сряда, февруари 23, 2005

Спартак посреща Бела без шестима играчи

“Соколите” може да привлекат още един футболист утре. Мартинов на графологична експертиза

Старши треньорът на Спартак Румен Димов няма да може да разчита на шестима свои футболисти в неделния домакински мач от първия пролетен кръг на “А” група с Беласица, съобщава в-к."Позвънете новини". Марко Палавестрич се възстановява от травма в рамото, Иван Караджов лекува разтежение, а младокът Георги Филипов е в Горна баня заради началната фаза на дискова херния. Иво Димов и Бойко Каменов пък не са навлязли в необходимата форма и също пропускат изключително важния мач на тима. Нападателят Иван Мартинов все още не може да бъде картотекиран, тъй като днес ще се явява на графологична експертиза. Както е известно, варненецът разтрогна договора си с Черноморец (Бс) по вина на клуба заради подправени подписи от страна на президента Ивайло Дражев. След обжалване от страна на боса обаче, Апелативната комисия на БФС насрочи графологична експертиза. За радост на наставника е почти сигурно, че болните от грип и футболистите, които страдаха от леки болежки, ще се възстановят за срещата с петричани.
Утре Румен Димов ще пътува за София, където ще картотекира новите попълнения Здравко Радев, Бойко Каменов, Михаил Лазаров, Мирослав Петров, Мартин Ковачев, както и Иво Димов, който разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие, но впоследствие склони да му помогне през пролетта. Варненци все още нямат право да уреждат новопривлечените си състезатели заради дългове към Урош Голубович и Ивайло Петев. Румен Димов разкри, че клубът продължава да преговаря с двамата и до четвъртък би трябвало да им се издължи.
Има минимална възможност Спартак да привлече още един футболист, най-вероятно нападател, но това ще стане ясно утре. Румен Димов все още не е решил да остави дошлия на проби Николай Съботинов. “Ще наблюдавам качествата му още няколко дни и едва тогава ще преценя дали ще ни е нужен за пролетния полусезон”, коментира за “Позвънете Новини” наставникът.
Днес “соколите” ще тренират преди обяд, а утре ще направят двустранна игра.


Младок ще свири мача на Спартак, Димов доволен
Младият съдия Станислав Тодоров ще ръководи изключително важния мач на Спартак срещу Беласица тази неделя. Негови помощници ще бъдат Иван Жечев и Цветан Симеонов, а четвърти съдия е Цецо Стоянов. Назначението бе прието със задоволство от старши треньора на “соколите” Румен Димов. “Станислав Тодоров е млад съдия и именно амбицията му да се докаже ще бъде плюс за двата отбора. Вярвам, че той ще свири това, което вижда и няма да допринесе за излишното нагнетяване на обстановката”, заяви за “Позвънете Новини” Димов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: