петък, декември 14, 2007

СПАРТАК ИЗЛЕЗЕ ВЪВ ВАКАНЦИЯ

Футболистите на ”Спартак”-Варна излязоха във ваканция. Треньорското ръководство ги събира отново на 7 януари 2008 година за старт на зимната подготовка за пролетния полусезон.
Наставникът на тима Атанас Атанасов изготви специална програма за самоподготовка на състезателите през празничната пауза.

--- presscenter.bg


ТРИМА “СОКОЛИ” РАЗТРОГВАТ СЪС СПАРТАК

Юношите на Спартак Калоян Цветков, Милен Стефанов и Генади Луго ще разтрогнат по взаимно съгласие своите контракти с клуба на 20 декември. Причината, която се описва в декларациите подписани от футболистите е “семейни причини”. От ръководството са обещали на юношите подкрепа при намирането на отбор, в който тримата да играят. Вариантите пред тях са Шумен, Добруджа, Светкавица и Аксаково.

--- presscenter.bg

сряда, декември 12, 2007

Купа на България: Локомотив (София)- Спартак (Варна) 1:0

Локомотив (София) се класира на четвъртфиналите за Купата на България, след победата над Спартак (Варна) с 1:0, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Единственият гол за успеха на тима си отбеляза Марчо Дафчев в 32-ата минута. Пловдивчанинът получи топката в наказателното поле и с техничен удар в близкия ъгъл прати топката в мрежата на вратата на гостите. Варненският отбор можеше да изравни до края на първото полувреме, но ударът на Бойко Величков премина над напречната греда. През втората част Локомотив продължи с превъзходството си. Възпитаниците на Стефан Грозданов бяха по-добрият отбор и не оставиха шанс на гостите, които разчитаха предимно на контраатаки, но това не можа да им помогне да се спасят от загуба.

--- focus-sport.net


Треньорът на Спартак Вн: Стана мъжки мач

"Стана мъжки двубой, в който и двата отбора се бореха с всички сили на един много лош терен. Стояхме доста добре, през втората част имахме и териториален превес", заяви наставникът на Спартак Варна Атанас Атанасов след загубата от Локо Сф за купата.

"През второто полувреме страничният съдия се опитваше с всички сили да запази резултата в полза на Локомотив. Жалко за това младо момче, което започва така пътя си във футбола. Липсват ни точки в първенството и решихме да спестим някои играчи в турнира за купата. Мисля, че играем приятен футбол и резултатите рано или късно ще дойдат", завърши той.

--- sport1.bg


Стефан Грозданов: Отдавна не бяхме стигали 1/4-финал

Наставникът на Локомотив София Стефан Грозданов остана доволен от класирането на тима на четвъртфиналите за Купата на България след минималната победа с 1:0 над Спартак Вн, предаде репортер на Агенция "Фокус".
„Първо трябва да честитя и на отбора и на привържениците, защото от много дълго време отборът не се е класирал на четвъртфинал. Колкото до мача, срещата се проведе на много тежък терен. Предимството през първото полувреме беше пълно. Тогава Спартак създаде много положения, но и Балдовалиев пропусна няколко. Втората част явно силите бяха изцедени от страна и на двата отбора и трябваше да пазим резултата, което е най-важното в този турнир. Спартак се представи добре."

--- focus-sport.net

понеделник, декември 10, 2007

Сръбският нападател на Спартак Марко Савич замина за Сърбия.
Вчера той стегна своя багаж и отпътува към родината си. Както е известно Савич лекува контузия и поради този факт не взе участие в срещата с Марек. Нападателят ще пропусне и гостуването на “соколите” на Локомотив за купата. “Прибирам се, за да се видя със семейството си. Ще се върна през новата година, когато започнем подготовка за пролетния дял от първенството”, каза за presscenter.bg Савич.

--- presscenter.bg


Юношата на Спартак Валентин Христов ще изкара пробен период в отбора на Славия. Христов е възпитаник на Йордан Владимиров, който е треньор на младите “соколи” родени 1994 година. Любимият футболист на Вальо е сърбинът Велимир Иванович, а от отборите най-много харесва испанския Барселона. “Много ми се иска, когато порасна да стана толкова добър, колкото Велимир Иванович. Полагам много усилия в тренировките и се надявам след време да настигна моя идол”, каза за presscenter.bg младият спартаклия.

---presscenter.bg
АТАНАС АТАНАСОВ ПРИЗНА ЗА СКАНДАЛА

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов призна, че след края на срещата с Марек е имало скандал в съблекалнята на ”соколите”. ”Нормално е след такъв мач и такава нещастна загуба да има нерви. Избухването на футболистите в съблекалнята говори, че не им е безразлично това, което се случва на терена, и преживяват истински загубата. Но във футбола се броят точките и се гледа класирането, а ние ще зимуваме в незавидна позиция”, заяви Атанасов.

--- presscenter.bg

неделя, декември 09, 2007

Спартак губи от Марек в последната минута

Марек постигна драматична, но изключително ценна победа с 1:0 над Спартак (Варна) в мач от 15-ти кръг в първенството на "А" група, съобщава sportni.bg. Дупничани ликуваха в даденото от съдията продължение, след като резервата Rldk Редовски успя да се намеси добре и след рикошет топката влезе във вратата на Цветомир Цанков.
През целия двубой домакините бяха по-дейни, но така и не можаха да реализират по-рано попадение. Двубоят бе изпъстрен с доста сблъсъци по терена, като и двата отбора бяха съсредоточили доста сили в централната част. След срещата от щаба на Марек изразиха задоволството си от спечелените три точки. Старши треньорът Георги Димитров-Джеки сподели, че общо взето не е доволен от съдийството на Мартин Богдев, който според него е накъсал играта.
В лагера на гостите определено имаше униние като дори се разбра, че след края на срещата в съблекалнята футболистите са си разменили доста остри реплики помежду си. Старши треньорът Атанас Атанасов заяви, че това е поредната загуба на Спартак поради малшанс с гол в последните минути. Иначе според него футболистите са се старали достатъчно.

Марек - Спартак (Варна) 1:0
- Голмайстор: Иван Редовски 92
- Стадион "Бончук" ; Зрители - 700
- Главен съдия: Мартин Богдев
- Жълти картони:за Марек - Св. Георгиев, Таскович, А.Кючуков; за Спартак Варна - Цанков, Илиев, Хикмет
- Марек - Белчев, Бойчев, Янек Кючуков, Светльо Георгиев, Соколов, Таскович, Павлович (32 Д.Георгиев), А. Кючуков, Паргов (/80 Редовски), Кръстовчев, Младенов (77 Йорданов)
- Спартак Варна - Цанков, Жеков, Маринов, Илиев, Станимир Георгиев, Кунчев, Джукич, Хикмет (78 Величков), Иванович, Мирчев (90 Тодоров), Найденов

--- ole-bg.com

вторник, декември 04, 2007

Спартак (Варна) освободи Младен Стоев

Полузащитникът на Спартак (Варна) Младен Стоев бе освободен днес. Решението е на ръководството на клуба. Маджо, който е майстор на пряк-свободните удари, ще разтрогне договора си със "соколите"по взаимно съгласие. Стоев няма да участва в последния мач на отбора от първенството срещу Марек в Дупница тази събота, както и в срещата за Купата на България следващата сряда срещу Локомотив (София) в столицата.
"До дни ще има и други освободени футболисти - или през тази седмица, или след последните ни два мача. Ще решаваме. Не може да се продължава така. Който иска да защитава фланелката, да я защитава, иначе който от където е. Не може да има такова бездушие", заяви наставникът на отбора АтанасАтанасов.
Стана ясно, че Станислав Петров също най-вероятно отпада за срещата в Дупница, тъй като е с разтежение, получено на варненското дерби. "Няма значение колко хора имаме. Важното е те да са мъже. Ако ви прави впечатление в групата винаги взимам по 16 футболисти", каза още треньорът.

--- ole-bg.com

понеделник, декември 03, 2007

Възпитаникът на школата на "Спартак"-Варна, вратарят Радостин Станев се завръща в родния си клуб.
Радо Станев е роден на 11 юли 1975 г.
Има 52 мача с екипа на "соколите" в "А" група.
Играл е още за отборите на ЦСКА, Локомотив (София), Легия (Варшава), Шинник (Ярославл, Русия) и Национал (Букурещ, Румъния).
Последният тим, за който се състезава Радостин Станев е Арис (Лимасол).
Радо е бронзов медалист през 1998 г. с ЦСКА. Има 4 мача за националния отбор.

--- spartak1918.com
Боян Илиев: Май трябваше и ние да си разменим шамари

Капитанът на Спартак Боян Илиев изживява може би най-тежко поражението от Черно море. Юношата на "соколите" нееднократно е заявявал, че именно градското дерби е най-важният мач за тима му. Боян бе единственият, който проговори след мача, завършил 1:0 за Черно море. Футболистите на Спартак и шефовете на клуба имаха дълъг разговор в съблекалнята след поражението.
"Бездушна, безхарактерна и каквато искате наречете играта ни. Затова загубихме. Това е най-важният ни мач и аз не мога да си обясня поведението ни на терена. Всичко в тези срещи зависи от сърцето и характера на футболистите. Едно е да играеш с Левски и ЦСКА. В този случай никой няма да те обвини. Но друга е отговорността в дербито с Черно море. Тогава се вижда кой кой е. Най-интересното ми е, че никой няма контузии, никой не се оплаква. Знаете, че в такива мачове се стига до травми. Чух, че Моке и Кривия са щели да се сбият на почивката на мача. Май и ние трябваше да си разменим шамари, а не само да приказваме. Не сме жени, повечето нямаме коса да се скубем. Остава ни да вземем 3-те точки в последния ни мач. Мен лично ме интерусав единствено победа над Марек, че поне да сме спокойни откъм точковия актив", заяви Илиев.

--- ole-bg.com / Калоян Златков, в. Черно море
"ч.море" спечели 58-ото варненско дерби

Гостите вкараха единственото попадение в срещата, което бе реализирано от Мирослав Манолов.


СПАРТАК - ч.море 0:1

- Спартак: Цанков, Ст. Петров (64 Маринов), Жеков, Б. Илиев, Ст. Георгиев, Боев (77 Джукич), Кунчев, Иванович, Стоев (59 Хикмет), Найденов, Мирчев
- ч.море: Кр. Колев, Домакинов, Ал. Александров, Стоянов, Периш, Андре, П. Костадинов (59 Димов), Д. Георгиев, Ал. Александров-Кривия, Манолов (90 Лазаров), Моке (46 Да Силва)
- Голмайстор: Манолов (61)
- Жълти картони: Ст. Петров, Жеков
- Съдия: Николай Йорданов
- Стадион "Спартак" - 5500 зрители


- Атанас Атанасов: "Слаб мач. Ние обаче бяхме по-слаби. Не мога да си го обясня. Явно играчите ми си помислиха, че са много добри футболисти. Те са такива, но не са на ниво, пораи което да печелят с минимални усилия. При нас всичко трябва да е на максимум. Това бе най-слабият мач на Спартак, откакто аз съм треньор."