събота, март 10, 2018

Спартак с разгромяваща победа, Десо Дяков вкара хеттрик

Спартак разгроми Бенковски (Бяла) със 7:1 в мач от 20-ия кръг в Трета лига – Североизточна група на стадион „Локомотив“.
Домакините започнаха устремно и до седмата минута Ивайло Русев пропусна да се разпише два пъти. Първо след пас на Събков той стреля от чиста позиция над гредата, а след това излъга вратаря и насочи кълбото към мрежата, но пред голлинията защитник изчисти в корнер. Логичното обаче бързо се случи, когато за шест минути – между осмата и 14-ата, спартаклии вкараха три гола. Резултатът бе открит от Александър Йовчев, който бе точен с глава след вдигане от корнер. Малко след това Ивайло Русев най-после се разписа, след като насочи технично топката край вратаря. В 14-ата мин. Десислав Дяков реализира гол-шедьовър. Нападателят насочи майсторски топката от въздуха с левия крак към вратата, тя рикошира в лявата странична греда и премина голлинията. В 31-ата мин. отново Дяков копна финно топката край вратаря за 4:0. В 45-ата мин. Георги Димитров увеличи преднината на своите, след като бе изведен с прекрасен пас зад защитата и от воле шутира точно покрай вратаря - 5:0.
Второто полувреме започна с нов уникален пропуск на Ивайло Русев. Нападателят изскочи сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Впоследствие спартаклии намалиха оборотите, очевидно пазейки сили за далеч по-сложното гостуване на Суворово в сряда. От това се възползваха гостите и намалиха резултата в 69-ата минута чрез Ивайло Иванов, който се разписа с прехвърлящ удар от 30 м. Две минути по-късно обаче резервата Георги Гушлев завърши технично добра комбинация за 6:1. В 82-ата мин. Десислав Дяков оформи своя хеттрик, след като се разписа на куц крак с глава – 7:1. Таранът бе получил контузия в глезена минути по-рано, но остана на терена. След като вкара за трети път, той напусна играта и домакините доиграха двубоя с човек по-малко.

Съставът на Спартак:
27. Мирослав Марков, 16. Александър Йовчев (46 – 14. Иво Михайлов), 15. Боян Илиев (к), 24. Михаел Михалев, 17. Вилиян Денчев, 6. Милен Николов (52 – 13. Георги Гушлев), 13. Васко Боев, 18. Ивайло Русев (67 – 11. Илиян Неделчев), 8. Георги Димитров, 7. Славомир Събков, 9. Десислав Дяков

--- arenavarna.com  ; + снимки: spartak-varna.net



Енгибар Енгибаров: В най-важните мачове ще видим докъде сме стигнали

 Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров изрази задоволство от добре свършената работа срещу Бенковски, но призна, че тепърва им предстоят най-важните мачове, в които ще се види какво ниво са достигнали.

"Исках да решим по-бързо срещата и това се получи. Вкарахме хубави голове, направихме прекрасни комбинации и изпуснахме още положения. Имахме също възможност да изпробваме няколко тактически варианта", заяви за "Петел" Енгибаров.
Последният обаче гарантира, че стоят здраво стъпили на земята след двете поредни победи напролет и съвсем скоро ще се види в каква посока ще се развиват като отбор. "Знаете, че в сряда гостуваме на Суворово, а след още десет дни и на Добруджа. Това са най-силните отбори в групата и срещу тях ще проличи какво ниво сме достигнали и как се развиваме като нов отбор", допълни Енгибаров.
Разбра се още, че Александър Йовчев е бил сменен на почивката, тъй като е играл с температура, а Милен Николов е напуснал в началото на второто полувреме, тъй като е бил на антибиотици. Утре ще стане ясно доколко сериозна е травмата в глезена на Десислав Дяков и дали той ще играе в сряда в Суворово.
Междувременно, на 17 март спартаклии гостуват на Белослав за контролен мач. Двата отбора се разбраха да играят помежду си, тъй като на същата дата почиват в поредните кръгове на третия и четвъртия ешелон.

--- petel.bg



Няма коментари: