четвъртък, февруари 10, 2011

Позицията и исканията на феновете остават непроменени !

Във връзка с появилите се слухове в медийното пространство за обединяване на фенския "Спартак" Варна и "Спартак 1918" и предстоящо завръщане на бойкотиращите фенове на стадион "Спартак", искаме да заявим, че макар и да има разговори , исканията и позицията на привържениците заявени преди повече от половин година остават непроменени.

При положение, че хората от обкръжение на фалиралия ПФК "Спартак" Варна са в управлението на новосъздадения пак от тях си клуб, нашият бойкот ще продължи до неопределено време.

Може би е факт, че феновете на един отбор в конюнктурата на т.нар. съвременен футбол, остават единствените носители на чистата любов и преданост към клуба и емблемата, характерни за футбола на миналото.
Както в много други сфери на живота днес, така и във футбола, политически и бизнес интереси опорочиха играта и прогониха много хора от стадионите.
Като реакция на всичко това, в страните с развито гражданско общество, привържениците открито излязоха на протест, а в някои случаи дори се стигна до създаването на футболни отбори, управлявани и издържани от самите фенове.

През годините със своите действия и бездействия, хората, които участваха в управлението на ПФК "Спартак" Варна, доведоха до бавна и мъчителна гибел клуба с 92 годишна история.
Макар и да манифестират със своите действия, декларации и проекти, желание(според тях) за възраждане на клуба, кредитът на доверие на голяма част от привържениците на Спартак Варна към тях тотално е изчерпан и категорично смятаме, че нямат МОРАЛНО ПРАВО, да бъдат по какъвто и да било начин свързани с ИМЕТО СПАРТАК.

Във връзка с казаното по-горе, отново категорично искаме да разсеем слуховете за наше завръщане на стадиона. За много от привържениците този избор не е лесен, но всички са убедени, че е нужно ново, ЧИСТО начало за НАШИЯ СПАРТАК и изчистване на неговото име. А това става само и единствено чрез оттеглянето на гореспоменатите хора.

Не на последно място, искаме да изкажем големите си благодарности на хората, без които нашият проект нямаше да се осъществи. Най-вече на г-н Неделчо Михайлов, всички футболисти от фенския отбор на Спартак Варна, на домакините от с.Тополи в лицето на господата Лъчезар Радев и Веско Василев и на всички привърженици, които отделиха време, средства и труд.

Спартак Варна - Любовта не умира !


--- The Syndicate *

.........................................................................................................................
* The Syndicate - неформалното наименование на фенското общество на Спартак Варна,
което е несъгласно с това, което се случва с нашия 92-годишен клуб.

Няма коментари: