме.
- Ще ги смачкате?!
- Да, ще ги смачкаме. Това е най-голямата битка. Хващам се на бас, че ще ги разбием. Няма никакво значение, че двубоят е на Тича. Дори ще ти дам един съвет - ако срещата е в тиражите на букмейкърите, заложи на знак 2. Няма да съжаляваш.

--- ole-bg.com

вторник, октомври 03, 2006

Контролата на "соколите" ще е в петък

Варненският Спартак премести за петък предвидената за четвъртък контролната среща със Суворово. Причината е, че третодивизионния тим, където играят юноши от старшата възраст на "соколите", има официален мач по това време. Срещата ще е на стадион "Спартак" при добро време, в противен случай ще се търси друг терен в региона.
Стана ясно, че нападателят Георги Филипов е бил заменен принудително срещу Локомотив в София заради стара контузия в кръста.

--- ole-bg.com

понеделник, октомври 02, 2006

Локо (Сф) бие Спартак в памет на Начко Михайлов

Локомотив (София) победи с лекота Спартак (Варна) с 2:0 в среща от осмия кръг на първенството на България по футбол в “А” група. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния капитан на столичните “железничари” Атанас Михайлов, който почина вчера сутринта след дълго боледуване. Атанас Михайлов-Начко има 145 гола за Локомотив и 23 попадения за националния отбор. Двата отбора излязоха с черни ленти на ръкавите в негова памет, а агитката на Локомотив опъна плакат “Атанас Михайлов - 1949-2006, завинаги в сърцата ни”.
Капитанът на домакините Кристиян Добрев откри резултата още във 2-ата минута от пряк свободен удар от около 20 м. “Железничарите” продължиха да притискат противника си, въпреки че бяха без редица от титулярите си. В 40-ата минута Малин Орачев беше изведен от Кристиян Добрев по дясното крило, центрира чудесно и Цветан Генков само насочи топката в мрежата от около метър за 2:0.
През второто полувреме локомотивци видимо свалиха темпото, а варненските футболисти се опитаха да стигнат до попадение, но така и не създадоха сериозно положение. Единственият по-силен удар към вратата на Локомотив (София) беше отправен от Владимир Пекин от статично положение.

Локомотив (Сф) - Спартак (Вн) 2:0

- Локомотив (Сф): Голубович, Върбанов, Генков, Добрев (79 Павлов), Петков, Орачев (84 Цветков), Савич, Иванов, Ст. Дончев, Величков (68 Руменов), Атанасов
- Спартак (Вн): Славов, Тодоров, Н. Ненов, Пекин, Кателиев, Пейков, Илиев (46 Н. Филипов), Ст. Ненов, Вл. Василев, Г. Филипов (31 Радулов), Вълков (65 Радомиров)
- Голмайстори: Добрев (2), Генков (40)
- Жълти картони: Ст. Дончев; Ст. Ненов
- Съдия Ивайло Бозев (Пловдив)
- Стадион “Локомотив” - 400 зрители

--- pozvanete.bg


Миронов: Притеснихме се след ранния гол

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов прие загубата от Локомотив (Сф). “Това беше заслужена победа на домакините. Ранният гол ни постави в тежко положение. Нашият отбор се притесни и лесно загубихме средата на терена. Вторият гол стана след наша грешка - загубихме топката и оставихме Генков непокрит. През последните 25 минути заиграхме малко по-добре. Отново показахме, че имаме две лица - по един начин играем като домакини, а съвсем по различен като гости. Това трябва да променим и ще работя върху него до края на сезона. Продължаваме да градим отбор в движение и ще играем доколкото се може за повече точки””, каза Миронов.
“Както бях казал, най-важното в тази среща за нас бе да вземем трите точки, заради тежкия мач преди няколко дни. Следващите две седмици в първенството има пауза и ще я използваме, за да могат играчите да починат и да изчистим натрупаните контузии. Все още е рано да се говори за сметки и за класирания. Отборът трябва да продължава да се развива по същия начин”, каза пък наставникът на Локо Стефан Грозданов.

--- pozvanete.bg