неделя, август 31, 2008

Цска - Спартак 3:0

ЦСКА победи с 3:0 варненския Спартак в мач от четвъртия кръг в шампионата на А група. Успехът изпрати настоящите шампиони на върха в класирането, където те ще останат поне до изиграване на останалите четири мача от кръга в неделя.
Двата отбора изиграха оспорвано и динамично първо полувреме, в което шансове за гол имаше и от двете страни. В деветата минута Димитър Воденичаров се озова сам срещу Беконо, но стражът на ЦСКА прояви хладнокръвие и улови.
В 18-ата минута Зе Руи затвърди отличната си форма в последните седмици с красиво попадение в горния ляв ъгъл на вратата на бившия младежки национал Илия Николов. Португалецът овладя топката след неуспешен опит за задна ножица на Евгени Йорданов и с премерен удар изведе шампионите напред.
Десетина минути преди края на полувремето Димитър Воденичаров от състава на гостите видя картона с червен цвят след като падна за дузпа в наказателното поле на ЦСКА и след като не я получи, потърси обяснение от главния рефер Цветан Георгиев. Воденичаров вече беше получил едно официално предупреждение две минути преди това за остро влизане срещу Тодор Янчев.
Секунди след като получиха числено превъзходство, ЦСКА имаха страхотен шанс да дръпнат с 2:0, но Йордан Тодоров не успя от упор са разстреля Николов.
Нов шанс в края получиха и Спартак, но Беконо отново бе на мястото си след удар от фаул на Даниел Моралес.
ЦСКА поведоха с 2:0 в 58-ата минута, когато "соколите" подцениха един отчаян пробив отляво, след който топката попадна в Йордан Тодоров, който с майсторството на централен нападател финтира защитник и стреля, топката се отклони от Стоян Георгиев и влезе в мрежата на Николов.
Секунди след това Маркиньос се размина с гола, след като останал сам срещу Николов, би високо над вратата.
Освободени от напрежението, "армейците" демонстрираха отличен футбол в средата на полувремето, когато в продължение на десетина минути играчите на Спартак не можаха да излязат от собствената си половина. Възпитаниците на Димитър Пенев редуваха отлични разигравания със скоростни атаки по двете крила, съчетани със стабилна игра в защита. Така се стигна до 78-ата минута, когато влезлият като резерва Удоджи отбеляза гол за 3:0.
Спартак стигнаха до изпълнение на двоен удар на три метра от голлинията на ЦСКА в 81-ата минута, след който "соколите" на три пъти имаха възможност да шутират, но защитата на ЦСКА се справи с опасността.
Добра изява в 88-ата минута имаше Даниел Беконо, който изби с една ръка в корнер изстрел след пряк свободен удар. До края на мача, състезателите на Спартак имаха още една възможност за почетен гол, при която топката мина встрани от вратата.

ЦСКА - Спартак (Варна) - 3:0 (1:0)
голмайстори: 1:0 Зе Руи 18, 2:0 Йордан Тодоров 59, 3:0 Удоджи 79
стадион: Българска армия
зрители: 2500
главен съдия: Цветан Георгиев
червен картон: Димитър Воденичаров (Спартак) 36
жълти картони: Цска: Йордан Тодоров, Кирил Котев ;
Спартак: Димитър Воденичаров, Велимир Иванович, Даниел Моралес

ЦСКА: Беконо, Котев, Машадо, Иванов, Тодоров (73-Удоджи), Янчев, Маркиньос, Чипев, Маркес, Зе Руи (83-Златинов), Йорданов (64-Тошев)

Спартак: Николов, Петров, Маринов, Георгиев, Дончев (78-Костенски), Моралес, Боев (73-Байрактаров), Иванов, Воденичаров, Иванович, Сакалиев (61-Малинди)

--- sportni.bg


Сташевич: С човек по-малко е трудно

"Трудно се играе с десет души срещу ЦСКА", сподели след мача с ЦСКА наставникът на Спартак Слободан Сташевич.
"Видяхте, че ние имахме първото по-сериозно положение за гол, но Воденичаров изпусна".
"След червения картон вече загубихме шансове. ЦСКА контролираше мача и заслужено спечели. Целта на Спартак е място в първите десет. Не коментирам съдийството, интересува ме само моят отбор", завърши сърбинът.

--- sportni.bg


Пената: Заслужена победа

"Победата ни е напълно заслужена. Въпреки това, имам забележки към играта", заяви след мача със Спартак наставникът на ЦСКА Димитър Пенев.
"Искам нашите футболистите да играят по-бързо, да си подават топката на скорост. Правим много пропуски, трябва да вкарваме повече голове, особено в домакинските срещи. В защита също имаше пропуски на Машадо и Иван Иванов", продължи специалистът.
"Очаквах по-труден мач, защото Спартак започна добре първенството, там играят доста опитни футболисти. В паузата на първенството ще изиграем контролна среща в Гърция на 5 септември в град Серес срещу Пансерайкос", завърши Пенев.

--- sportni.bg


Живко Великов: Съдията ни подпря

"Съдията днес беше абсолютно перфектен, дори накрая малко ни подпря", заяви след мача срещу ЦСКА изпълнителният директор на Спартак Живко Великов.
"Защо се смеете? Дайте да си говорим честно. Накрая малко ни побутна. Иначе - перфектен във всяко отношение. Категоричен картон за Воденичаров. Този лигльо няма да види терен до зимата. Щом имам претенции срещу съдиите, значи и моите футболисти ще са безупречни срещу тях. Той предаде отбора в тежък момент - срещу ЦСКА на Армията", продължи Великов.
"ЦСКА ни надигра по всички показатели. Толкова са ни силичките, какво да правим? И Воденичаров ни остави с човек по-малко. Но ние тръгнахме добре в шампионата. Имаме много нови момчета, някои от които все още не са достатъчно добре подготвени кондиционно, но в следващите две седмици ще наваксат". завърши Великов.

--- sportni.bg


Иванович: Имахме сили за повече

Полузащитникът на Спартак Вн Велимир Иванович разбираемо ядосан след загубата на неговия отбор с 3-0 от шампиона ЦСКА. Сърбинът сподели, че той и съотборниците му са имали сили да постигнат нещо повече от тази разгромна загуба.
"Яд ме е, че загубихме, защото можехме да постигнем повече на "Армията", но все пак знаете, че срещу шампионът не се играе толкова лесно. Животът все пак не е свършил с тази загуба, ще се постараем занарпед да не допускаме толкова грешки в защита", заяви сърбинът.

--- donbalon.eu



Байрактаров: На "Армията" се играе трудно

"В Локомотив Мездра получавах по-рядко шансове за изява, а аз съм млад и искам да се развивам и мисля че Спартак е много добър отбор за мене, тим с традиции. Армейците ни надиграха, защото бяхме с 1 играч по-малко, а и на Българска армия се играе трудно. Най-важното е че сме млад отбор и тепърва ще се развиваме. Надявам се да намерим място в първите осем отбора в първенството", каза Байрактаров веднага след мача.

--- donbalon.eu

четвъртък, август 28, 2008

На 90 години става Футболен Клуб "Спартак"

Спартак Варна - Любовта Не Умира!

Повод да празнуват имат всички футболисти, треньори, ръководители и служители, дали през годините според възможностите си своя дял за успехите и съществуването на отбора. Официално годишнината ще бъде отпразнувана на 7 септември на клубния стадион. На празника ще са поканени ветерани, деятели и настоящи футболисти, които ще видят промоцията на филм за клубната история.

Футболистите на „Спартак“, с които са свързани най-големите успехи на клуба и поколенията задължително трябва да знаят, са Жечо Тунчев, Илия Булашев, Иван Найденов, Александър Коев-Железния, Добромир Ташков, Илия Кирчев, Бисер Димитров, Христо Вълчанов, Иван Дервентски, Кирил Пандов, Тома Захариев, Димитър Ненчев, Иван Филипов, Георги Арнаудов-Алаха, Христо Николов-Чоко, Живко Господинов, Красимир Зафиров, Стефан Найденов, Иван Петров, Асен Михайлов и Пламен Казаков. Клубът даде на българския футбол и трима от самородните му таланти – Пламен Гетов, Галин Господинов и Иво Димов.

По-известните треньори, оставили ярка диря, са: Кирил Пандов, Тома Захариев, Иван Филипов, Трендафил Станков, Кирил Павлов-Кинко, Димитър Дойчинов, Иван Вуцов, Людмил Горанов, Димитър Пенев и Стефан Грозданов.

Сред ръководителите изпъкват Георги Аргиров-Хищника, Велико Станков, Вълкан Стоянов, Димчо Карачобанов, Иван Славов, Иван Караиванов, Николай Ишков, Иван Славков и Живко Великов.

--- presscenter.bg

неделя, август 24, 2008

СПАРТАК И СЛИВЕН НАПРАВИХА ЗРЕЛИЩНО 2:2

Спартак и Сливен завъртяха реми 2:2 в интересен за гледане мач. С два гола за домакините се отчете бразилецът Даниел Моралес, а попаденията за гостите бяха дело на Велев и Иса. Двата отбора имаха претенции към съдийството на Александър Костадинов, като тези на домакините бяха по сериозни. Реферът свири дузпа за “соколите” в 17-ата минута, а три минути по-късно си затвори очите за явен удар с ръка на Иса в наказателното поле на сливенчани.
Домакините в синьо-бяло започнаха по-дейно срещата. В 10-ата минута своя късмет изпробва Байрайтаров, който изпрати топката високо над напречната греда. Все пак до първи гол стигнаха гостите. Грешка в защитата на варненци позволи на Велев да открие резултата в 15-ата минута. Радостта на сливенчани не трая дълго. Две минути по-късно бе отсъдена дузпа срещу Иванович, която Моралес реализира за 1:1. В 20-ата минута съдията Костадинов не се осмели да даде 100 процентова дузпа за варненци. Иса засече топката с ръка в наказателното поле на Сливен, но до съдийски сигнал не се стигна и реферът си заслужи гнева на ръководството на домакините.
Нова суматоха настана пред вратата на Спартак в 26-ата минута. Племенникът на Лечков, Иван Стоянов центрира от статично положение, а Иса заби топката с глава за 2:1 за Сливен.
Домакините стартираха с нова енергия второто полувреме и още в 26-ата секунда изравниха резултата. Моралес и Иванович направиха двойно разиграване, след което бразилецът оформи крайният резултат. До края на мача напрежението нарастна, като наставникът на гостите Драголюб Симонович бе изпратен да гледа мача на трибуните, а капитанът им Коста Янев получи втори жълт картон и напусна терена.
След срещата от ръководството на варненци обявиха, че ще сезират УЕФА за съдийството на Александър Костадинов.

--- presscenter.bg


Живко Великов: С влизането на отбора на Лечков, трагедията във футбола ни ще е още по-голяма


Изпълнителният директор на Спартак (Варна) Живко Великов бе бесен от съдийството на Александър Костадинов по време на мача със Сливен. "Целият стадион видя дузпата, не знам защо сега делегатът се пули (бел.а. делегатът на срещата гледаше записа на един от колегите оператори след края на мача, за да установи дали е имало игра с ръка в 21-ата минута). Това са малоумници и не искам повече да говоря за тях. Ще има жалба! Когато няма жалби, файда няма. Ще сезираме и УЕФА. Те явно тези нашите малоумници не взимат мерки. Така че трябва да се търси нещо по-нагоре. Аз играта не я коментирам в момента. При положение, че съдията свири 80:20 каква игра може да има?! Те и футболистите се разконцентрират и всичко става обратно. Няма какво да коментирам. Явно тези хора, които се сменят - Александровци, Лозевци, същата работа. Пак са пълна трагедия. Всички са малоумници горе. Нека да ме глобяват, ако искат. Сега защо не ми звънят за случая, когато ме глобиха, а после ги изгониха съдиите. Малоумници. Те и съдиите ще пускат жалба, защото на полувремето им казах точно каквото трябваше да им кажа. Защото аз говоря това, което е реално. Трагедията ще продължава в България. Тази година ще е още по-голяма трагедия с това, че Сливен влиза и Лечков ще размаже българския футбол. Видяхте му трагичния отбор - не играят футбол. Лежат и със съдията. Това е. Да е жив и здрав", заяви Великов.

--- ole-bg.com


Спартак сезира УЕФА за неотсъдената дузпа

Ръководството на Спартак (Варна) ще изпрати видеозапис от мача със Сливен до УЕФА. Това обяви след края на срещата собственикът на клуба Иван Славков. Той е категоричен, че това деяние на Александър Костадинов е ощетило неговия тим и не трябва да остане безнаказано.

--- ole-bg.com


Сташевич: На първо място гледам играта на отбора


"Аз в моята работа гледам първо отборът да играе добре, резултатите сами идват", заяви старши треньорът на Спартак Свободан Сташевич след края на мача срещу Сливен, завършил 2:2. "Имаше катастрофална грешка при техния гол", призна специалистът.

--- ole-bg.com


Симонович: Ако е имало игра с ръка, нека да има червен картон и дузпа


"Интересува ме моят отбор. Имахме проблеми с отсъствието на двама футболисти, най-вероятно до утре ще е ясно тяхното състояние. Няколко играчи трябваше да играят на непривични позиции", коментира Драголюб Симонович. "Няма да говорим за съдията, Данчо Лечков не влияе на съдиите. Жалко е, че постоянно защитаваме ЦСКА или Левски. Колко дузпи са свирени за тях несъществуващи? А сега за мача в Сливен се говори цяла седмица. ЦСКА в Сливен нямаше удар към вратата. За дузпата, отсъдена в полза на Спартак и реализирана от Моралес, Симонович заяви: „Дузпата бе стопроцентова. Колкото до второто положение - на мен ми пречеше четвъртият съдия да го видя. Но ако е имало дузпа, трябваше да има и червен картон".

--- ole-bg.com

сряда, август 20, 2008

СТАШЕВИЧ: АТАКУВАМЕ ОТ ПЪРВАТА МИНУТА

Отборът на „Спартак“ ще атакува „Сливен“ от първата минута, заяви Слобадан Сташевич. „Това обаче не означава, че ще се хвърлим тотално напред. Очаквам момчетата да покажат мъдра игра и тактическа дисциплина. Иначе продължаваме да залагаме на атакуващия стил, както обещах при идването си във Варна“, коментира наставникът. Сърбинът се надява „соколите“ да играят по-добре от мач на мач, тъй като разполагат с голям отборен потенциал. Сташевич изрази също задоволство от привличането на Сакалиев: „За всеки треньор е добре, когато има в състава си футболист с качествата на Стойко“. Слободан обаче деликатно отклони въпроса дали Сакалиев ще излезе титуляр и дали ще заложи на един или двама нападатели. „Тактиката и схемата ще я видите в събота след 18 ч. Сега остават още два дни, за да се подготвим възможно най-добре за двубоя. Уважаваме „Сливен“ и събирам необходимата информация за него. Мен обаче ме интересува единствено нашето игрово поведение“, завърши Сташевич.

--- presscenter.bg

събота, август 16, 2008

Спартак взе точка от Беласица, удари две греди

Спартак (Варна) завърши 0:0 като гост на Беласица в мач от втория кръг на "А" група. Мачът се игра в Сандански, тъй като стадионът на петричани няма лиценз. Двата отбора не сътвориха качествен двубой, но за нулевото равенство повече трябва да съжаляват варненци, които на два пъти удариха гредите. Първо в 20-ата минута Даниел Моралес центрира от пряк свободен удар, Стоян Георгиев стреля с глава, но топката се удари в напречната греда. В 75-ата минута Димитър Воденичаров повтори упражнението и също с глава нацели гредата, но след пас на Велимир Иванович.

Единственото по-сериозно положение за гол на Бела бе в 40-ата минута, но откъсналият се сам срещу стража на "соколите "Адемович стреля слабо и Цанков спаси. Вратарят на варненци обаче получи неприятна контузия и бе заменен от Илия Николов през второто полувреме. В 65-ата минута на мача в състава на Спартак се появи Стойко Сакалиев, който раздвижи атаката на варненци.
"Соколите" вече имат четири точки от два мача след победата си над Локомотив (Мездра) с 2:0 у дома в първия кръг. В следващия си двубой варненци посрещат Сливен 2000.

БЕЛАСИЦА - СПАРТАК 0:0
БЕЛАСИЦА: Манолов, Трифонов, Николов, Бикай, Велинов, Бето, Виля, Дюлгеров, Адемович (67 Кабранов), Сертич, Бижев (Бахтерлиев, Семина, Ненов, Карачоров, Димитров, Христов)
СПАРТАК: Цанков (56 Николов), Петров, Маринов, Георгиев, Дончев, Моралес, Костадинов, Байрактаров (65 Сакалиев), Иванов, Иванович, Воденичаров (Чилибонов, Костенски, Боев, Аврионов)
СЪДИЯ: Стефан Спасов

--- ole-bg.com


Сташевич: Бяхме близо до успеха, но нямахме късмет

Треньорът на Спартак Варна Слободан Сташевич изрази задоволството си от спечелената точка при визитата на Беласица, но и съжалява за пропуснатите шансове за пълни три точки. "Доволен съм от спечелената точка, но искам да отбележа, че днес бяхме близо и до победата”, коментира Сташевич. "Видяхте, че при две от положенията ни топката срещна напречната греда на Беласица, така че късметът не беше на наша страна. Доволен съм от начина, по който стояхме на терена. В отделни моменти все пак и домакините стигнаха до положения, но двамата ни вратари се справиха. Искам да благодаря на футболистите за раздаването по време на мача, въпреки топлото време”, каза още наставникът на "соколите".

Турският треньор на Беласица Наджи Шенсой призна след равенството, че неговият тим не е показал необходимото за да спечели. "Днес ние не заслужавахме да победим, с изключение на първите 30 минути. Нямахме идея как да направим нещо пред вратата на противника”, обективен е Шенсой.
"Имаме проблеми, най-вече от лявата страна, където напуснаха основни футболисти, а нямам техни заместници. Другата причина, поради която не победихме, е, че част от моите футболисти, заради визови проблеми пропуснаха три седмици от подготовката”, коментира наставникът на Бела.

--- ole-bg.com

сряда, август 13, 2008

Сакалиев дебютира за „Спартак“

Нападателят Стойко Сакалиев подписа договор за една година със „Спартак“. Бившият нападател на ЦСКА парафира вчера наобед и следобед тренира за първи път. Сакалиев ще дебютира още при гостуването на „Беласица“ в Сандански в събота. Както е известно, Стойко бе основна трансферна цел на „соколите“. Той бе дал дума, че ако не замине за чужбина, ще подпише с тях, и я удържа. За последно футболистът бе спряган за гръцкия „Родос“, но не се стигна до трансфер.
За „Народно дело“ Великов призна, че с идването на Сакалиев окончателно се отказват от привличането на поляка Гжегож Пешна. През седмицата варненци ще уредят и Слави Костенски. „Селекцията завърши и мисля, че е най-добрата, откакто се завърнахме в елита преди две години“, коментира Великов.

--- nardelo.bg
Дубълът на „соколите“ губи с 0:5

Загуба с 0:5 като гост на „Локомотив“ (Мездра) претърпя дублиращият отбор на „Спартак“. Срещата се е играла на изкуствения терен в града. „До 35-ата мин резултатът беше 0:0. Последваха обаче груби наши грешки, за 10 минути получихме 3 гола и на практика двубоят завърши. Вратарят ни обаче няма вина за попаденията на съперника“, заяви за „Народно дело“ Тодор Попов.
От представителния тим той е използвал Фредерико Виляр, Илиян Чилибонов, Йордан Пенев и Николай Банков. „Нашите за първи път играха на изкуствена трева, а съперникът беше с голяма част от играчите в представителния тим, но това не е извинение“, допълни Попов.
За „Народно дело“ Живко Великов уточни, че изобщо не му пука от тази загуба.

Съставът
Николай Банков – Станислав Христов, Фредерико Виляр, Илиян Чилибонов (ж.к.), Даниел Борисов (ж.к.) – Йордан Пенев (Иван Атанасов), Генади Луго (Петър Петров), Мирослав Янчев, Михаил Михалев (ж.к.), Сафет Али (Янко Янков) – Димитър Войчев (Орлин Обрешков)

--- nardelo.bg

събота, август 09, 2008

Спартак (Варна) - Локомотив (Мездра) 2:0

Спартак (Варна) стартира с победа 61-вия шампионат на "А" група.
"Соколите" удариха новака в елита Локомотив (Мездра).Тимът от морската столица игра с новите си екипи - синьо-бяло рае, като на испанския Еспаньол.
Още в 15-ата минута домакините можеха да открият резултата. Новото попълнение Юри Иванов, който изнесе много силен мач, излъга един защитник по десния фланг, навлезе в наказателното поле и намери оставения абсолютно непокрит на точката на дузпата Велимир Иванович. Сърбинът отправи добър удар, но бившият страж на варненци Радо Станев реагира и запази мрежата си "суха". В 31-ата минута пък Даниел Моралес изпълни много добре един пряк свободен удар от 26-27 метра, но топката мина на сантиметри покрай гредата. През първата част мездренци се отчетоха с два далечни удара извън целта на Киров и Николов.
В 53-ата минута Димитър Воденичаров изведе много добре между двама защитници Иванович сам срещу Радо Станев и новият капитан на Спартак преодоля доскорошния си съотборник - 1:0. 14 минути по-късно след разбъркване пред противниковата врата защитникът на "соколите" Венци Маринов насочи топката в горната част на вратата, тя се удари в гредата и влезе за 2:0. В 76-ата минута Михаил Аврионов изведе Мартин Димов отляво на атаката сам срещу вратаря, младокът напредна и стреля, но Радо Станев бе на мястото си.
След края на мача "соколите" бяха аплодирани освен от своите фенове, и от близо 50-те привърженици на гостуващия тим.

- Спартак (Варна) - Локомотив (Мездра) 2:0
- Спартак (Варна): Цветомир Цанков, Станислав Петров, Стоян Георгиев, Венцислав Маринов, Стефан Дончев, Даниел Моралес, Юри Иванов (81 Мартин Димов), Антон Костадинов, Велимир Иванович, Спас Байрактаров (71 Васил Боев), Димитър Воденичаров (63 Михаил Аврионов)
- Локомотив (Мездра): Станев, Христозов, Пажин, Филипов (8 Тренков), Трифонов, Марков, Да Силва, Георгиев (58 Илиев), Руи (46 Златков), Киров, Николов
- Голмайстори: Иванович (53), Маринов (67)
- Жълти картони: Байрактаров, Цанков; Христозов, Марков
- Съдия: Ахмед Ахмед
- Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com


Сташевич: Бихме ги с характер и воля

Старши треньорът на Спартак Слободан Сташевич бе изключително доволен от успеха с 2:0 над Локомотив. "Щастлив съм. Момчетата имаха страхотна мотивация на старта на първенството. Показаха воля и характер, което ни донесе победата. Имахме проблеми по време на подготовката, накрая дойдоха много нови футболисти, но видяхте, че победихме. Благодаря на моите помощници, които водиха отбора в последната седмица, когато оправях работната си виза", заяви Сташевич след мача, като предварително се извини на журналистите, че още не говори български добре.
"Вярвам, че ще вървим напред с времето, тъй като имаме доста млади играчи, които тепърва предстои да се сработват", завърши наставникът на Спартак.

--- ole-bg.com


Записалият неприятен дебют като треньор на отбор в "А" група Викторио Павлов бе доста разочарован от своите футболисти. "Честитя на домакините. С оглед на показаното на терена днес не виждах как можем да ги победим. Моите футболисти подходиха несериозно и високомерно към срещата. Основни единици ни изневериха. Играхме безобразно. Домакините показаха воля и дух", заяви наставникът на Локомотив (Мездра). Запитан дали не е било по-добре клубът му да изисква закупените от Спартак Спас Байрактаров, Юри Иванов, Антон Костадинов и Михаил Аврионов (четиримата дойдоха именно от Мездра във Варна) да не играят днес, Павлов отговори: "Не. Щом са дошли в Спартак е редно да играят във всеки мач".

--- ole-bg.com

вторник, август 05, 2008

Спазариха трима за „Спартак“

Днес очакват Стойко Сакалиев
Португалецът Сандро Рамос тренира

Трима футболисти на „Локомотив“ (Мездра) бяха спазарени за „Спартак“ на летище София вчера предобед. Това са десният бек Юри Иванов и халфовете Тони Костадинов и Спас Байрактаров. Преговорите се водеха между Георги Бачев и Живко Великов, който летя със самолет до столицата и обратно. „Правата на въпросните играчи вече са наша собственост. Нямаме обаче уговорка те да не играят срещу „Локо“ (Мз) в събота“, заяви за „Народно дело“ Великов. Той допълни, че Костадинов ще направи първа тренировка днес в 18 часа. На заниманието се очаква и Стойко Сакалиев. „Днес селекцията в нашия клуб на практика завършва. Това са играчите, с които ще разполагаме наесен“, гарантира Великов.
Вчера за първи път със „соколите“ тренира португалецът Сандро Мигел Рамос Винсент. Опорният халф е роден през 1987 година и идва от „Витория Сетубал“. Мургавият футболист ще бъде тестван в двустранна игра в сряда.
Великов призна още, че правят всичко възможно да уредят за първото домакинство в събота чужденците Даниел Моралес и Енцо Малинди. „Знаете, че процедурата по издаване на работни визи отнема време, но все още има надежда, че двамата ще получат права“, лаконичен е Великов.

--- nardelo.bg

неделя, август 03, 2008

Спартак представи отбора с 4:2 над Волов

Спартак (Варна) победи с 4:2 шуменския Волов в контролна среща, преди която бе представен отборът за новото първенство. Като титуляр за варненци започна дошлият от Локомотив (Мездра) десен защитник Юри Николов. Преди да носи екипа на новака в елита, Николов е бил и във Вихрен (Сандански). Братята Стефан и Диян Дончеви също излязоха като титуляри.
Домакините поведоха в 26-ата минута с много красив гол на Венци Маринов. Защитникът напредна пот ляво на атаката на своя тим и отправи топовен изстрел. Топката срещна гредата, след което гърба на вратаря, и влезе в мрежата - 1:0. В 42-ата минута Велимир Иванович бе спънат в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която Даниел Моралес вкара. Малко след това и сърбинът се разписа за 3:0, а Фахрединов намали за гостите в самия край на полувремето.
През втората част темпото на игра спадна, но "соколите" стигнаха до четвъртия си гол, след като Енцо Малинди бе изведен на добра позиция и от границата на наказателното поле направи 4:1. При едно мелле в 88-ата минута Георги Тодоров оформи крайното 4:2.


Спартак - Волов 4:2
Спартак: Цветомир Цанков (46 Илия Николов), Юри Николов (46 Станислав Петров), Диян Дончев, Венци Маринов (58 Илиян Чилибонов), Стефан Дончев (84 Генади Луго), Стоян Георгиев (83 Фредерико Вилар), Даниел Моралес, Велимир Иванович, Спас Байрактаров (55 Лий Санг), Димитър Воденичаров (46 Владислав Мирчев), Енцо Малинди (86 Йордан Пенев)
Голмайстори: Маринов (26), Моралес (42 дузпа), Иванович (44), Малинди (82); Фахрединов (45), Георги Тодоров (88)

--- ole-bg.com

събота, август 02, 2008

Полякът дойде, очакват Сакалиев

Полският нападател Гжегож Печна дойде в „Спартак“ и вчера следобед тренира за първи път с отбора. Днес от 18 ч. той ще играе срещу „Волов“. Както е известно, преди спаринга на стадион „Спартак“ отборът на домакините за новия сезон ще бъде официално представен. Печна е на 32 години. Играл е за „Корона“, „Видзев“ и „Торпедо“ (Москва). През сезон 2005/2006 е голмайстор на полското първенство. За „А“ националния отбор на страната си има 1 мач и 1 гол. Ако той остане при варненци, е твърде възможно Владислав Мирчев да продължи с футбола под наем в „Калиакра“.
Към „Спартак“ най-вероятно ще се присъедини и Стойко Сакалиев.
Нападателят е отказал да продължи с футбола в Азербайджан и ще подпише с варненци. Възможно е той да направи първа тренировка още днес в 18 часа на стадион „Спартак“.