вторник, януари 12, 2010

Тодор Попов сменя Атанас Атанасов


Треньорът Атанас Атанасов напусна „Спартак“ след кратък разговор с Живко Великов вчера. „Тръгвам си, тъй като не бе изпълнено единственото ми условие да се запази отборът от есента. Аз се чувствам морално ангажиран и съпричастен към тези момчета, които играха без пари и само заради клубната кауза. Освен това не приемам, че „Спартак“ ще играе без цели напролет“, заяви за „Народно дело“ Атанасов. Утре наставникът ще разтрогне своя договор с клуба пред арбитражен съд. Тима напуска също помощник-треньорът Димитър Трендафилов.
За нов старши треньор на „соколите“ е утвърден Тодор Попов. Последният бе лицензиран в БФС като втори треньор на отбора за това първенство, а досега работеше само с юноши. Попов има лиценз „А“.
Засега не е ясна съдбата на треньора на вратарите Илко Станчев. „На практика още не съм напуснал клуба“, уточни Станчев. Последният създаде школа за ученици от 5 до 9 години заедно със съдията Иван Кирилов. Двамата тренират малчугани в училища и детски градини, а през уикенда ще им организират турнири.

--- narodnodelo.bg


Иван Найденов – технически директор

Бившият халф Иван Найденов бе утвърден за спортно-технически директор на „Спартак“. Той прие поста след разговор с Живко Великов вчера на обяд. „Радвам се, че с Иван се разбрахме бързо и имаме единомислие по всички въпроси. За него винаги ще има място в „Спартак“, заяви за „Народно дело“ Великов.
Както е известно, Иван преустанови преждевременно състезателната си кариера, тъй като на 12 септември загуби единия си бъбрек на терена при гостуването на „Несебър“.
„Радвам се, че оставам в клуба. Точки имаме достатъчно и няма да треперим. Надявам се да сглобим добър тим, да го стабилизираме и през лятото да си поставим по-високи цели“, каза за „Народно дело“ Иван.

--- narodnodelo.bg


„Спартак“ осигурен до май

Заплатите и премиите – малки, но гарантирани

Бюджетът на „Спартак“ за пролетния полусезон е подсигурен. Това съобщи за „Народно дело“ Живко Великов. На практика става дума за 4 месеца, тъй като първенството в Източна „Б“ група ще завърши до средата на май. Както вече писахме, през втория дял „соколите“ ще разчитат на юноши и играчи със скромни финансови претенции.
„Заплатите и премиите ще са малки, но са гарантирани и ще се изплащат навреме. Основната ни цел е до лятото да намерим мощен инвеститор или генерален спонсор, за да преследваме по-високи цели през другия сезон“, каза още Великов. Запитан защо не се стигна до сделка за покупко-продажба на акциите, той бе лаконичен: „Получиха се разминавания, но бъдете сигурни, че водещи за нас в преговорите бяха интересите на клуба. След като няма пари, единственият изход беше да свием драстично бюджета. Сега обаче не искам да се връщам назад. Дано нашите фенове да проявят разбиране и търпение в следващите 4 месеца.“
Великов заяви, че нямат притеснение за оставането си в Източна „Б“ група, защото 26-те им точки до този момент са повече от добър актив. „Разбира се, не е приятно, че не успяхме да запазим отбора си от есента и променихме целите си, вярвам, че до лятото ще укрепнем финансово“, завърши Великов.
--- narodnodelo.bg

Няма коментари: