сряда, март 14, 2018

Енгибаров пред Sportal: Спартак загърби "черния" период, ще гони мястото, което му се полага

46-годишният специалист е вдъхновен да върне славата на затъналия в проблеми клуб и да му поднесе възможно най-хубавия подарък за вековния юбилей, който ще бъде отбелязан на 28 август тази година - завръщане в професионалния футбол през пролетта на 2019-а.

Задачата пред Енгибаров не е никак лесна, но в морската столица са оставили всичко лошо зад себе си и са вперили поглед в бъдещето, което, по думите му, изглежда повече от светло. Бившият национал на България се включи на живо в предаването “Часът на Трета лига”, за да коментира ситуацията в Спартак и това, което му предстои в следващите месеци.

Мястото на Спартак (Варна) не е в аматьорския футбол. Най-важното сега е да загърбим този “черен” период в нашата история и да вперим поглед в настоящето и бъдещето. Настроението след доброто начало тази пролет, разбира се, е приповдигнато, но ние сме реалисти и знаем, че няма да ни е лесно. Ще заслужим мястото си в “А” група стъпка по стъпка. Тази година ще стабилизираме клуба и състава, догодина ще атакува професионалния футбол, а след това и елита. Макар и със скромен бюджет, най-важното бе да сложим край на сътресенията в Спартак. Радващо е, че много фирми във Варна, както и чуждестранни компании са отворени и готови да ни помагат. Нещата започват да си идват на мястото, но тепърва ни предстои дълъг път. Най-важното е, че хората виждат положителната промяна. Спартак е клуб с история и има място на футболната карта на България. Щастливи сме, че успяхме да си върнем нашия дом - стадион “Спартак”. Официално документално ще ни бъде върнат вероятно следващия месец, след което ще започнат ремонтните дейности по него. Желанието ни е на 28 август, когато ще честваме 100 години от рождението на клуба, да посрещнем празника в своя дом”, допълни още емблематичният десен бек от близкото минало.

--- sportal.bg

Няма коментари: