петък, февруари 25, 2005

“Соколите” привличат Дянков за пролетта

Отложиха плащането в клуба за днес. Иван Славков се прибира от Германия специално за мача с Бела

Десният защитник на шампиона Локомотив (Пловдив) Траян Дянков е пред трансфер във варненския Спартак, съобщава в-к. “Позвънете Новини”. Преди два дни старши треньорът Румен Димов обяви, че подготвя трансферна бомба и най-вероятно става дума за Дянков. 28-годишният футболист се присъедини към тренировките на “соколите” вчера и се надява забраната за картокекиране на клуба да падне, за да може да бъде уреден за втория дял на шампионата. Късно снощи трябваше да се разбере дали Дянков, който е юноша на Спартак, ще разтгрогне договора си с Локо (Пд). Ако той направи това, ще излезе без пари на клуба, но в противен случай преминаването му във Варна може и да пропадне.
Дянков е с над 150 мача в “А” група. След Спартак, той заигра във Велбъжд, но впоследствие Локомотив (Пд) взе лиценза на кюстендилци за “А” група и той заигра под тепетата, където вдигна и шампионската титла през 2004 г. Тежка контузия, която го извади за дълго от терените, обаче го остави извън сметките на треньора на Локото Едуард Ераносян. Наскоро Дянков бе пред трансфер в руския втородивизионен Анжи (Махачкала), като проведе зимната си подготовка в Марек.
Дянков ще бъде поредното ново попълнение за “соколите”. Преди това тимът привлече Мирослав Петров, Бойко Каменов, Мартин Ковачев, Иван Мартинов и Здравко Радев. Освен това в отбора се върнаха Иво Димов и Михаил Лазаров, а на проби е 28-годишният нападател Николай Съботинов. От вчера старши треньорът на Спартак Румен Димов е в София и прави опити да уреди новите. В негово отсъствие тренировките на тима се водеха от помощник-треньора Илко Станчев.
Заради забавяне на банков превод пък вчера не бяха изплатени заплатите и премиите на футболистите и спортно-техническия щаб. 100% обаче парите ще бъдат раздадени днес. Стана ясно, че президентът на клуба Иван Славков, който е по бизнес дела в Германия, ще се завърне в неделя, за да гледа домакинския мач с Беласица.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: