понеделник, март 29, 2010

„Спартак“ (Варна) губи пак с 0:3

Трета загуба с 0:3 през пролетния полусезон записа отборът на „Спартак“ (Варна) в двубой от 21-ия кръг на Източната „Б“ група „соколите“ бяха надиграни от „Брестник“ като гости. През първото полувреме варненци стояха добре в защита, а Николай Банков спаси три удара, отправени към неговата врата. През второто полувреме домакините стигнаха и до попадение. Първо Венцислав Бенгюзов бе намерен с центриране от фланга и направи 1:0, а в 76-ата мин по същия начин Петър Атанасов удвои резултата. В последната минута „Брестник“ наказа неразбирателство във варненската защита за крайното 3:0. „Соколите“ нямаха нито едно голово положение в двубоя. По време на срещата Васил Боев получи контузия и бе заменен от Мишо Михалев.

Съставът
Спартак (Вн): Банков, Луго, Дончев, Димов, Венков, Бояджиев, Костов (80 Мартинов), Боев (72 Михалев), Генчев, П. Драголов (65 К. Недев), Костадинов

--- narodnodelo.bg

четвъртък, март 25, 2010

Спартак – Несебър 0:0

Спартак (1-4-2-3-1): Банков – Луго, Венков, Дончев, Михалев – Боев, Бояджиев, Илчев (88-Бомбов), Драголов (73-Недев), Костадинов – Генчев (64-Мартинов)
Несебър: Симеонов, Б.Иванов, Колев, Костов, Макенджиев, Марков (73-З.Иванов), Стефанов, Вели (46-Ценов), Пенев, Стойков, Т. Христов (46-В.Христов)
Треньор: Георги Василев
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Боев (Сп)/Стефанов (Нес)
Стадион „Спартак“, 300 зрители

Отборът на „Спартак“ игра добре, но завърши 0:0 с „Несебър“ у дома и продължава да е без вкаран гол напролет. С равния „соколите“ направиха услуга на „Калиакра“ и му разчистиха пътя към „А“ група.
През първото полувреме вратарят Николай Банков отрази сериозен шут от 7 метра на Мартин Стефанов, а Георги Костадинов опита два удара към вратата на гостите, но без успех. В 58-ата мин гол на Калоян Генчев бе отменен със спорна засада. В 79-ата мин отново Банков не позволи на Стефанов да го преодолее и изби шута му с глава в корнер. Две мин по-късно Спартак изтърва най-чистото си положение, когато Иван Мартинов бе изведен от Костадинов сам срещу вратаря. Нападателят стреля, Симеонов отби, а след добавката на Мартинов топката срещна напречната гредата.

--- narodnodelo.bg


Попов: Изпуснахме ги

Наставникът на „Спартак“ Тодор Попов похвали игровото поведение на отбора. „Доволен съм от желанието за игра и себераздаването на всички. „Несебър“ е с претенции, а ние не, но ги изпуснахме. Не мога обаче да кажа на играч с опит като Мартинов как да вкара гол. Важното е, че подобряваме играта си. Очаквам да вкарваме в другите срещи и да вземаме повече точки“, заяви за „Народно дело“ Попов.

--- narodnodelo.bg


Георги Василев: Домакините бяха добре организирани

Наставникът на „Несебър” Георги Василев не бе много доволен от представянето на своите срещу „Спартак” (Варна). „Някак си се отнесохме спокойно към мача. Не знам поради каква причина. Може би си мислехме, че лесно ще вземем трите точки във Варна. Не играеш ли обаче на 100%, леко никъде няма да спечелиш. Съперникът се бе организирал много добре и затваряше празните пространства. Като цяло смятам, че равенството е заслужен резултат. В „Б” група трудно се играе. От сега нататък трябва да даваме всичко от себе си, ако искаме да изпълним целите, поставени от ръководството”, коментира Гочето.
„Желанието на шефовете е да спечелим промоция за елитната група. В първите няколко пролетни кръга обаче не се представяме така, както искам. Имаме още доста работа, преди да изградим боеспособен състав, достоен да играе в „А” група. „Дунав” и „Калиакра” ще ни бъдат най-големите съперници”, допълни наставникът на „Несебър”.

--- pozvanete.bg

вторник, март 23, 2010

Живко Великов напусна „Спартак”

Гошо Танчев поема самостоятелно поста на изпълнителен директор.
Тодор Попов твърдо остава старши треньор на „соколите”


Живко Великов официално напусна поста на изпълнителен директор на „Спартак” (Варна). Вчера той си подаде оставката на заседанието на съвета на директорите и тя бе приета от членовете на ръководния орган. Постът на Великов се поема от Гошо Танчев. Той бе назначен в началото на годината като втори изпълнителен директор, а сега еднолично ще изпълнява тази длъжност. Танчев по специалност е финансист, а пряко с отбора ще продължи да се занимава Иван Найденов, който е спортно-технически директор.

Междувременно се разбра, че Тодор Попов твърдо остава старши треньор на „Спартак” (Варна). Това обяви пред „Позвънете” Силвия Николова, която е заместник-председател на съвета на директорите на клуба. „На заседанието изобщо не е обсъждана смяната на Попов. Това, че сме изиграли два неуспешни мача, не означава, че трябва да махнем треньора. Всеки един наставник има нужда от време, преди да развие идеите си. На този етап Тодор Попов се ползва с доверието на ръководството”, коментира Николова.

Вчера „соколите” проведоха първа тренировка за новата седмица. От заниманието отсъства бранителят Стоян Георгиев, който претърпя артроскопия на менискуса в София. Както е известно, бившият играч на „Славия” ще бъде извън терените поне месец. Проблемите в защита за предстоящото домакинство на „Несебър” се подсилват и от наказанието на Венци Маринов, който бе изгонен при загубата от „Дунав” (Русе). Това най-вероятно ще наложи преквалифицирането на опитния Стефан Дончев, а като ляв бек ще играе Генади Луго.

--- pozvanete.bg



Живко Великов: Омръзна ми да ме псуват и обиждат

Минути след като си подаде оставката като изпълнителен директор на „Спартак” и тя бе приета от съвета на директорите на клуба се свързахме с Живко Великов. Ето както сподели пред „Позвънете” вече бившият ръководител на „соколите”.


- Г-н Великов, първо достоверна ли е информацията, че сте си подал оставката като изп. директор на „Спартак”?

- Не само, че съм си я подал, а вече може да се каже, че нямам нищо общо с клуба. Приеха ми оставката. Всичко се случи за половин час.

- Защо стигнахте до това решение?

- Виждате, че отборът не върви. Представянето е слабо и някой трябваше да поеме отговорност. Е, аз поемам тази отговорност. Просто повече нямам сили да си късам нервите. През годините, които бях в клуба, давах всичко от себе си той да върви напред. Това обаче не бе оценено от хората. Феновете постоянно ме обиждаха, издигаха плакати срещу мен. В крайна сметка няма човек, на който това да му е приятно. Реших, че е дошъл моментът да се оттегля, щом смятат, че без мен ще им е по-добре.

- Вече веднъж подадохте оставка, но след това се върнахте. Да не стане и сега така?

- Не, не. Този път това е краят. Миналата година се върнах, тъй като просто нямаше кой да ме наследи. Ситуацията бе тежка, а на никой не му се захващаше. Върнах се и ме обвиниха, че се правя на интересен. А който ме познава, знае, че когато кажа нещо, не се отмятам от думата си. Сега вече има съвет на директорите, има ръководство, което ще управлява „Спартак” занапред. Аз ще си гледам живота на спокойствие, без никой да ме псува и обижда.

- Кой ще е вашият пряк наследник?

- Не мога да отговоря с точност на този въпрос. Както казах, вече нямам нищо общо със „Спартак”. Може би това ще бъде Георги Танчев, който бе назначен за втори изпълнителен директор около Нова година. Не знам, питайте ръководството.

- Чувствате ли вина за сегашното състояние на „Спартак”?

- Какво да ви кажа. През тези години, които бях в клуба, винаги съм работил за неговото добро. Ситуацията обаче бе тежка още като пристигнах. Знаете, че наследихме от старото ръководство големи задължения към Митко Събев и държавните институции. Опитвахме да ги изчистим, но бе тежко. Не съжалявам обаче, че прекарах тези години в клуба. Аз от малък съм спартаклия и такъв ще си остана винаги. Имахме, както добри, така и лоши моменти.

- Оптимист ли сте за бъдещето на „Спартак”?

- Ако говоря за финансовото състояние - ще бъде трудно. Задължително трябва да се намери нов инвеститор. Иначе в спортно-технически аспект съм категоричен, че с този състав „Спартак” има бъдеще. През зимата привлякохме млади и перспективни играчи, на които обаче им е нужно време. Феновете трябва да проявят малко търпение. Все пак се изгради изцяло нов тим, а докато се сработи е нужно време. Надявам се, отборът да получи нужната подкрепа, след като мен вече ме няма.

--- pozvanete.bg
"Дунав" - "Спартак" 3:0

"Дунав" победи с класическото 3:0 тима на "Спартак". Първото попадение за домакините реализира Ивайло Кирилов в 44-ата минута от фаул. След почивката точни за "Дунав" бяха Росен Каптиев в 58-ата и Георги Терзиев в 85-ата минута.
В 25-ата минута Георги Костадинов се озова сам срещу вратаря на "Дунав", но пробивът му бе спрян от съдиите, заради несъществуваща засада.
В 32-ата минута, след грешка на домакините, Илчо Илчев проби от ляво, подаде перфектен пас към Живко Бояджиев, но той стреля високо над вратата.
В началото на второто полувреме варненци останаха с човек по-малко, заради червен картон на Венцислав Маринов в 53-та минута.
Около сто и двадесет привърженици на "соколите" подкрепяха своите от трибуните на стадиона в Русе.

„Дунав” - „Спартак” 3:0
Голмайстори: Кирилов (44), Р. Каптиев (58), Терзиев (85)
„Дунав”: Антонов, Хубенов, Гинев, Крачунов, Комитов, Димов, Киров, Л. Иванов, Р.Каптиев, Кирилов, Вл. Каптиев
„Спартак”: Банков, Луго, Маринов, Дончев, Димов (Щерев), Боев, Илчев, Бояджиев, Генчев, Костадинов (Михалев), Недев (Алексиев)
Съдия: Мартин Богдев
Червен картон: Маринов
Стадион „Градски” - 5000 зрители

четвъртък, март 18, 2010

„Спартак“ - „Волов“ 0:3

„Спартак“ (1-4-3-3): Банков – Алексиев, Венков, Маринов, Дончев – Боев, Бояджиев, Илчев (55-Недев) - Генчев (46-Костадинов), Мартинов (69-Щерев), Димов
„Волов“: Славов, В.Василев, В. Илиев, Йорданов, Хасан, Кямил, Банчев (85-Загоров), Гущеров (46-Б.Илиев), Димитров (85-Загоров), Християнов, Атанасов
Голмайстори: Димитров-19, Кямил-32, Атанасов-75
Съдия: Наско Димитров
Жълти картони: Илчев/Християнов, Атанасов
Стадион „Спартак“, 600 зрители


Отборът на „Спартак“ показа трагична игра и логично падна с 0:3 от „Волов“ у дома. Безхаберната продукция на домакините потопи в дълбок размисъл за футбола естетите и техните фенове по трибуните. Защитата приличаше на разграден двор и в първите 30 мин позволи на гостите да направят една дузина атаки по фланговете. При две от тях „Волов“ уби интригата. В 19-ата мин Андрей Атанасов нахлу отляво и пусна към Захари Димитров, който необезпокояван насочи топката в мрежата – 0:1. В 32-рата мин Гущеров повтори упражнението, само че подаде отдясно към Джихат Камил. Последният стреля ниско по диагонала за 0:2. Две минути по-рано Иван Мартинов пропиля единственото положение за „соколите“. Централният се измъкна отляво, но шутира слабо във вратаря. В 75-ата Андрей Атанасов направи резултата класически. Той се отскубна сам срещу Банков и го преодоля с техничен удар.

--- narodnodelo.bg



Генко: Боли ме за родния клуб

Вратарят Генко Славов посрещна със смесени чувства резултата. От една страна, бе радостен, че „Волов“ е победил, а от друга, беше му тежко за незавидната ситуация, в която е изпаднал родният му клуб. „Боли ме за „Спартак“, но не искам да коментирам защо е стигнал до това положение, за да не бъда разбран грешно. Доволен съм, че играхме добре и победихме класически резултат. Дори бих казал, че съм изненадан от съдържателния футбол, който показахме. Ако в Балчик бихме с половин удар, сега вкарахме три гола и създадохме
още положения“, каза за „Народно дело“ Славов.

--- narodnodelo.bg


Сменят Тодор Попов


Слабата игра и голяма загуба от „Волов“ могат да доведат до смяна на треньора на „Спартак“ Тодор Попов днес. Това намекна за „Народно дело“ Живко Великов. „Със сигурност ще има неприятни последици за някои, но решението ще го обявя на вечеря с отбора в четвъртък (бел.ред. - днес). Искам да си поговорим с момчетата, тъй като нямам обяснение за непостоянната и безидейна игра. Срещу „Сливен“ показахме хубави неща, а срещу „Волов“ бяхме неузнаваеми“, уточни изпълнителният директор.
Ако Попов бъде сменен, фаворит за негов наследник е Румен Димов. Вариант с Николай Станчев също е възможен.

--- narodnodelo.bg

петък, март 05, 2010

Контрола: „Спартак“ бие в Сливен с 1:0

Отборът на „Спартак“ надигра като гост елитния „Сливен“ с 1:0 в престижна контрола вчера. Единствения гол вкара резервата Кирил Недев в 65-ата мин. Тогава Георги Костадинов вдигна от фланга, вратарят на домакините изтърва топката и Недев я насочи във вратата. През първото полувреме пък Иван Мартинов уцели гредата, а още в 1-ата мин реферът не отсъди дузпа за „соколите“, когато излезлият на чиста позиция Виктор Драголов бе спънат от вратаря.
Треньорът Тодор Попов използва 19 футболисти, като през цялото време играха само вратарят Николай Банков, десният бек Петър Алексиев и централните защитници Латин Венков и Венцислав Маринов.

Съставът
Николай Банков – Петър Алексиев, Венцислав Маринов, Латин Венков, Стефан Дончев – Васил Боев, Живко Бояджиев – Илчо Илчев - Виктор Драголов, Георги Костадинов – Иван Мартинов (Йордан Пенев, Георги Бомбов, Паоло Драголов, Михаел Михалев, Генади Луго, Кристиян Щерев, Кирил Недев, Станислав Христов)

вторник, март 02, 2010

Георгиев с разтегнати връзки

Пострадалият в Каварна Стоян Георгиев е с разтегнати връзки на дясното коляно. Защитникът се надява да бъде възстановен за домакинството с „Волов“ на 13 март. Какво е известно, този уикенд „соколите“ няма да играят, тъй като печелят служебно с 3:0 гостуването на отказалия се „Родопа“.
„Когато получих контузията, се уплаших, тъй като преди години в „Славия“ разкъсах връзки на лявото коляно и не играх 3 месеца. Сега обаче имах късмет, тъй като свивах коляното още на другия ден, което беше индикация, че не е нещо сериозно“, каза за „Народно дело“ Стоян. Другият контузен в мача с „Калиакра“ Илчо Илчев също ще е възстановен до седмица.
Вчера „Спартак“ започна седмицата с една тренировка. В четвъртък тимът гостува на „Сливен“ за контрола от 15 часа.

-- narodnodelo.bg