неделя, април 26, 2009

25.04.2009
Спартак - Вихрен 1:1

Голмайстори: 0:1 Десислав Русев 57, 1:1 Даниел Моралес 62-дузпа
Стадион "Спартак"
Главен съдия: Георги Йорданов
Жълти картони:
за Спартак - Моралес, Миранда, Иванович
за Вихрен - Маладенис, Золтан, Джоров, Зографакис, Павлов
Червени картони:
за Вихрен - Золтан Фехер
Състави:
Спартак (Варна): Банович, Георгиев, Моралес, Миранда, Иванов, Сакалиев (81-Мирчев), Петров (86-Воденичаров), Илиев, Стойков, Найденов (59-Орлинов), Иванович
Вихрен: Лучини, Джоров, Павлов, Русев, Милетов, Георгиев, Золтан, Маладенис, Стоев (74-Тренков, 90+2 Андреев), Зографакис (65-Джаейоба), Еривертон


Спартак (Варна) не успя да победи Вихрен на собствения си стадион във Варна в мач от 24-ия кръг на А група, завършил 1:1. По този начин възелът около изпадащите отбори остана, като варненци имат 24 точки и са на 12-о място, Миньор също е с толкова, а Вихрен има една по-малко.
Очаквано през първото полувреме "соколите" тръгнаха стремително напред. Първата сериозна опасност за варненци бе още в десетата минута, когато Миранда излезе на добра позиция, стреля , но ударът му попадна в ръцете на Лучини. В 25-та минута отново Миранда премина през защитата на Вихрен, опита центриране, но топката срещна ръка на бранител на Вихрен. Реферът обаче не отсъди дузпа, което вбеси щаба на домакините. Мачът продължи да върви под диктовката на домакините. В 34-та минута Найденов подаде към Иванович, който шутира силно под напречната греда, но със сетни сили Лучини изби в корнер. След това Иванович удари и горната греда след мощен удар.
Втората част започна с равностойна игра. Гостите пропуснаха чрез Младен Стоев да открият резултата в 55-ата минута, но това все пак стана минута след това. Младен Стоев стреля, Банович не успя да се намеси успешно и за Десислав Русев не остана нищо друго освен да вкара топката на празна врата. Футболистите на Спартак успяха бързо да стигнат до изравнително попадение, след като Даниел Моралес успя да реализира дълго оспорвана от гостите дузпа в полза на варненци.
При оспорването футболистите на Вихрен избутаха двамата съдии - главния и страничния извън очертанията на терена, но единствено Кирил Джоров получи жълт картон.
До края на мача Дани Моралес можеше да вкара гол, но ударът му от далеч мина над вратата.

--- ole-bg.com


Анатоли Кирилов: Не ни дадоха чиста дузпа при 0:0

Старши треньорът на Спартак (Варна) Анатолий Кирилов заяви, че липсата на точки е сковала неговия отбор срещу Вихрен. "Според мен липсата на точки ни скова. Отборът ни игра добре, но имаше чиста дузпа в наша полза. Ако реферът я беше отсъдил, тогава мачът можеше да тръгне в различна посока. В случая това решение се оказа решаващо”, заяви Кирилов на пресконференцията след мача. "Нашият тим диктуваше темпото на игра. След положението, когато не отсъдиха дузпа в наша полза ни отбелязаха гол. От там мача отиде в съвсем различна посока. Вярно е, че не може да реализираме положенията си, но работим усилено върху този проблем. И дума не може да става за подценяване. Просто нямахме късмет. Надявам се, че до края на сезона ще играем добре и ще успеем да се спасим”, допълни старши треньорът на „соколите”.

--- ole-bg.com


Тенчо Тенев: Понякога и една точка върши работа

Наставникът на Вихрен Тенчо Тенев заяви, че отборът му е спечелил една точка при гостуването си на Спартак (Вн), която в пряката борба за оставане в „А” група може да се окаже и достатъчна. "Имахме достатъчно положения през целия двубой. В някои случаи дори имахме числено предимство пред чуждата врата. Сами сме си виновни, че не отбелязахме повече голове”, заяви Тенев. "Ще ви разочаровам, ако очаквате, че ще коментирам съдийството. Това не е моя работа. Шансовете ни в „А” група ще зависят от представянето ни в срещите до края. Надявам се оттук нататък да започнем да печелим. В директните двубои с преките си съперници разполагаме с предимство", завърши Тенев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: