сряда, януари 20, 2010

Групата на “Спартак” (Варна) набъбна до 35 футболисти,
след като вчера към нея се присъединиха още три попълнения. Първа тренировка със “соколите” направиха Калоян Генчев, Стефан Дончев и Латин Венков. Генчев и Дончев имат да доуточняват дребни детайли с шефовете на варненци преди да се смятат за сигурни нови футболисти на отбора. Снажният бранител Венков пък стана поредният играч от есенния състав, който реши да се върне. Той изтегли молбата си за разтрогване на договора и ще играе в тима и през пролетния полусезон в Източната “Б” група. “Продължаваме усилено да търсим класно попълнение на вратарския пост. Всеки ден и аз, и Живко Великов провеждаме по няколко телефонни разговора. До няколко дни смятам, че ще сме решили и този проблем и ще се сдобием с опитен страж”, коментира пред “Позвънете” спортно-техническият директор Иван Найденов. Той уточни, че все още няма освободени играчи, но скоро и това ще се случи, тъй като групата, която се готви под ръководството на наставника Тодор Попов е твърде голяма.
Влошената метеорологична обстановка обърка плановете за подготовка на треньорския щаб. Вчерашните две тренировки се проведоха в залата на клубния стадион на “соколите”, тъй като теренът бе с 30-сантиметрова снежна покривка. “Дано снегът да спре, за да можем поне да изчистим пистата и там да се провеждат беговите упражнения”, изразиха надежда от лагера на варненци. Оттам предвиждат и следващите няколко занимания на отбора да се проведат на закрито. Междувременно първата група футболисти на “Спартак” мина функционални изследвания в спортния диспансер, като днес това ще сторят и останалите.
Разбра се още, че на 90% първата контрола на “соколите” от предсезонната подготовка пропада. Както е известно, в събота варненци трябваше да срещнат в Оброчище третодивизионния “Доростол” (Силистра). В крайна сметка обаче, треньорските щабове на двата тима са решили да не рискуват здравето на футболистите в лошите условия. Мач ще има единствено, ако времето се оправи. Синоптичните прогнози обаче сочат точно обратното - да бъде още по-студено.

--- pozvanete.bg



Защитникът Латин Венков се върна в „Спартак“ и започна зимна подготовка с отбора. Очаква се в близките дни той да се разбере с ръководството за нов договор и да остане в тима за пролетния полусезон. Както е известно, Венков скъса по вина на клуба пред арбитражен съд. През есента той почти не видя терен, но напролет се очаква да е титуляр.
Със „соколите“ се подготвя и техният юноша Илко Гроздев, който също играе в сърцето на отбраната. Миналата есен Гроздев напусна „Аксаково“ и премина във втородивизионния „Волов“, но не можа да запише игрови минути.
Разбра се още, че Милен Стефанов и Стефан Янков няма да се връщат в „Спартак“. Двамата халфове не искали да напускат работа и затова ще продължат да обличат екипа на третодивизионния „Суворово“.

--- narodnodelo.bg



В „Спартак“ се завърна вратарят Христо Атанасов Купенов. Той е юноша на клуба, като в подготвителните групи и децата е тренирал под ръководството на Димитър Митов, а при юношите – при Николай Стоев. 20-годишният Купенов е бил в дубъла на „соколите“, а миналата есен пази на третодивизионния „Септември“ (Тервел). В момента той единственият страж на варненския тим.
Заради лошото време двете тренировки на „Спартак“ вчера бяха в залата на стадиона, а предобед една група футболисти мина медицински прегледи. Втората ще го направи днес. Братята Драголови не участваха в заниманията. Двамата останаха в хотела на Живко Великов преди Златните, тъй като заради снежната буря не бе ясно дали ще успеят да се придвижат до града.
„Снегът обърква плановете ни. Искахме да тренираме с топка в Оброчище или Албена, но няма как. Ако времето не се оправи, не виждам как ще играем с „Доростол“ в събота“, заяви за „Народно дело“ Тодор Попов.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: