вторник, септември 02, 2008

Дубълът на Спартак пада от ЦСКА 1:2, изпуска дузпа

Спартак загуби с 1:2 от ЦСКА в 4-ия кръг на първенството на дублиращите отбори по футбол. Варненци могат да съжаляват за поражението, тъй като изпуснаха дузпа, а в последните секунди не съумяха да реализират добро голово положение.
Гостите откриха резултата в 13-ата минута, когато след едно мелле Деян Михайлов се разписа отблизо за 0:1. Седем минути по-късно домакините получиха възможност да изпълнят дузпа, но ударът на Слави Костенски бе спасен от стража на гостите Венци Велинов, син на легендарния Георги Велинов-Джони.
През второто полувреме играта бе равностойна, като първо гол на Михиал Аврионов бе отменен, а след това Димитър Димитров се възползва от грешка в отбраната на варненци и вкара за 0:2. В 70-ата минута Спас Байрактаров успя да намали за "соколите". На ответната врата Николай Банков на два пъти спаси много опасни положения на нападатели на гостите. В последната минута спартаковци имаха възможност да изравнят, но ударът с глава на нападател на варненци отиде в аут.
Това бе трета загуба за "соколите" в групата. В първата си среща те паднаха от Локомотив (Мездра) с 0:5 като гости, а след това биха Беласица с 1:0 с попадение на Костенски. В миналия кръг тимът бе тотално порязан в Сливен и отстъпи с минималното 1:2.

Спартак ІІ - ЦСКА ІІ 1:2
Спартак: Банков, Христов, Луго, Костенски, Жеков, Манолов (46 Обрешков, 77 Николов), Аврионов, Янков (60 Али), Пенев (77 Атанасов), Глушков (56 Войчев), Байрактаров
ЦСКА: Велинов (46 Караджов), Ландзаат, Бранеков (90 Пл. Петков), Узунов, Събев, Д. Петков, Сандански, Михайлов (87 Стойчев), Цанков (68 Аесс), Камил (90 Тенешков), Димитров
Голмайстори: Байрактаров (70); Михайлов (13), Димитров (64)
Съдия: Ивайло Попов (Варна)
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com

Няма коментари: