неделя, август 30, 2009

Спартак - Дунав (Русе) 3:1

- Спартак: Симеонов, Юри Иванов, Жеков, Б. Илиев, Димов, Боев (81 Илчев), Стойков, Павлов (61 Г. Костадинов) Бижев, Найденов, Воденичаров (63 Аврионов)
- Дунав: Антонов, Цирков, Гинев, Комитов, Димов (71 Ем. Иванов), Л. Иванов, Кирилов, Хубенов, Велков, Крачунов (68 Дамянов), Киров (55 Вл. Каптиев)
- Голмайстори: Бижев (8, 18), Аврионов (65)
- Жълти картони: Жеков, Стойков, Бижев, Илчев; Цирков, Гинев, Хубенов
- Съдия: Никола Попов
- Стадион "Спартак"

Спартак (Варна) победи с 3:1 русенския Дунав в мач от четвъртия кръг на Източната Б група. По този начин "соколите" вече имат четири победи от четири срещи и са непоклатими на върха във втория ешелон.
Варненци доминираха през цялата среща и още в осмата минута стигнаха до гол. Иван Павлов-Швайца намери отдясно Димитър Воденичаров, той подаде към Георги Бижев, който елегантно с пета се разписа в мрежата на Станислав Антонов. Само десет минути по-късно домакините вече имаха два гола аванс. Васко Боев нахлу през центъра на терена, изведе с прецизен пас Бижев сам срещу вратаря и нападателят не сгреши с удара си от границата на наказателното поле покрай Антонов - 2:0. Спартаковци имаха още няколко положения за попадение, а единственият точен удар за русенци бе на Людмил Киров, но Свилен Симеонов спаси.
20 минути след началото на второто полувреме "соколите" направиха разликата още по-убедителна. Мартин Димов нахлу по левия фланг и центрира към влезлия току що Михаил Аврионов, който с глава покачи на 3:0. Последваха пропуски на Бижев и Юри Иванов за домакините и на Ивайло Кирилов от гостите, за да се стигне до 89-ата минута, в която варненци допуснаха Недялко Хубенов да излезе сам срещу Свилен Симеонов и да оформи крайното 3:1. Всъщност, това бе и първото попадение, инкасирано от "соколите", които вече имат голова разлика 11:1.

--- ole-bg.com


Наско Атанасов: Ще вървим нагоре с всеки следващ мач

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов бе доволен от победата на своя тим над Дунав. "Хубав мач за нас, тъй като победихме. Направихме, особено през първотно полувреме, доста хубави неща. После обаче изиграхме надменно някои ситуации, дали заради това, че водехме с два гола, или от самочувствие.
Спартак - Дунав (Русе) Дунав е най-силният отбор от тези, с които сме играли досега. Вярвам, че Спартак ще върви с всеки мач нагоре. Яд ме е само за това, че пуснахме такъв лек гол. Бяхме се настроили вътрешно в отбора да изкараме колкото се може по-дълго със суха врата. Този гол в момента не бе фатален, но в някой друг мач може и да бъде", заяви Атанасов.
Запитан дали има някакви обнадеждаващи новини около финансовото състояние на клуба, Наско заяви: "На този етап в съблекалнята не се е усетило подобрение от финансово състояние".
След пресконференцията той благодари на част от агитката на тима, която не спря да подкрепя цял мач "соколите". Атанасов ги похвали също и за изключителната им подкрепа в Шумен в предния кръг. Те от своя страна му обещаха да викат мощно за отбора в следващия мач в Несебър.

--- ole-bg.com

петък, август 28, 2009

Спартак стана на 91 години

Клубът е бил шампион, два пъти втори и три пъти трети
Единствен от България е срещал гранда „Манчестър юнайтед“


Футболен клуб „Спартак“ става на 91 години днес. Клубът празнува рождения си ден като шампион на България (1932), два пъти втори (1931, 1933) и три пъти трети (1929, 1955, 1984). Два пъти е бил финалист за купата на България (1961, 1983) и два пъти участник в евротурнира КНК (есен 1961, 1983). Първият отпада в първия кръг от „Рапид“ (Австрия) след 0:0 и 2:5, а втория стига до 1/8-финал, след като елиминира „Мерсин“ (Турция) – 0:0, 1:0. Във втория кръг варненци се превръщат в единствения наш клуб, играл с еврогранда „Манчестър юнайтед“. Англичаните бият с 2:1 във Варна и 2:0 на „Олд Трафорд“.
„Спартак“ е дал на българския футбол играчи като Жечо Тунчев, Добромир Ташков, Илия Кирчев, Красимир Зафиров, Пламен Гетов, Живко Господинов, Стефан Найденов и други. През 1986 година Живко Господинов става единственият действащ футболист на варненски клуб, който е участвал на световно първенство. В Мексико Жиката играе в три от четирите мача на националите, които стигат до 1/8-финал. Той е титуляр срещу Италия (1:1) и Южна Корея (1:1), а при 0:2 срещу домакините на 1/8-финала влиза през второто полувреме.
Футболистите пък са амбицирани да бият Дунав утре, за да зарадват феновете за рождения ден.

--- narodnodelo.bg

неделя, август 23, 2009

„Волов” (Шумен) – „Спартак” (Варна) 0:3

„Спартак” победи с 3:0 като гост „Волов” Шумен в мач от третия кръг на Източната „Б” група и затвърди лидерската си позиция. След слабо първо полувреме, което ще се запомни единствено с двете опасни ситуации пред Свилен Симеонов, възпитаниците на треньора Атанас Атанасов вдигнаха оборотите и последваха множество атаки към вратата на бившия страж на „соколите” Генко Славов.
През първата част от двубоя неприятна контузия получи Веселин Пенев. Левият защитник бе заменен принудително от Мартин Димов.
След почивката 22-ата на терена предложиха повече футболни емоции на зрителите на стадион „Панайот Волов”.
Георги Бижев в 57-ата минута получи топката в половината на домакините, напредна и с хубав удар от около 22-23 метра направи безпомощен вратаря Славов. Последва натиск на „Спартак” и в 62–ата минута Иван Найденов проби отляво, нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Василев. Главният съдия Антон Генов отсъди дузпа и изгони защитника на домакините. Найденов изпълни наказателния удар и покачи резултата на 2:0.
От този момент „соколите” заиграха освободено и опасностите пред вратата на шуменци следваха една след друга. В 80-ата минута, след центриране отляво Димитър Воденичаров с глава заби неспасяемо топката под горната греда.
През целия двубой футболистите на „Спартак” бяха подкрепяни от над 150 верни свои привърженици, които създадоха невероятна атмосфера на стадиона с песни, скандирания и десетки факли.


Волов – Спартак 0:3
- Голмайстори: Бижев-57 мин, Найденов-62 мин от дузпа, Воденичаров-80 мин
- Волов: Славов, Василев, Вачев, Ганчев, Ирфан, Колев, Панайотов (65-Кемил), Войков, Тодоров (84-Илиев), Атанасов, Вълков (62-Гущеров)
- Спартак (1-4-5-1): Симеонов – Иванов, Жеков, Илиев, Пенев (45-Димов) – Стойков, Костадинов (76-Боев), Павлов, Бижев, Найденов – Аврионов (46-Воденичаров)
- Съдии: Антон Генов, Красимир Керезов, Веселин Мишев
- Червен картон: Василев
- Жълти картони: Василев/Стойков, Найденов, Костадинов
- Стадион „Волов“, 900 зрители

--- spartak1918.com / narodnodelo.bg



След победата в Шумен: Атанасов поиска 18 точки

Само 6 победи ще успокоят треньора
Брои публиката за №1 във Варна


Треньорът Атанас Атанасов продължи да стои здраво на земята и след третата победа без допуснат гол. „Все още нищо не сме направили. Ще се успокоя, ако спечелим 18 точки, което означава, че трябва да победим „Дунав“, „Несебър“ и „Брестник“, заяви за „Народно дело“ Атанасов. Според него „соколите“ са играли слабо през първото полувреме в Шумен, тъй като са подценили съперника и се излезли отпуснати. „На почивката си поговорихме на висок тон и момчетата разбраха, че ако не се вложат максимално, няма как да победят. Радвам се, че се получи, но има много неща да отстраняваме, за да изглеждаме така, както аз искам. Все пак сме отбор на един-два месеца и времето ще работи за нас“, допълни Атанасов.
Той призна, че е очарован от публиката на „Спартак“. В агитката бяха над 120 души, които не спряха през цялото време да окуражават своите любимци. След второто попадение ултрасите придадоха и латиноамериканска обстановка със запален гръцки огън и фойерверки. „Публиката ни е №1 във Варна. Няма такава като нея. Свалям й шапка“, каза Атанасов. След третия гол Воденичаров бе задушен с прегръдки от феновете, а след края на мача целият отбор и треньорът отидоха и поздравиха запалянковците. Най-дълго до оградата се задържа Васко Боев.

--- narodnodelo.bg


Димов; Дузпата бе безспорна

Като класическа дузпа определи нарушението срещу него в 62-рата мин Мартин Димов. „Бутнах топката край защитника им и той ме ритна в крака. Нямам идея какви претенции могат да имат домакините, защото това е дузпа за учебник“, заяви за „Народно дело“ Димов. Той се радва, че е помогнал на своите за трите точки и уточни, че неговата работа е да се раздава 100%, когато получи треньорското доверие. „Не се страхувам от вътрешната конкуренция, защото тя е от полза за отбора и футболистите“, уточни Мартин.

--- narodnodelo.bg


Жеков: Играем за резултат

Според Станислав Жеков „Спартак“ ще продължи да играе за резултат във всеки мач. „Важни са точките и прагматичният футбол. За хубав футбол има време, а и каква е ползата, ако си играл хубаво, а не си спечелил“, коментира за „Народно дело“ Жеков.

Халфът Ангел Стойков пък допълни: „Радвам се, че бихме, а и с играта си през второто полувреме показахме, че заслужаваме трите точки.“ Стойков деликатно отказа да отговори на въпроса защо през първото полувреме са играли зле. „Това ще го каже треньорът на разбора. Важното е, че си свършихме работата“, допълни един от най-опитните футболисти.


Пенев с натъртено рамо

Левият бек Веселин Пенев напусна с натъртено ляво рамо в края на първото полувреме. Той падна лошо, след като мощно тръгна по фланга и бе спънат от съперник. „Снимката ще покаже дали имам разтегнати връзки, или е нещо друго. Надявам се бързо да се оправя“, пожела си Пенев. Халфът Тони Костадинов пък бе сменен заради мускулно напрежение.
Вчера „соколите“ имаха почивен ден, а днес от 18 часа подновяват тренировки.
Двубоя наблюдаваха бившият и бъдещият изпълнителен директор на „Спартак“ Живко Великов и Горан Петров, както и бъдещият собственик на отбора. Софийският бизнесмен е влязъл в съблекалнята и е надъхал играчите. Очаква се тази седмица те да получат заработени пари.

--- narodnodelo.bg

вторник, август 18, 2009

Живко Великов си тръгна от „Спартак“

Отборът ще влезе в „А“ група
Няма да изпусне мач като зрител
Прогнозира добро бъдеще за клуба

Изпълнителният директор и член на съвета на директорите на ПФК “Спартак“ Живко Великов напуска клуба. Той е входирал уведомление в деловодството до съвета на директорите и Общото събрание на акционерите (ОСА), в което заявява желанието си да бъде освободен от длъжностите, които заема. Официалното му освобождаване ще стане на предстоящото извънредно ОСА на ПФК „Спартак“ АД в първите дни на септември. На негово място ще бъде избран Горан Петров.
До вземането на решение от акционерите временно изпълняваща длъжността изпълнителен директор ще е настоящият административен директор Силвия Николова.
„Тръгвам си, защото имам лични и семейни проблеми, които не ми позволяват да съм ангажиран денонощно с клуба. Убеден съм обаче, „Спартак“ ще се върне в „А“ група. Няма да изпусна негов мач като зрител, защото съм спартаклия и оставам такъв за цял живот. Прогнозирам също добро бъдеще за клуба, макар че вече всичко зависи от хората, които ще го вземат“, заяви за „Народно дело“ Великов.
Той беше шеф на „соколите“ близо 3 години, след като бе встъпил в длъжност на 14 ноември 2006 година.

--- narodnodelo.bg

събота, август 15, 2009

Официално: Спартак - Родопа 3:0 служебно

Варненският "Спартак" вече има шест точки и голова разлика 5:0 в Източната "Б" група, въпреки че е изиграл само един мач. Днес Българският футболен съюз изпрати писмо до тима от морската столица, в което пише, че той печели мача от втория кръг срещу "Родопа" с 3:0 служебно. Двубоят трябваше да се играе в събота от 18 ч. във Варна. Смолянци обаче имат сериозни организационни проблеми. Те не са водили подготовка, тъй като едва преди три дни осигуриха финансии за бъдещото съществуване на отбора. От "Родопа" отложиха срещата си от първия кръг на първенството, като сега са преценили, че е по-добре за сагубят служебно с 0:3, отколкото да дойдат с голобради юноши и да отнесат повече попадения.
Старши треньорът на варненци Атанас Атанасов не остана доволен от решението на БФС. "При всички положения това решение не е добро за нас. Искахме мачът да се проведе, тъй като се готвим за него, а и сега ще позагубим от игровия си ритъм", заяви за "Позвънете" Наско.
Проблемът пред него става още по-сериозен, тъй като "Добруджа" отказа контрола на варненци, а кипърските тимове, които са на подготовка в Албена, вече имат запланувани спаринги за събота. Така в деня на мача "соколите" ще се съберат за двустранна игра.

--- ole-bg.com

събота, август 08, 2009

„Спартак” – „Калиакра„ 2:0

-„Спартак”: Симеонов, Пенев, Жеков, Юри Иванов, Б. Илиев, Стойков, Т. Костадинов, Бижев, Найденов (Г. Костадинов), Драголов (75 Боев), Аврионов (60 Воденичаров)
-„Калиакра”: Лазаров, Гр. Иванов (68 Хасанов), Д. Димитров, Ант. Димитров, Флоров, Ив. Петков (84 Важаров), Кателиев, Райчев, Стоилов (77 Кючуков), Садула, Бонев
-Голмайстори: Ив. Найденов (24 д), Т. Костадинов (86)
-Жълти картони: Стойков; Райчев
-Съдия: Красимир Ангелов
-Стадион „Спартак”

„Спартак” (Варна) започна с победа новия сезон в Източната „Б” група „Соколите” надиграха с 2:0 у дома „Калиакра” с попадения на Иван Найденов от дузпа и Тони Костадинов.
Варненци имаха тотално надмощие през първото полувреме. Първо Михаил Аврионов нацели страничната греда от пет метра, а след това удар на Найденов мина встрани от вратата. В 24-ата минута Ангел Стойков навлезе в наказателното поле, където бе бутнат в гръб от защитник на каварненци, заради което съдията Красимир Ангелов отсъди дузпа. Найденов бе безкомпромисен от бялата точка и домакините поведоха с 1:0. Последваха две много опасни ситуации за „соколите”, които бяха пропуснати от Георги Бижев и Мишо Аврионов съответно с крак и глава в 34-ата и 38-ата минута.
В началото на второто полувреме обаче „Калиакра” се размина на три пъти с попадение във варненската врата. В 52-ата минута Делчо Стоилов стреля с глава, Свилен Симеонов изби, след което Иван Петков също с глава прати топката в аут. Малко по-късно пък Милен Бонев от пряк свободен удар намери вратата, но Симеонов бе на мястото си. Каварненци претендираха и за дузпа в 58-ата минута, като бурната реакция на Иван Райчев бе наказана с жълт картон от арбитъра. Варненци пропуснаха да удвоят разликата чрез Димитър Воденичаров, чийто удар с глава в 79-ата минута отиде в аут. Така се стигна до 86-ата минута, в която Димитър Воденичаров тръгна на контраатака отдясно и намери непокрития Тони Костадинов. Първият удар на полузащитника бе спасен от Николай Лазаров, но при втория топката се оплете в мрежата за крайното 2:0.
След срещата, точно преди пресконференцията, общинският съветник и кандидат-купувач на „Спартак” Неделчо Михайлов в телефонен разговор с наставника Атанас Атанасов му обеща премия от 1100 лева за отбора – по 300 за двамата голмайстори и 500 за вратаря, тъй като не е пуснал гол. Атанасов уточни, че премията ще се разпредели между целия отбор.

--- ole-bg.com


Наско Атанасов: най-важни бяха трите точки

Старши треньорът на „Спартак” Атанас Атанасов бе изключително доволен от победата на своя тим. „Щастлив съм от трите точки, но към играта имам някои забележки. На моменти се получаваха нещата, които искахме, на моменти бяхме малко тежки. Но на този етап победата е най-важното нещо. Съперникът ни е стойностен отбор, но не трябва да се казва, че мачът е дерби. В Каварна са 20 къщи, а Варна е милионен град. Все едно „Левски” и „Своге” да е дерби. Благодаря на футболистите, че се раздадоха. Опитах се да им втълпя, че победата е най-важна, а парите в момента са на заден план. Не е тайна, че на този етап проблемите ни не са от спортно-техническо естество. Допреди 20 дни имахме само 10 топки, а ли псваха дори витамини. Всички вярваме, че скоро ще има светлина в тунела. Отборът го заслужава”, коментира Атанасов.

--- ole-bg.com / снимки: novsport.com , spartak1918.com

сряда, август 05, 2009

Горан Петров – шеф на „Спартак“

Връщането в елита е задължение
Целта е изграждането на добър отбор

Новият директор на „Спартак“ Горан Петров заяви за „Народно дело“, че връщането на отбора в „А“ група е задължение. „Това изобщо не подлежи на съмнение и не ме питайте повече. „Спартак“ е голям клуб и незаслужено е във втория ешелон“, заяви за „Народно дело“ Петров. Той уточни, че по-голямата цел пред „соколите“ е да изградят добър отбор, който да е фактор в елита, след като се върне в него през май 2010-а година. „Първите ми впечатления са добри както от отбора, така и от стадиона. Разбира се, предстои много работа, за да отстраним слабостите, които забелязваме“, допълни Петров. Последният уточни, че още е рано да се каже какви функции ще изпълнява в клуба: „Тепърва всичко е в процес на уточняване, така че е рано да навлизаме в подробности. По-важно е отборът да тръгне силно в първенството. За другото ще се погрижим.“
Както е известно, Горан Петров беше 10 години технически директор на „Беласица“. Напусна клуба през март поради семейни причини.

--- narodnodelo.bg

понеделник, август 03, 2009

Атанасов очаква труден старт

Наставникът на „Спартак“ Атанас Атанасов напомни, че първият мач в едно първенство винаги е най-труден. „Преди него има напрежение, но аз очаквам момчетата да го преодолеят и да се справят срещу „Калиакра“ в петък. Не смятам, че само каварненци са единственият ни конкурент за първото място, което е единствената ни цел. Всеки мач ще е като финал за нас“, коментира Атанасов. Той пожела по-бързо са спрат спекулациите около „соколите“, за да не внасят допълнително напрежение в съблекалнята. „Всеки ден се говори, че този или онзи взема отбора и няма как това да не се отрази на футболистите. Макар, че те са професионалисти и подобни неща не би трябвало да ги разконцентрират“, допълни Атанасов. Последният изрази задоволство от поведението на футболистите в тренировките и контролите и се надява да имат поводи за радост и в официалните срещи.
В събота следобед и вчера „соколите“ почиваха, а днес от 18 часа подновяват тренировки. Междувременно „Спартак“ е внесъл още преди седмица банковата гаранция от 25 000 лева за участие в Източна „Б“ група и съдийските такси от 12 000 лева.

--- narodnodelo.bg

събота, август 01, 2009

Иван Найденов очаква елитна промоция

„Спартак“ е по-силен от пролетта
Халфът очаква 12 точки в първите четири мача
Вярва, че клубът ще се стабилизира финансово

В момента „Спартак“ има по-силен отбор, отколкото през изминалата пролет. Това заяви за „Народно дело“ Иван Найденов. „Играхме добър футбол в контролите и не загубихме нито една от тях. Включително и двата най-сериозни спаринга като гости – срещу „Черноморец“ (3:0) и „Сливен“ (2:2). Колективът е прекрасен, разполагаме и с доказани футболисти. Всичко това ме прави оптимист за есенния полусезон в Източна „Б“ група. Убеден съм, че ще завършим първи и ще спечелим елитна промоция“, заяви за „Народно дело“ Иван. Последният очаква да направят летящ старт с 12 точки в първите 4 кръга. В тях „соколите“ приемат „Калиакра“, „Родопа“ и „Дунав“ и гостуват на „Волов“. „Най-труден винаги е първият мач. Освен това в „Калиакра“ играят бивши наши футболисти, които ще горят от желание да се докажат. Надявам се, че нашата публика ще продължи да бъде 12-ият ни играч, а ние ще се постараем да създаваме радост и емоции на феновете. Вярвам също, че клубът ще се стабилизира финансово“, допълни Найденов.

--- narodnodelo.bg


30.07.2009
"Спартак" картотекира всички футболисти

Всички налични състезатели, които попаднаха в полезрението на старши треньора на "соколите" Атанас Атанасов и доказаха уменията си пред спортно-техническия щаб на варненци по време на предсезонната подготовка бяха успешно картотекирани в Българския футболен съюз.
25 футболиста получиха състезателни права за есенния полусезон.
На 7 август, в първия официален мач за новия сезон, те ще облекат синьо-белия екип с единствената задача - още през юни 2010-та да върнат "Спартак" там, където е мястото му - в елита на българския футбол.
Ето имената на всички състезатели от представителния отбор на "Спартак", които ще носят емблемата на 90-годишния клуб на гърдите си:
Капитанът - Боян Илиев ;
Вратари: Свилен Симеонов, Николай Банков, Тарек Абдул;
Защитници: Юри Иванов, Мартин Димов, Данаил Борисов, Илчо Илчев, Латин Венков, Станислав Жеков, Веселин Пенев;
Полузащитници: Виктор Драголов, Антон Костадинов, Васко Боев, Ангел Стойков, Иван Найденов, Георги Костадинов, Михаел Михалев, Иван Павлов;
Нападатели: Михаил Аврионов, Димитър Воденичаров, Георги Бижев, Янко Янков, Атанас Йовчев, Орлин Обрешков

--- spartak1918.com
КОНТРОЛИ:

01.08.2009
Спартак завърши летните контроли с 6:0 над Аксаково

В последната си контрола за предсезонната подготовка Спартак (Варна) отнесе Аксаково с 6:0. Два гола за победата на "соколите" заби Димитър Воденичаров, а по един добавиха Георги Бижев, Михаил Аврионов, Илчо Илчев и Иван Павлов–Швайца.
След мача наставникът на варненци Атанас Атанасов заяви, че целта пред отбора е да се завърне в "А" група. "Не може да правим генерални изводи, защото отборът на Аксаково не е от класата на Калиакра. Играчите се стараха, но не може да не са се отпуснали. Има още много неща, които се желаят от нашия отбор и още в първия мач трябва да бъдат изгладени За мен футболистите свършиха доста работа. Естествено е, че целта пред отбора е да се върне в "А" група. Ние играем на 100% във всеки мач. При всички положения първият ни мач ще бъде най-тежък. С цената на всичко трябва да гоним победа във всяка среща", заяви Атанас Атанасов.

- Съставът (1-4-1-4-1): Симеонов – Иванов, Илиев, Жеков, Пенев – Стойков – Драголов, Бижев, Костадинов, Димов – Аврионов (Банков, Воденичаров, Венков, Павлов, Боев, Михалев, Костадинов, Янков, Борисов)

--- ole-bg.com ; narodnodelo.bg



29.07.2009

ОФК Сливен - Спартак 2:2

При равенство от 2:2 завърши контролата между отборите на ОФК „Сливен” и „Спартак”/ Вн/, играна днес на едно от малките игрища на спортен комплекс ”Хаджи Димитър” в Сливен. Гостите от Варна откриха в 27 – ата минута с гол на Михаил Аврионов след грешка на вратаря на ОФК Сливен Петър Денев. Две минути по-късно Диян Христов изравни за 1:1.

В 38-ата минута след отлична асистенция на Филипов Миндев реализира красив гол с глава за 2:1, с което удвои резултата в полза на „войводите”.
Изравнителният гол за „Спартак” дойде в 70 –ата минута, когато вече изглеждаше, че мачът ще свърши с победа за ОФК Сливен. Автор на четвъртия гол в мача бе Георги Бижев.

- Старши треньорът Атанас Атанасов заложи на следните титуляри: Свилен Симеонов, Веселин Пенев, Станислав Жеков, Боян Илиев, Юри Иванов, Ангел Стойков, Георги Бижев, Тони Костадинов, Иван Найденов, Георги Костадинов и Михаил Аврионов. През втората част на терена излязоха Димитър Воденичаров, Васко Боев, Мартин Димов, Латин Венков и Иван Павлов.

- Старши треньорът на Сливен Диян Петков заложи в тази контрола на: Делчев, Филипов, Ковачев, Величков, Янев, Александър Тонев, Илиев, Велев, Игнатов, Миндев и Диян Христов. След почивката като смени играха и Георгиев, Марков, Стоянов, Бакалов, Стойчев и Динев.

--- www.regionsliven.org



25.07.2009
„Спартак“ бие с 4:1

Отборът на „Спартак“ надигра „Светкавица“ с 4:1 в поредната си контрола в събота следобед на своя стадион. Спарингът започна с около 50 мин по-късно заради горещото време. Точни за „соколите“ бяха Иван Найденов (10), Георги Бижев (50), Георги Костадинов (70) и Димитър Воденичаров (81). Попадението за гостите падна в 55-ата мин след грешка на Николай Банков. Слънцето попречи на талантливия вратар да види топката след центриране. За домакините играха 20 футболисти, като през цялото време на терена останаха само Веселин Пенев и Тони Костадинов. Проверката пропуснаха контузеният Мартин Димов, вратарят Тарик и Мишо Михалев. Днес „соколите“ тренират от 18 часа, а в сряда гостуват на „Сливен“.

Съставът
1-4-1-4-1: Симеонов (46-Банков) - Иванов (81-Борисов), Илиев (70-Илчев), Жеков (70-Венков), Пенев – Стойков (72-Боев) - Драголов, Бижев (80-Янков), Т. Костадинов, Найденов (65-Костадинов) – Аврионов (46-Воденичаров)


Атанасов: Бихме ходом
Треньорът Атанас Атанасов заяви, че са победили „Светкавица“ ходом. „Момчетата едва се изпотиха. Въпреки това вкараха четири гола и създадоха още положения, но ги изпуснаха. Шефът на гостите Петко Матеев призна, че сме направили отбор, но аз продължавам да съм притеснен заради финансовите ни проблеми“, заяви за „Народно дело“ Атанасов.

--- narodnodelo.bg / ole-bg.com




18.07.2009
Спартак победи с 2:1 Доростол

Резервите на „Спартак“ надиграха „Доростол“ с 2:1 в поредната си контрола, която се игра на клубния стадион в събота. В състава на домакините бяха резервите. До почивката те вече водеха с 2:0 след голове на Илчо Илчев и Виктор Драголов. Силистренци върнаха едно попадение към края. „Не съм доволен от някои момчета и ако продължават така, ще се разделим с тях“, заяви за „Народно дело“ Атанас Атанасов.
Днес седмицата започва с две тренировки, а в сряда тимът гостува на „Видима“ в Севлиево.

Съставът
Николай Банков (46-Тарик) – Даниел Борисов, Илчо Илчев, Латин Венков, Мартин Димов – Васил Боев, Михаил Михалев, Орлин Обрешков, Виктор Драголов – Янко Янков, Димитър Воденичаров (75-Пламен Иванов, юноша)

--- narodnodelo.bg



17.07.2009
„Черноморец“ - „Спартак“ 0:3

Отборът на „Спартак“ срази с 3:0 елитния „Черноморец“ на Красимир Балъков в контрола в Бургас вчера. За гостите вкараха Михаил Аврионов с глава (25-ата минута), Георги Бижев от упор (74) и Димитър Воденичаров (87). В 65-ата мин на вратата на „соколите“ застана бившият страж на „Нафтекс“ Мартин Теменлиев. Той може да дойде при варненци, ако Свилен Симеонов откаже. Свилен преговаря за пореден път вчера във Варна и ще даде отговор в понеделник. В 68-ата мин Станислав Жеков получи червен картон, тъй като срита Адриан Фернандес. Двама от бургазлии – Мишел Платини и Николай Кръстев, пък се скараха и сбиха.
Треньорът на „Спартак“ Атанас Атанасов за първи път използва схема 1-4-1-4-1, а проверката пропусна Иван Найденов заради мускулни болки. Футболистите, които влязоха на смяна, и неигралите ще участват в днешния спаринг с „Доростол“ от 18 часа на стадион „Спартак“.

Съставът
Николай Банков – Юри Иванов, Станислав Жеков, Боян Илиев, Веселин Пенев – Ангел Стойков – Виктор Драголов, Георги Бижев, Тони Костадинов, Георги Костадинов – Михаил Аврионов (Венков, Михаил Михалев, Илчо Илчев, Мартин Димов, Васил Боев, Мартин Теменлиев, Димитър Воденичаров)

--- narodnodelo.bg


11.07.2009
Спартак - Несебър 2:2

След като завърши 2:2 при гостуването си на Светкавица в Търговище в първата си контролна среща от лятната подготовка, днес Спартак Варна регистрира нов такъв резултат в домакинския си мач с Несебър.
Соколите имаха превъзходство в първите минути, но в средата на полувремето играта се изравни, а гостите стигнаха до няколко статични положения. Две от тях бяха проспани от защитата на домакините. Първо в 27-ата минута след центриране на Николай Костов Любен Николов бе точен, а малко след това и Венци Христов се разписа след нов пас на Костов. Любопитното е, че Николай бе на проби през зимата в Черно море, като днес на трибуните бе наставникът на моряците Никола Спасов в компанията на адвокат Михаил Статев. Най-вероятно двамата са наблюдавали именно изявите на младия десен халф-бек.
През второто полувреме в двата тима бяха извършени множество смени. Домакините имаха превъзходство, а в 72-ата минута намалиха с уникален гол. Васко Боев стреля от 25 метра и топката се удари в лявата греда на вратата и влезе вътре - 1:2. В 89-ата минута завърналият се в тима Георги Костадинов изведе по перфектен начин Виктор Драголов и нисичкият футболист изравни за 2:2.

Спартак - Несебър 2:2
Спартак: Николай Банков, Юри Иванов, Боян Илиев, Станислав Жеков, Веселин Пенев, Тони Костадинов, Георги Бижев, Ангел Стойков, Иван Найденов, Михаил Аврионов, Димитър воденичаров (Георги Костадинов, Мартин Димов, Стойко Сакалиев, Виктор Драголов, Васил Боев, Илчо Илчев, Латин Венков

--- o;e-bg.com


08.07.2009
"Светкавица" - "Спартак" (Вн) 2:2

"Спартак" (Варна) завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Светкавица" в Търговище в първата си контролна среща през лятната подготовка. В състава на "соколите" имаше много нови имена, в сравнение с отбора, който изнесе миналия сезон. Вчера към отбора се присъединиха Веселин Пенев и Станислав Жеков от бургаския "Нафтекс", които започнаха като титуляри съответно на десния бек и в центъра на защитата. Освен тях новите имена в стартовата единайсеторка бяха Георги Бижев и завърналия се от наем в "Етър" Михаил Аврионов.
Именно последният вкара и двата гола, с които възпитаниците на старши треньора Атанас Атанасов поведоха в резултата с 2:0. Нападателят бе точен на два пъти с глава след центрирания на свои съотборници. В 45-ата минута домакините намалиха с гол от дузпа, а през втората част успяха да изравнят за крайното 2:2. След почивката двамата наставници направиха множество смени, като от "Спартак" единствено вратарят Николай Банков игра пълни 90 минути. Прави впечатление, че в игра влезе и Стойко Сакалиев, който на този етап поддържа форма с варненци и се опитва да си намери друг отбор, след като договорът му изтече. Рюбопитно е да се отбележи и завръщането в състава на варненци на юношата на клуба Георги Костадинов, който досега играеше в "Черноморец" (Балчик).
Следващата контролна среща на "соколите" е в събота от 18 ч. на стадион "Спартак", където ще гостува "Несебър".

"Светкавица" - "Спартак" (Вн) 2:2
"Спартак" (Вн): Николай Банков, Юри Иванов, Боян Илиев, Станислав Жеков, Веселин Пенев, Тони Костадинов, Ангел Стойков, Георги Бижев, Иван Найденов, Димитър Воденичаров, Михаил Аврионов (Латин Венков, Илчо Илчев, Даниел Борисов, Мартин Димов, Васко Боев, Стойко Сакалиев, Гошо Костадинов, Виктор Драголов, Рашев, Спас Байрактаров)

--- ole-bg.com