събота, август 16, 2008

Спартак взе точка от Беласица, удари две греди

Спартак (Варна) завърши 0:0 като гост на Беласица в мач от втория кръг на "А" група. Мачът се игра в Сандански, тъй като стадионът на петричани няма лиценз. Двата отбора не сътвориха качествен двубой, но за нулевото равенство повече трябва да съжаляват варненци, които на два пъти удариха гредите. Първо в 20-ата минута Даниел Моралес центрира от пряк свободен удар, Стоян Георгиев стреля с глава, но топката се удари в напречната греда. В 75-ата минута Димитър Воденичаров повтори упражнението и също с глава нацели гредата, но след пас на Велимир Иванович.

Единственото по-сериозно положение за гол на Бела бе в 40-ата минута, но откъсналият се сам срещу стража на "соколите "Адемович стреля слабо и Цанков спаси. Вратарят на варненци обаче получи неприятна контузия и бе заменен от Илия Николов през второто полувреме. В 65-ата минута на мача в състава на Спартак се появи Стойко Сакалиев, който раздвижи атаката на варненци.
"Соколите" вече имат четири точки от два мача след победата си над Локомотив (Мездра) с 2:0 у дома в първия кръг. В следващия си двубой варненци посрещат Сливен 2000.

БЕЛАСИЦА - СПАРТАК 0:0
БЕЛАСИЦА: Манолов, Трифонов, Николов, Бикай, Велинов, Бето, Виля, Дюлгеров, Адемович (67 Кабранов), Сертич, Бижев (Бахтерлиев, Семина, Ненов, Карачоров, Димитров, Христов)
СПАРТАК: Цанков (56 Николов), Петров, Маринов, Георгиев, Дончев, Моралес, Костадинов, Байрактаров (65 Сакалиев), Иванов, Иванович, Воденичаров (Чилибонов, Костенски, Боев, Аврионов)
СЪДИЯ: Стефан Спасов

--- ole-bg.com


Сташевич: Бяхме близо до успеха, но нямахме късмет

Треньорът на Спартак Варна Слободан Сташевич изрази задоволството си от спечелената точка при визитата на Беласица, но и съжалява за пропуснатите шансове за пълни три точки. "Доволен съм от спечелената точка, но искам да отбележа, че днес бяхме близо и до победата”, коментира Сташевич. "Видяхте, че при две от положенията ни топката срещна напречната греда на Беласица, така че късметът не беше на наша страна. Доволен съм от начина, по който стояхме на терена. В отделни моменти все пак и домакините стигнаха до положения, но двамата ни вратари се справиха. Искам да благодаря на футболистите за раздаването по време на мача, въпреки топлото време”, каза още наставникът на "соколите".

Турският треньор на Беласица Наджи Шенсой призна след равенството, че неговият тим не е показал необходимото за да спечели. "Днес ние не заслужавахме да победим, с изключение на първите 30 минути. Нямахме идея как да направим нещо пред вратата на противника”, обективен е Шенсой.
"Имаме проблеми, най-вече от лявата страна, където напуснаха основни футболисти, а нямам техни заместници. Другата причина, поради която не победихме, е, че част от моите футболисти, заради визови проблеми пропуснаха три седмици от подготовката”, коментира наставникът на Бела.

--- ole-bg.com

Няма коментари: