неделя, септември 30, 2007

ЖИВКО ВЕЛИКОВ: СЪДИИТЕ ДА ХОДЯТ ДА СЕ ЕБАТ

След края на срещата между отборите на Спартак и Левски, цялото ръководство на “соколите” бе бясно. Най-разпалени бяха президентът на варненци Иван Славков и изпълнителният директор на отбора Живко Великов. “Този съдия е пълен некадърник. Не ни свири две чисти дузпи и ни отмени редовен гол. Докато това ръководство е на власт в БФС няма да има нормален футбол. Таксите за участие в ”А” група са еднакви и за Левски, и за Спартак. С тези картони обаче ние сме по-голям спонсор от шампиона”, каза Славков.
Живко Великов пък нарече съдиите проститутки. “Питайте ги тях какво са свирили. Като не могат да говорят - да ходят да се ебат. Ще загряваме с черни фланелки. Ще го изгоним този плужек Боре Александров. Ще видите, че ще успеем. Докато той е там няма да има футбол в България”, завърши Великов.

--- www.presscenter.bg /
от Николай Караколев


... култови мнения на Ж.В. и Ив.С. http://www.sport1.bg/sport1/popup_video?id=66718


- Сираков си тръгва бесен в 67-aта мин.

Изпълнителният директор на сините Наско Сираков си тръгна бесен от стадиона във Варна. Синият шеф напусна веднага след изравнителния гол на Младен Стоев през втората част. Дотогава Сираков гледа мача от тунела.
След края на двубоя над стотина фенове на домакините обсадиха автобуса на Левски и обиждаха сините футболисти.

--- 7sport.net


- Станимир Стоилов,

Важна победа на негостоприемен стадион. През първото полувреме контролирахме събитията на терена, но изпуснахме няколко положения. След почивката се получиха мsного центрирания и единоборства пред нашата врата. Падна и красив гол за домакините. Накрая имахме щастието да отбележим и да вземем трите точки. Най-важно от този мач е победата. Така и не разбрах защо съдията изгони Вагнер, ще го попитам и ще пуснем жалба.


--- 7sport.net

Вдигат плакат срещу шефа на реферите

Феновете на Спартак (Вн) издигнаха транспарант срещу Борислав Александров по време на мача с Левски. Плакатът гласеше: "Боре Александров вън от БФС".
По време на мача феновете на домакините направиха и хубава хореография, като запалиха десетина факли в началото на мача.


--- 7sport.net


СПАРТАК ИЗПУСНА ДА ВЗЕМЕ ТОЧКА ОТ ЛЕВСКИ

Спартак Варна пропусна да нанесе поредния шамар на шампиона Левски тази есен. “Соколите” се разминаха само на три минути от равенство 1:1 с тима от столичния квартал Подуяне. Мачът премина в традиционния драматизъм съпътстващ сблъсъците между тези два отбора във Варна. Освен футболистите се разписа и реферът Христо Ристосков, който изгони Лусио Вагнер от Левски и Иван Найденов от Спартак. Домакините имаха претенции за две дузпи и отменен гол в продължението.
“Сините” бяха пълен господар на терена през първата част. Младокът Николай Димитров оползотвори пас с пета на Боримиров още в деветата минута за 0:1. Предимството в играта на Левски обаче не бе матереализирано, а след почивката събитията диктуваха вече спартаклии. Шампионите приеха играта и рядко достигаха до ситуации пред вратаря на домакините Цанков. За сметка на това, варненци все по-агресивно гледаха към Георги Петков.
В 57-ата минута Владислав Мирчев имаше претенции за дузпа, след като се сблъска с вратаря на Левски. Реферът Христосков не реагира нито с картон за симулация, нито с наказателен удар. В 67-ата минута все пак Младен Стоев изравни резултата с перфектно изпълнение на пряк своден удар от малък ъгъл. Само 4 минути по-късно халфът можеше да се превърне в герой, падайки в наказателното поле на гостите. И този път обаче съдията се произнесе в полза на столичани.
Домакините продължиха да търсят втори гол, но допуснаха разсеяна игра в отбрана. Колективна грешка на защитата и вратаря Цанков дадоха втори шанс на “сините”. Перфектен пас на мароканеца Рабех намери Мечо Телкийски зад бранителите на Спартак и националът не сбърка от въздуха за 1:2.
Само две минути по-късно, Мирчев подаде със задна ножица на Палавестрич, който се разписа във вратата на Левски. Голът обаче не бе признат, защото страничният съдия отчете засада на спартаклията. С трите точки от Варна шампионът продължава да преследва вечния си враг ЦСКА на къса дистанция, а Спартак ще загрява с черни тениски в следващите мачове в протест срещу съдийския шеф Борислав Александров.


Спартак – Левски 1:2
Спартак: Цанков, Георгиев, Жеков, Илиев, Петров, Кунчев, Джукич (53Палавестрич), Найденов, Хикмет, Стоев, Мирчев
Левски: Петков, Томашич, Боримиров, Рабех, Домовчийски (88Сърмов), Телкийски, Тасевски (85Иванов), Димитров (69Йовов), Вагнер, Бардон, Топузаков
Голмайстори: Стоев; Димитров, Телкийски
Червени картони: Найденов; Вагнер
Жълти картони: Стоев, Джукич, Георгиев;
Главен съдия: Христо Ристосков
Стадион - “Спартак”

--- www.presscenter.bg


МЛАДЕН СТОЕВ: РИСТOСКОВ НЕ СВИРЕШЕ ОБЕКТИВНО

Играчът на Спартак Младен Стоев, по известен като Маджо, изказа своето мнение за съдийството на главния рефер в срещата между Спартак и Левски Христо Ристосков. “Този съдия не може да свири обективно. Срещу мен бе извършена чиста дузпа, а той не отсъди нищо. Последва и жълт картон за мен. Защо тогава при положението, в което бе спънат Владо Мирчев в наказателното поле на Левски, той не показа картона с червения цвят за симулация”, завърши Стоев.

--- www.presscenter.bg


ИВАН НАЙДЕНОВ: НЕ ЗНАМ ЗАЩО МИ БЕ ПОКАЗАН ЧЕРВЕН КАРТОН

Левият халф на Спартак Иван Найденов бе силно учуден от получения червен картон, в срещата на варненци с Левски. “Не мога да разбера защо съдията ми показа червен картон. Аз дръпнах футболиста на гостите, който ритна на три пъти Кунчо Кунчев. Лично ще броя колко пъти до края на първенството този съдия ще покаже картон със същия цвят, на който и да е играч от българското първенство”, каза Найденов.

--- www.presscenter.bg


МИРЧЕВ: ДУЗПА ИМАШЕ НА 100%

Нападателят на Спартак Владислав Мирчев изяви претенции към главния съдия на срещата между “соколите” и Левски, Христо Ристосков. Той бе недоволен от факта, че Ристосков не е свирил дузпа, когато Мирчев бе повален на терена от Георги Петков “Стигнах топката преди Петков. Това беше 100 процентова дузпа. Той ме спъна, а след това Елин Топузаков ми каза да ставам по-бързо”, заяви юношеският национал.

--- www.presscenter.bg / от Николай Караколев



петък, септември 28, 2007

"Соколите" строят нов стадион и гонят зона УЕФА

До две или три години варненският футболен клуб Спартак ще гони класиране на местата, даващи право на участие в турнира за Купата на УЕФА. Това обяви президентът на "соколите" Иван Славков. "Когато дойдох преди няколко години клубът бе в много незавидно състояние. От тогава стабилизирахме много неща. Сега мога спокойно да кажа на нашите фенове, че до две или най-много три години клубът ще гони класиране в зона УЕФА. През този сезон отборът играе добре и се видя, че не се страхува от грандовете. Целта ни тази година е класиране в средата на таблицата или по-точно между шесто и осмо място", обясни Славков.
Той разкри и плановете на тима относно материалната база. "Предвиждаме да изградим изцяло нов стадион на мястото на нашия. Той ще е чисто футболен и ще е с капацитет 12 000 зрители. Трябва ни икономически субект, който ще гарантира дългосрочно бюджета на клуба. Първо обаче трябва да влезем в по-дълго владение на стадион "Локомотив", който ни е отпуснат до 2011 г. Там ще изградим стадион с 2500 седящи места, както и тренировъчни терени. На "Локомотив" ще се готви и нашата детско-юношеска школа, която е основния ни приоритет. На същия стадион ще играе и мъжкият отбор, докато се строи "Спартак". Предстои изграждането на пансион към клуба ни, който ще е предназначен за младите таланти, които не са от морската столица", каза президентът на варненци.
Изпълнителният директор Живко Великов разкри, че условията, при които се готвят в момента талантите от детско-юношеската школа не са добри. "Направихме един хубав терен, но като не знаем дали комплексът е наш, не можем да продължаваме само да инвестираме. Сега децата тренират на неподходяща настилка и само за една година имаме седем счупени ръце", обясни Великов.
Варненци ще предприемат и още един ход в стремежа си да привличат и намират таланти. Главният мениджър Пламен Гетов предложи да бъде направена паралелка "Футбол" в Спортното училище "Георги Бенковски". "Казвам го от опит, тъй като в Плевен имаше такава и цели 14 футболисти от нея играха в първия отбор", каза легендарният състезател.

--- ole-bg.com
Спартак ще излиза с черни ленти, докато не сменят Боре Александров

Ръководството на Спартак (Варна) предприе нова офанзива срещу шефа на Съдийската комисия в родния футбол Борислав Александров. От съботния мач с Левски нататък "соколите" ще излизат с черни ленти в шампионатните си двубои, докато босът на мъжете в черно не бъде свален от поста му.
"От предстоящия мач нататък ще играем с черни ленти заради слабото съдийство в България, което е стигнало дъното. Докато Борето Александров не бъде свален от поста му, няма да спрем с тази кампания. Вярвам, че много отбори ще ни подкрепят в това начинание. В началото на седмицата тръгнахме малко остро срещу Българския футболен съюз, казвайки че всички там са боклуци и некадърници. Това не е вярно, има и читави хора, и е крайно време Боби Михайлов да си направи изводите и да отстрани тези, които не стават. Тази трагедия не може да продължава. Боре Александров го плюят, а той си мисли, че вали дъжд. Никой да не мисли, че ще ни изплаши. Връщане назад няма. Нека да ни режат колкото си искат. Важен е крайният резултат. Тръгнали сме да гоним нашата цел и съм сигурен, че ще я постигнем", заяви изпълнителния директор на клуба Живко Великов.
Както е известно, гневът на варненци бе породен най-вече от съдийството на Асен Николов в двубоя с Беласица от шестия кръг на "А" група, когато незаслужено бе изгонен Велимир Иванов, а всички отсъждания на пазарджиклията бяха в полза на петричани.

--- ole-bg.com
Спартак загуби от Беласица с гол в края, Иванович незаслужено изгонен

Беласица се наложи над Спартак (Варна) у дома с 2:1 с гол едва четири минути преди края на срещата. Домакините започнаха мача от шестия кръг на "А" група с желание и натискът им доведе до удар на Дубала още в 5-ата минута. След това обаче варненци дирижираха играта. Над всички бе Велимир Иванович. Сърбинът не спираше да тормози отбраната на петричани и всичко по-интересно се случваше след негова намеса. В 23-ата минута той опита да открие резултата от пряк свободен удар, но шутира по земя, право в ръцете на Бахтарлиев. Противно на устрема на "соколите" домакините откриха резултата. В 39-ата минута Добри Орловски пое топката и с удар от над 30 метра изненада Цветомир Цанков за 1:0.
През второто полувреме отборът на гостите заигра по-открито и по-нападателно. На острието Мирчев усилено помагаха Иванович и Найденов. Отборът на домакините търсеше начин да отбележи втори гол, но ударите на Господинов и Ду Бала не бяха с точен мерник. В 59-ата минута най-добрият на терена Велимир Иванович бе изгонен заради удар без топка срещу играч на Беласица. Варненци обаче са категорични, че удар е нямало и дори утре ще пуснат жалба до Българския футболен съюз ситуацията да бъде видяна отново на видеозапис. В 65-ата минута Иван Найденов изравни след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В 86-ата минута Дубала донесе трите точки за петричани. След бърза контраатака на домакините Орловски от 15 метра нанесе силен удар срещу Цанков, вратарят на Спартак изби и в добавката Ду Бала изпрати коженото кълбо в долния десен ъгъл за 2:1.

Беласица - Спартак (Вн) 2:1
Беласица: Бахтерлиев, Маркес, Диану, Личков, Трифонов, Петров (22 Николов), Дюлгеров(69 Кабранов), Орловски, Ду Бала, Пройков (79 Велинов), Господинов
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Хикмет (73 Стоев), Кунчев (87 Маринов), Ст. Георгиев, Найденов, Палавестрич (89 Д. Тодоров), Иванович, Мирчев
Голмайстори: Орловски (39), Ду Бала (86); Найденов (65)
Жълти картони: Диану, Кабранов; Жеков, Кунчев, Ст. Георгиев, Мирчев
Червен картон: Иванович (59)
Съдия: Асен Николов
Стадион "Цар Самуил" - 3000 зрители

--- ole-bg.com


Наско Атанасов недоволства от рефера Асен Николов

Старши треньорът на Спартак (Вн) Атанас Атанасов се оплака сериозно от съдийството на Асен Николов в мача срещу Беласица.

"Смятам, че въпреки загубата играхме стойностен футбол. Това е добре за отбора - че показва добра игра. Изпуснахме поне частичния успех. За това определено спомогна и съдията. По принцип не коментирам арбитрите, но този път няма как да се сдържа. Не говоря за изгонването на Велимир Иванович, тъй като аз лично не видях ситуацията. Но реферът имаше уникални отсъждания, направо страхотии. След като изравнихме резултата съдията сякаш искаше той да вкара гол за Беласица. Три поредни аута ги даде корнери, тъчовете всички ги свири обратни. Постоянно искаше да ни навре в нашата половина. Неприятното е, че тези неща може да разколебаят момчетата. Естествено, загубата не я отдавам само на съдията. И ние правиме нашите грешки. През първото полувреме пропуснахме три гола. Но пък понякога е така - не върви. Ние ако биехме постоянно, щяхме да сме шампиони. Трябва да гледаме напред", заяви младият треньор.
Атанасов призна, че ще направи всичко възможно загубата да бъде забравена преди двубоя с Левски във Варна от следващия кръг. "Ще се постарая да се абстрахираме от всичко. Идва мачът с Левски, в който ще търсим добро представяне и положителен резултат. Гоним си нашите цели", завърши наставникът.

--- ole-bg.com

Спартак: БФС е пълна порнография

Ръководството на Спартак скочи срещу безобразното съдийство на Асен Николов при загубата от Беласица с 1:2. Шефовете на соколите изригнаха, искайки смяна на футболната власт. "Вече не се издържа от простотии. Ние даваме парите, а те правят каквото си искат", коментира изпълнителният директор на варненския клуб Живко Великов. Повод за скандала е показаният червен картон на Велимир Иванович в Петрич, което го изхвърля със сигурност от предстоящия домакински мач с Левски, както и други спорни отсъждания на върнатия след наказание Николов. Този некадърник се подигра с труда на толкова много хора. Обяснявам си поведението му на терена с некадърие, защото ако е тенденциозно трагедията ще е още по-голяма", добави Великов. Босът каза още, че ще сезира ако трябва УЕФА, но ще се бори докрай за изгонването на почти всички лица от футболната централа. Великов нарече пълна порнография БФС.

--- ole-bg.com

четвъртък, септември 20, 2007

Атанасов: Стъпили сме здраво на земята!

Трите точки в Сандански и равния резултат срещу класния отбор на "Литекс" не са ни главозамаяли, а само ни провокират и амбицират да показваме все по-добра игра и да печелим все повече точки.
Това заяви наставникът на "Спартак" Атанас Атанасов.
"В Петрич излизаме за победа. Дори и да не вземем трите точки няма да правим драми, а продължаваме напред", добави Атанасов.
Той заяви пред журналисти, че е запознат с играта на домакините и има начини "соколите" да им противодействат успешно и да ги изненадат на собствения им терен.
Будимир Джукич и Марко Савич няма да пътуват с тима за Петрич.
Сръбският халф се възтановява от контузията, получена по време на мача с "Литекс".
Савич получи лека травма на последната тренировка и треньорският щаб реши да не рискува и да му даде няколко дни почивка.

--- spartak1918.com

вторник, септември 18, 2007

Боян Илиев: Дано с мой гол да донеса победата в някой мач

Боян Илиев се превърна в централна фигура във варненското футболно пространство в последните дни. Капитанът на соколите бе най-добрият играч на варненци срещу Литекс (0:0), но пък и изпусна да се разпише от дузпа срещу ловчанлии. Малцина видяха обаче, че стражът на гостите Тодор Тодоров наруши правилата и бе мръднал с около метър, преди Боян да нанесе удара.
Калоян Златков, в-к Черно море

- Боби, предполагам, че си доволен от спечелената точка?
- Разбира се, че е така. Все пак това е Литекс - отбор с голям бюджет и милионна селекция. Да не говорим, че можеше да бием, ако не бях изпуснал дузпата. Беше предвидено да не загубим. Дано да имам късмет и да зарадвам момчетата с мой гол и победа в някой от следващите мачове.
- При дузпата вратарят май наруши правилата?
- Да, така е. Бих в ъгъла. Вратарят на Литекс обаче на 100 процента е тръгнал предварително и аз не го видях. Нямаше да ме е яд, ако ми хване дузпа, но както пише в правилника - да е в средата на рамката. Той обаче избърза, разтегна се и я хвана.
- На какво се дължи тази промяна сред вас? С идването на новия мениджърски дует като че ли повече си повярвахте?
- Има такова нещо. Аз винаги съм вярвал в колегите си и в техните възможности. Бяхме неуверени и си казахме: или ще играем, или не. Няма друг вариант просто. Разбирам да нямаме качествата и да падаме, но не е така. Аз лично говорих поотделно с всеки от играчите и казах мнението си, че на всеки отбор в България ще му е трудно срещу нас, ако играем като колектив. Да си повярваш, мисля, че това е основното, което определя поведението на един отбор на терена. Не трябва да излизаме примирени в мачовете и да си казваме, ако може един равен да измъкнем. Мисля, че вече доказахме, че можем да притискаме водещите отбори.
- Предстои ви гостуване на Беласица, която измъкна точка от Левски...
- Живот и здраве, и ние ще измъкнем точка от Беласица. Не е невъзможно. А пък после Левски да му мислят (смее се).

--- ole-bg.com

събота, септември 15, 2007

Спартак изпусна да бие евроучастника Литекс

Спартак (Варна) постигна домакинско нулево равенство срещу участника в европейските клубни турнира Литекс в мач от петия кръг на "А" група, в който дори можеше да се поздрави и с трите точки. Боян Илиев от състава на "соколите" можеше да донесе успеха на домакините, но пропусна да се разпише от дузпа в 78-ата минута. Реферът Георги Игнатов посочи бялата точка за нарушение на Пламен Николов срещу Владислав Мирчев. Капитанът на Спартак изпълни перфектно 11-метровия наказателен удар, но младият вратар на гостите Тодор Тодоров прояви също перфектен рефлекс и изби в корнер.
Като цяло варненци стояха по-добре на терена през първото полувреме и успяха да обезоръжат двукратните шампиони. В 17-ата минута Велимир Иванович шутира от 25 метра, но вратарят на гостите Тодоров спаси без проблеми. В последвалите минути сърбинът отново пробва да застраши противниковата врата, но опитът му не се увенча с успех. Скандал между футболистите се заформи в 32-ата минута. Тогава Бударен извърши грубо нарушение срещу Кунчев, а Иванович се опита да потърси обяснение за случилото се. Французинът обаче блъсна с всичка сила съперника си в гърдите и той падна на земята. Реферът Георги Игнатов се уплаши да изгони футболиста на гостите и санкционира него и Иванович с жълти картони.
Втората част започна равностойно като двата тима трудно създаваха голови ситуации. Все пак в средата на полувремето Иванович много хитро мина през двама защитници на гостите и стреля към вратата, но топката излезе в аут. Така се стигна до дузпата, при която обаче Илиев нямаше късмет. До края на двубоя гостите се опитаха да създадат голова ситуация, но стигнаха само до един удар от близо след корнер, избит от Цветомир Цанков.
Така ловчанлии загубиха общо седем точки в първите пет кръга и сериозно застрашиха постигането на целта си - шампионската титла. "Соколите" пък показват напредък след идването на новия треньорски тандем Атанас Атанасов-Пламен Гетов и вече в два мача имат четири точки.

Спартак (Вн) - Литекс 0:0
Спартак (Вн): Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Ст. Георгиев, Иванович (81 Стоев), Джукич (13 Палавестрич), Кунчев, Найденов, Хикмет, Мирчев (89 Д. Тодоров)
Литекс: Тодоров, Венков, Юрас, Генчев, Уелингтом (68 Златинов), Сандриньо, Бето (73 Хазуров), Манолев (58 Ив. Попов), Бударен, Пл. Николов, Дуду
Жълти картони: Иванович, Кунчев; Бударен, Пл. Николов
Съдия: Георги Игнатов
Стадион "Спартак" - 2500 зрители

--- ole-bg.com


Атанас Атанасов-Никой не съди Боян Илиев за пропуска

Наставникът на Спартак Атанас Атанасов бе доволен от играта и себераздаването на своите футболисти. "Мисля, че успяхме да разучим добре и да се представим на едно добро ниво срещу класен отбор, какъвто е Литекс. Не позволихме да използват силните си страни. В това имаше малко предимство нашия отбор. Пропуснатата дузпа на Боби Илиев е плод на психика. Който не е бил дузпа, той не е изтървал. Никой в отбора няма намерение да съди Боби. Перфектна му беше играта през целия мач, така че дузпата е нещо, което го има във футбола. Едни вкарват, други пропускат. Доволен съм от точката. Можехме да спечелим три, можехме и да загубим. И Литекс имаха чисти положения, които не успяха да реализират. Нашият отбор може да расте единствено, ако показва добра игра срещу по-титулуваните отбори. Мисля, че днес го направихме. Не коментирам Георги Игнатов. Ако никой не коментира съдиите, те няма да са такъв голям фактор", заяви Атанасов.

--- ole-bg.com


Феро: Бяхме като случайно събрана команда за този двубой

Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов бе много разчарован от играта на своя тим. "Не мога да съм доволен от това, което показа нашия отбор. Приличахме на една случайно събрана команда за този мач. Въпреки усилията, които положихме на почивката да настраим футболистите, че мачът няма да е лек, и че отборът на Спартак е в подем след победата в Сандански, явно тези думи останаха в пространството. Видяхме един отбор на Литекс, който не приличаше на себе си. Завършихме 0:0, но това е изцяло заслуга на нашия вратар, който извади дузпата на Спартак. В крайна сметка този мач е приключил. Показваме две лица - едното е с много приятна и атрактивна игра на нашия терен, а второто е на другия полюс. Нямам обяснение на този парадокс, но явно когато следват мачове за евротурнирите, момчетата се настройват за това, че ще минат без достатъчно усилия през противници, които традиционно са ни били неудобни. В крайна сметка загубхме две точки, но най-разочароваща бе играта ни в този мач", каза Феро.

--- ole-bg.com


Живко Великов: Литекс няма точен удар в очертанията на вратата

Изпълнителният директор на Спартак Живко Великов изрази задоволството си от точката, която тимът постигна срещу Литекс. "Равенството също е успех за момчетата. Какво като са изтървали дузпа - това го има във футбола. Както ако Владко беше направил удара си можеше да изпусне, така се случи, че Боян не вкара от дузпата. Заслужавахме и трите точки. Видяхте играта на съперника. Най-много съм доволен от мъжеството на момчетата. Видя се, че футболистите ни не излизат вече примирени, а играят силно срещу всеки отбор. Литекс нямат удар в очертанията. Не коментирам съдията освен чистия червен картон, който бе спестен на футболиста на Литекс. Видяхте тяхната селекция, знаете нашата. Срещу такъв отбор винаги сме доволни, когато не е загуба", каза Великов.

--- ole-bg.com

сряда, септември 12, 2007

“СОКОЛИТЕ” СЕ ХВЪРЛЯТ ЗА ПОБЕДА СРЕЩУ ЛИТЕКС

Спартак ще излезе за победа в петъчния си двубой срещу Литекс. Това стана ясно днес на пресконференция дадена от старши треньора на “соколите” Атанас Атанасов. “Играем всеки мач за победа, друго не ни устройва”, заяви Атанасов. Специалистът добави, че паузата в шампионата се е отразила положително на отбора. “Свършихме доста работа. Подобряваме физическата подготовка. Мисля, че напипваме правилния път, завърши специалистът. Междувременно стана ясно, че двама съгледвачи на Хамбургер ще наблюдават срещата между Спартак и Литекс.

--- presscenter.bg


АТАНАС АТАНАСОВ: ВЯРВАМ В БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов не е притеснен от съдийското назначение на Георги Игнатов за срещата от петия кръг на първенството. Както е известно реферът бе наказан да не свири срещи от шампионата за периода от една година. Атанасов показа своето уважение към българските съдии. “Смятам, че ще се справи с мача. Не вярвам да повлияе на крайния резултат. Страничните съдии Керезов и Джугански също са опитни съдии и трябва да гледат обективно на случващото се на терена”, констатира Орела.

--- presscenter.bg


САВИЧ НА ЛИНИЯ СРЕЩУ ЛИТЕКС

Контузията на сръбския нападател на Спартак Марко Савич е спаднала. В петъчния двубой на “соколите” срещу Литекс по всяка вероятност той ще може да играе поне едно полувреме, съобщиха от ръководството на клуба. Старши треньорът на варненци Атанас Атанасов демонстрира оптимизъм за скорошното възстановяване на нападателя. Междувременно стана ясно, че стражът на Спартак Цветомир Цанков може да отпадне от групата за мача с Литекс. Старши треньорът на тима Атанасов не желае да поставя на риск здравословното състояние на вратаря. “Смея да твърдя, че имаме трима много добри състезатели на вратарския пост и ако Цецо не е в кондиция, по-добре ще бъде да го запазим, докато здравето му се стабилизира”, констатира специалистът известен като Орела.

--- presscenter.bg
Спартак спечели за седми път турнира "Илия Кирчев"

Спартак (Варна) спечели за седми път детския футболен турнир по футбол в памет на легендарния защитник на "соколите" Илия Кирчев. По традиция надпреварата за деца родени 1994 г. се организира в началото на септември, а организатори са община Варна, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и клубът домакин.
Във финала на десетото издание на турнира талантите от школата на Спартак, с треньор Йордан Владимиров, надиграха градския си съперник Черно море след изпълнение на дузпи. В редовното време "моряците" поведоха с попадение на Стефан Ангелов през първото полувреме, а 4-5 минути преди края на двубоя Иван Петров изравни при едно мелле пред вратата на "зелено-белите". При дузпите "моряците" пропуснаха на два пъти, а "соколите" вкараха и четирите си дузпи чрез Никола Ганчев, Филип Красимиров, Александър Ангелов и Никола Арнаудов. За водения от Димитър Митов тим на Черно море точни от бялата точка бяха Христо Андонов и Слави Сталев.
В спор за бронзовите медали Добруджа ІІ надделя над Шумен с 10:0, а от пето до осмо място се наредиха Черно море ІІ, Спартак ІІ, Варна Сити и Добруджа І.
"Соколите" грабнаха и две от индивидуалните награди. За вратар №1 бе определен Петър Славов, а най-полезен състезател стана Филип Костадинов. Росен Димитров от Шумен взе приз като най-малкия участник, защитник №1 е Костадин Иванов от Черно море, а с осемте си попадения Кристян Петков от Добруджа ІІ взе голмайсторския приз от ръцете на един от най-ярките голаджии в историята на българския футбол Пламен Гетов. Специалната награда "Илия Кирчев", която се дава на най-добрия защитник в редиците на Спартак, и представлява фланелка на първия отбор, бе връчена на Иван Петков. 13-годишният талант е от ОУ "Иван Вазов", тренира футбол от първи клас, а любимият му футболист е Кристияно Роналдо.


--- ole-bg.com