неделя, септември 28, 2008

МИНЬОР (ПК) - СПАРТАК (ВН) - 3:1

1:0 - Н. Станков (4)
1:1 - Сакалиев (15)
2:1 - К. Хазуров (73)
3:1 - Дичев (79)

- МИНЬОР (ПК): И. Иванов, В. Василев, Делиминков, Ашимов, Трифонов, Дюлгеров, Валмир, Р. Трифонов (46 - Дичев), Мутафов, П. Петров (46 - Янкович), Станков, К. Хазуров;
Старши-треньор: Димитър Алексиев
- СПАРТАК (ВН): Николов, Д. Дончев, Моралес, Маринов, Сакалиев, Малинди (50 Цанков), Боев (72 Костенски), Ю. Иванов (76 Аврионов), Ст. Петров, Иванович, Ст. Дончев;
Старши-треньор: Слободан Сташевич
- СЪДИЯ: Станислав Ставров
- СТАДИОН: "Осогово", Кюстендил, 700 зрители

Отборът на Миньор (Перник) пребори с 3:1 гостуващия Спартак (Варна) в мач от седмия кръг на "А" група, игран в Кюстендил.
Перничани започнаха срещата с ранен гол. В четвъртата минута Ники Станков беше най-съобразителен в наказателното поле и не остави шансове на Николов - 1:0. Последваха няколко опасни центрирания към вратата на варненци. В 15-ата минута грешка на централния бранител на Миньор Делиминков позволи на Иванович да изведе Сакалиев на чиста позиция, като бившият играч на ЦСКА се разписа от два метра с изравнителен гол. До края на полувремето "жълто-черните" имаха териториално предимство, но трудно стигаха до голови опасности.

През второто полувреме наставникът на символичните домакини Алексиев заложи на по-офанзивна схема, пускайки в игра Дичев и Янкович за сметка на по-дефанзивните Трифонов и Петров. Миньорци натиснаха, хвърляйки много сили в нападение, за да запишат победа. В 73-ата минута голмайсторът Коце Хазуров дръпна перничани напред след добавка с плонж. Валмир центрира, бранителят Венци Василев стреля с глава, топката беше отбита от гредата и Хазуров се разписа. Шест минути по-късно натискът на перничани доведе до трети успокоителен гол. Резервата Дичев стреля от въздуха, топката се удари в гредата и гърба на вратаря, за да влезе за 3:1.

Това е втора победа за Миньор в шампионата, с която тимът събра седем точки и се отскубна от дъното. Спартак остана с шест точки след третото си поражение.

--- ole-bg.com

Няма коментари: