неделя, август 24, 2008

СПАРТАК И СЛИВЕН НАПРАВИХА ЗРЕЛИЩНО 2:2

Спартак и Сливен завъртяха реми 2:2 в интересен за гледане мач. С два гола за домакините се отчете бразилецът Даниел Моралес, а попаденията за гостите бяха дело на Велев и Иса. Двата отбора имаха претенции към съдийството на Александър Костадинов, като тези на домакините бяха по сериозни. Реферът свири дузпа за “соколите” в 17-ата минута, а три минути по-късно си затвори очите за явен удар с ръка на Иса в наказателното поле на сливенчани.
Домакините в синьо-бяло започнаха по-дейно срещата. В 10-ата минута своя късмет изпробва Байрайтаров, който изпрати топката високо над напречната греда. Все пак до първи гол стигнаха гостите. Грешка в защитата на варненци позволи на Велев да открие резултата в 15-ата минута. Радостта на сливенчани не трая дълго. Две минути по-късно бе отсъдена дузпа срещу Иванович, която Моралес реализира за 1:1. В 20-ата минута съдията Костадинов не се осмели да даде 100 процентова дузпа за варненци. Иса засече топката с ръка в наказателното поле на Сливен, но до съдийски сигнал не се стигна и реферът си заслужи гнева на ръководството на домакините.
Нова суматоха настана пред вратата на Спартак в 26-ата минута. Племенникът на Лечков, Иван Стоянов центрира от статично положение, а Иса заби топката с глава за 2:1 за Сливен.
Домакините стартираха с нова енергия второто полувреме и още в 26-ата секунда изравниха резултата. Моралес и Иванович направиха двойно разиграване, след което бразилецът оформи крайният резултат. До края на мача напрежението нарастна, като наставникът на гостите Драголюб Симонович бе изпратен да гледа мача на трибуните, а капитанът им Коста Янев получи втори жълт картон и напусна терена.
След срещата от ръководството на варненци обявиха, че ще сезират УЕФА за съдийството на Александър Костадинов.

--- presscenter.bg


Живко Великов: С влизането на отбора на Лечков, трагедията във футбола ни ще е още по-голяма


Изпълнителният директор на Спартак (Варна) Живко Великов бе бесен от съдийството на Александър Костадинов по време на мача със Сливен. "Целият стадион видя дузпата, не знам защо сега делегатът се пули (бел.а. делегатът на срещата гледаше записа на един от колегите оператори след края на мача, за да установи дали е имало игра с ръка в 21-ата минута). Това са малоумници и не искам повече да говоря за тях. Ще има жалба! Когато няма жалби, файда няма. Ще сезираме и УЕФА. Те явно тези нашите малоумници не взимат мерки. Така че трябва да се търси нещо по-нагоре. Аз играта не я коментирам в момента. При положение, че съдията свири 80:20 каква игра може да има?! Те и футболистите се разконцентрират и всичко става обратно. Няма какво да коментирам. Явно тези хора, които се сменят - Александровци, Лозевци, същата работа. Пак са пълна трагедия. Всички са малоумници горе. Нека да ме глобяват, ако искат. Сега защо не ми звънят за случая, когато ме глобиха, а после ги изгониха съдиите. Малоумници. Те и съдиите ще пускат жалба, защото на полувремето им казах точно каквото трябваше да им кажа. Защото аз говоря това, което е реално. Трагедията ще продължава в България. Тази година ще е още по-голяма трагедия с това, че Сливен влиза и Лечков ще размаже българския футбол. Видяхте му трагичния отбор - не играят футбол. Лежат и със съдията. Това е. Да е жив и здрав", заяви Великов.

--- ole-bg.com


Спартак сезира УЕФА за неотсъдената дузпа

Ръководството на Спартак (Варна) ще изпрати видеозапис от мача със Сливен до УЕФА. Това обяви след края на срещата собственикът на клуба Иван Славков. Той е категоричен, че това деяние на Александър Костадинов е ощетило неговия тим и не трябва да остане безнаказано.

--- ole-bg.com


Сташевич: На първо място гледам играта на отбора


"Аз в моята работа гледам първо отборът да играе добре, резултатите сами идват", заяви старши треньорът на Спартак Свободан Сташевич след края на мача срещу Сливен, завършил 2:2. "Имаше катастрофална грешка при техния гол", призна специалистът.

--- ole-bg.com


Симонович: Ако е имало игра с ръка, нека да има червен картон и дузпа


"Интересува ме моят отбор. Имахме проблеми с отсъствието на двама футболисти, най-вероятно до утре ще е ясно тяхното състояние. Няколко играчи трябваше да играят на непривични позиции", коментира Драголюб Симонович. "Няма да говорим за съдията, Данчо Лечков не влияе на съдиите. Жалко е, че постоянно защитаваме ЦСКА или Левски. Колко дузпи са свирени за тях несъществуващи? А сега за мача в Сливен се говори цяла седмица. ЦСКА в Сливен нямаше удар към вратата. За дузпата, отсъдена в полза на Спартак и реализирана от Моралес, Симонович заяви: „Дузпата бе стопроцентова. Колкото до второто положение - на мен ми пречеше четвъртият съдия да го видя. Но ако е имало дузпа, трябваше да има и червен картон".

--- ole-bg.com

Няма коментари: