понеделник, февруари 28, 2005

Спартак - Беласица 1:0

- Спартак: Славов, Михайлов, Радев, Ковачев, Илиев, Ст. Петров, Н. Станчев (71 Лазаров), Ценов (86 Хасан), Кателиев, М. Петров, Стефанов (64 М. Христов-Големия)
- Беласица: Иваников, Папарков, Н. Ненов, Ст. Ненов, Д. Наков, Деянов (79 Кабранов), Бойчев (62 Бл. Наков), Кондев, Костадинов (90 Щ. Димитров)
- Голмайстор: 1:0 Хасан (89)
- Жълти картони: Михайлов, Кателиев; Н. Ненов, Д. Наков, Ст. Ненов, В. Иванов, Кондев
- Червен картон: Златин Михайлов (50)
- Съдия Станислав Тодоров
- Стадион “Спартак” - 800 зрители

Подвиг на “соколите” в кал, дъжд, град и сняг
Окан Хасан носи скъпоценните три точки в 89-ата минута. Спартак играе 40 минути с 10 души


Спартак направи изключителен подвиг, побеждавайки Беласица с 1:0 в мач, преминал през редица катаклизми, свързани най-вече с метеорологичната обстановка във Варна. След като в 24-те часа преди началото на мача дъждът не спря, теренът на стадион “Спартак” бе в изключително окаяно състояние като голяма част от него бе в локви. С началото на срещата дъждът се увеличи, през втората част премина в градушка, а накрая обърна на сняг.
Играчите нямаха абсолютно никаква възможност да играят футбол и затова залагаха на борбеност и физика, надявайки се да спечелят изгодно статично положение или да засекат някое центриране в мрежата. Това така и не ставаше като двата тима стигнаха до една-две не особено добри голови възможности през първата част.
С началото на второто полувреме “соколите” оказаха траен натиск на своите гости, но Ценов и Мирослав Петров пропуснаха от изгодни ситуации. Освен това реферът не отсъди явна дузпа за игра с ръка на Нено Ненов. За сметка на това в 50-ата минута шуменският арбитър показа втори жълт картон на Златин Михайлов и “соколите” трябваше да доиграват срещата с 10 души. Защитникът се сдърпа с Кондев, но футболистът на Беласица не получи картон. Въпреки че останаха с 10 души, спартаковци продължиха да атакуват противника си. В 77-ата минута Мишо Лазаров пропусна с воле от 12-13 метра, а развръзката в срещата дойде една минута преди нейния край. Ковачев центрира отдясно, Миро Петров се размина с топката, но тя попадна в резервата Окан Хасан, който не срещна проблеми с отбелязването на гола - 1:0. С успеха “соколите” взеха сериозна глътка в битката за оставане в елита и за първи път са над чертата с изпадащите отбори.


Димов: Момчетата сами разбраха важността на мача

Старши треньорът на Спартак бе изключително доволен от победата над Беласица и най-вече от демонстрираното мъжество от неговите футболисти. “Няма какво да коментирам футболните достойнства на двубоя, поради простата причина, че такива нямаше. Мачът опираше до битка, мъжество, воля и характер. Преди двубоя исках да накарам момчетата сами да разберат колко е важен този мач за оставането ни в групата. Те повярваха във възможностите си и демонстрираха изключително мъжество, за което ги поздравявам. Успяха да се адаптират по-бързо към тежкия терен и това им помогна. Трите точки ще са ни изключително ценни”, каза наставникът.
Той не пожела да коментира съдийството на Станислав Тодоров. “Знаете, че аз никога не обсъждам поведението на реферите, няма да го направя и този път. Колкото до това дали двубоят трябваше да бъде прекратен заради лошите метеорологични условия - не мога да кажа нищо, тъй като не аз вземам подобни решения”, обясни Димов.
Неговият колега Георги Иванов-Геша поздрави отбора на Спартак като каза добри думи и за своите футболисти. “Момчетата се хвърлиха здраво в битката и воюваха до нейния край. По-мотивираният отбор обаче бе този на Спартак. Поздравявам варненци и им пожелавам успех в битката за оставане в групата. Ние също сме в групата от тимове, които може да потегли към “Б” група и затова всеки мач оттук-нататък ще е изключително важен за нас”, каза Геша, който е юноша на Спартак


Героят: Благодаря за доверието на треньора

Героят за Спартак в мача с Беласица Окан Хасан не пропусна да благодари на старши треньора си Румен Димов за гласуваното доверие. 22-годишният полузащитник влезе на терена в 86-ата минута на мястото на Марин Ценов и само три по-късно порази мрежата за крайното 1:0. “Благодаря на Румен Димов, за това че ми гласува доверие и вярвам, че съм успял да го оправдая. Теренът бе изключително тежък и футбол почти не се игра. Тази победа ще ни вдъхне сили и увереност в нашите възможности. Имаме шансове да се спасим и ще ги гоним докрай”, заяви Хасан. През есенния дял на първенството полузащитникът игра едва няколко минути, тъй като получи червен картон малко след като влезе като резерва в единствения си мач.


Надъхаха тима с пари преди двубоя



Футболистите на Спартак получиха по две заплати ден преди двубоя с Беласица. Ръководството бе обещало да даде парите два дни по-рано, но проблеми с банковия превод осуетиха разплащането. Финикийските знаци вдигнаха значително много мотивацията на състезателите и в крайна сметка те победиха петричкия клуб. Президентът на отбора Иван Славков пък премина бизнес делата си в Германия, за да се върне и да наблюдава мача между Спартак и Бела. Междувременно стана ясно, че Траян Дянков ще играе под наем в Спартак, а няма да е собственост на “соколите”. Това заяви старши треньорът на варненския клуб Румен Димов. Десният защитник е собственост на Локомотив (Пд), но Димов е провел разговор с изпълнителния директор на шампиона Емил Наков и той му е дал дума, че ще го пусне в Спартак. В петък Спартак успя да картотекира новите си попълнения и ще може да ги използва в днешния мач с Беласица. Румен Димов вися в Българския футболен съюз до 4 ч. през нощта, но накрая успя да уреди Михаил Лазаров, Мартин Ковачев, Здравко Радев, Мирослав Петров и юношата Владислав Мирчев.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: