неделя, февруари 06, 2011

Седем играчи напуснаха "Соколите", отборът е пред разпадане

Фенският отбор на "Соколите“ е на път да се разпадне и най-вероятно няма да продължи участие в Североизточна "В“ група. Това почти сигурно означава, че напролет в групата остават 15 отбора. Новината бе съобщена от Венци Маринов, Марко Илич, Бойко Каменов и Ивайло Маринов на пресконференция в спортен бар "Bench"."Повече от месец нашите шефове са преговаряли за места в У правителния съвет на "Спартак 1918“ и обединение. Нас, футболистите, обаче никой не ни попита искаме ли да играем в другия клуб, искаме ли да останем в нашия, или дали имаме други планове. Затова взехме решение да си търсим нови отбори“, заяви Марко Илич.
Треньорът Каменов обяви, че към днешна дата "Соколите“ са напуснати от 7 играчи. Марин Петров и Румен Александров преминаха в "Спартак 1918“. Ивайло Маринов и Венци Маринов отиват в "Доростол“ днес, а Мартин Любенов и Радослав Жорев се присъединиха към "Черноморец“ (Бяла). Нов тим си търси и Марко Илич.
Разпадането на отбора със сигурност ще бъде прието тежко от феновете, но в личен разговор с футболистите, те са споделили, че подкрепят техните действия. "Ние играхме единствено за нашите привърженици. Парите никога не са били фактор. След края на полусезона феновете ни благодариха за това, което направихме за тях. Казаха, че няма да забравят жеста", разкри Илич.
"Причината да няма яснота около бъдещето на клуба е, че сме зле организационно. Неделчо Михайлов направи каквото можа. Без него нямаше дори да стартираме през лятото. Другият варненски клуб, носещ името Спартак 1918, на който ние трябваше да сме алтернатива и опозиция, е далеч по-добре организационно и работи в професионална насока. При нас бяха повече играчи от професионалния футбол, но постъпихме като аматьори. В началото при нас имаше ентусиазъм на феновете и инерция, които постепенно се изпариха. Въпреки това аз съм последният, който ще напусне "Соколите“, но при така създалата се ситуация, ако получа оферта, ще я обсъдя и евентуално приема“, каза Каменов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: