понеделник, ноември 16, 2009

Треньорът Атанас Атанасов: Няма спасение за „Спартак“

Краят на клуба идва през зимата

Треньорът на „Спартак“ Атанас Атанасов вече е краен песимист за бъдещето на клуба. „Съжалявам, че трябва да го кажа, но не виждам спасение за „Спартак“. Щом в петък нашият шеф Живко Великов ми призна, че няма пари да пътуваме за Свиленград, значи и той не вижда изход. Явно краят на клуба ще е през зимата, ако не стане чудо“, заяви Атанасов.
Както е известно, в петък тимът пътува за мача, след като в последния момент общинският съветник Неделчо Михайлов осигури сумата за пътя и лагера. „Соколите“ пристигнали в Свиленград в 23,30 часа и малко по-късно отишли на вечеря. „Не е нормално за един тим да вечеря в полунощ и да си ляга още по-късно преди мач на другия ден. Кое обаче в нашия клуб е нормално в последните месеци, че да искаме нещо положително на терена“, допълни Атанасов. Той призна, че до четвъртия кръг отборът е играел прилично и заслужено е водил в класирането. После обаче тоталното безпаричие е сринало играчите. „Когато клубът ни беше „разкрит“ откъм финансиране и организация, паднаха мотивацията и желанието на момчетата. Наруши се също тренировъчният процес и логично дръпнахме назад. Това не го казвам за оправдание, нито пък съм обиден на някого. Казвам самата истина и като спартаклия ме боли и ми тежи за всичко, което става в родния ми клуб. И още по-лошо – за това, което предстои да стане“, завърши Атанасов.

--- http://narodnodelo.bg/


Разпускат отбора

Заради неплатени наеми на квартирите треньорът Атанас Атанасов обмисля да разпусне футболистите на „Спартак“ извън Варна. „Ако проблемът с квартирите не се уреди до дни, ще ги пусна да се приберат по родните си места и ще искам от тях само да се явят за последните два мача“, каза за „Народно дело“ Атанасов. Както е известно, в последните два кръга „соколите“ приемат „Черноморец“ (Балчик) на 29 ноември и гостуват на съименника си от Пловдив на 5 декември. „Категоричен съм, че трябва да играем в тези два двубоя и ще направя всичко, което зависи от мен, за да го направим. „Спартак“ е институция и не му отива да запише втора служебна загуба и да свърши по такъв позорен начин. Ще играем и по този начин ще дадем възможност на ръководството да разполага с още 2 месеца за решаване на проблемите, макар че вече никой не вярва в чудеса“, завърши Атанасов.

--- http://narodnodelo.bg/

Няма коментари: