вторник, април 21, 2009

Спартак е над чертата след победа над Миньор

Спартак (Варна) победи с 1:0 Миньор (Перник) в мач от 22-ия кръг на "А" група. Единственият гол вкара Стойко Сакалиев в 50-ата минута. Така Спартак вече има 22 точки и е над зоната на изпадащите. Под чертата са тимовете на Миньор (21 точки), Ботев (21) и Беласица (14).

Срещата започна с видимо предимство за домакините от Спартак, които още в самото начало започнаха да създават положения, но удари на Сакалиев и Стойков преминаха встрани от целта. В 12-ата минута Миньор направи първата си по-сериозна атака, при която имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Борислав Дичев в наказателното поле, но главният съдия Христо Ристосков остана безмълвен. В 22-ата минута попадение на гостите бе отменено поради засада, след като Банович изби удар на противник в гредата и притичалия Дичев вкара топката в мрежата, но вече бе вдигнат флага за засада. Малко след това вратарят на гостите Чворович отрази силен удар на Даниел Моралес. Пет минути преди края на първата част гостите направиха страхотна контраатака и Дичев се озова на добра позиция, но се засуети и топката му бе отнета.

През втората част Спартак започна много активно и успя да стигне до попадение още в 50-ата минута, когато Стойко Сакалиев засече с глава центриране на игралия много силно днес Юри Иванов и направи безпомощен Чворович за 1:0. В 59-ата минута Иванович бе изведен на добра позиция от Сакалиев, но топката му бе отнета. Спартак определено бе по-добрият отбор през втората част и можеше да стигне до нов гол, но пропуски направиха Орлинов, Миранда и Иванович. Едва в 75-ата минута Миньор погледна по-сериозно към вратата на домакините и силен удар на резервата Руменов бе спасен с мъка от Банович. В последните минути гостите хвърлиха всички сили в атака и имаха добра възможност след разбъркване в наказателното поле, но Банович улови.

В сряда "соколите" имат изключително важно гостуване на Пирин в Благоевград. Мачът е от 17 ч.

Спартак - Миньор 1:0

Спартак: Банович, Юри Иванов, Ст. Георгиев, Б. Илиев, Стойков, Моралес, Т. Костадинов (87 Мирчев), Иванович, Миранда (80 Малинди), Найденов (58 Орлинов), Сакалиев
Миньор: Чворович, Василев (70 К. Хазуров), Мутафов, Лерант, Божиков, Крумов, Господинов, Марков (56 Марков), Дюлгеров, Станков (46 Петров), Дичев
Голмайстори: Сакалиев (50)
Жълти картони: Сакалиев; Крумов, Марков
Съдия: Христо Ристосков
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com / spartak1918.com


Кирилов: Един от добрите отбори сме, но ни липсват точки

Заемащият поста старши треньор в Спартак Анатолий Кирилов обяви след успеха с 1:0 срещу Миньор у дома, че "соколите" са един от добрите отбори в групата и ще вървят все по-нагоре. "Първо искам да благодаря на момчетата за голямото раздаване, което направиха в този мач. Много важен двубой, на всяка цена трябваше да вземем трите точки. Имаше малко припряност, но момчетата се справиха и им благодаря", заяви наставникът. "Не обичам да коментирам съдийството. Може някъде да е сбъркал в наш ущърб, но всичко мина добре. Смятам, че отборът играе добър футбол. Един от добрите отбори сме в групата, само че ни липсват точки и това малко ни спъва. Сигурен съм, че Спартак ще върви все по-нагоре”, каза още Кирилов.

--- ole-bg.com


Фенове се млатиха във Варна

Голям бой между футболни фенове от Варна и Перник стана след мача Спартак - Миньор. На стадиона всичко мина без проблеми, но след това сблъсъците започнаха в района до залата на "Проектантска". Привържениците на двата отбора заформиха здраво меле. Веднага беше извикана полицията, но при пристигането на униформените запалянковците се разбягаха в сумрака.
Имаше пострадали от агитката на Миньор, които се наложи да получат медицинска помощ от пристигналата на мястото линейка. За щастие всички бяха само с леки травми и боят се размина без сериозни наранявания.

--- gong.bg

Няма коментари: